Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Carl Nielsens brevveksling og dagbøger med indledning, kommentarer og noter af John Fellow. Udgivelsen er på 12 bind inkl. registerbind, i e-bogen samlet til én udgivelse. Carl Nielsen Brevudgaven er en del af vores kulturarv – et enestående kildemateriale, uundværligt for enhver, som vil forstå dansk historie og kulturhistorie i perioden fra 1880'erne til 1930'erne. Samtidig er den en underholdende og til tider dramatisk beretning om Carl Nielsens liv og kunst. Carl Nielsen levede i de år da det moderne Danmark og den moderne verden blev til, i de år hvor den ene befolkningsgruppe efter den anden fik stemme – og stemmeret – og kom til ære og værdighed, i de år hvor teknologiske fremskridt og materiel vækst kom på dagsordenen og hvor gammel moral og snærende bånd løsnede sig og også satte en psykisk vækst og udvikling på programmet. Selv satte Carl Nielsen i mangt og meget denne menneskelige ekspansion på musikalsk begreb.Hans opstigning fra det fattige landarbejder- og musikantmiljø på Midtfyn til kunstens parnas som sit lands største komponist er et udtryk for den bevægelse i tiden og samfundet som for alvor satte ind i anden halvdel af 1800-tallet. Han korresponderede med gud og hvermand - med folk fra det samfundslag han kom fra, med repræsentanter fra snart sagt alle dele og lag af det danske samfund og fra både det nordiske og det europæiske kulturliv. "Carl Nielsen er ikke blot en af vore største kunstnere, han hører til de få der har grebet så dybt i, og ind i, vor kultur gennem nogle generationer, at vi må interessere os for hvilke dybere bevægelser det var han prægede og var katalysator for. Vi skylder både ham og os selv at beskæftige os med ham og hans kunst og med hvad der skete med os og vor kultur i de år." John Fellow
Genudgivelse med forord af musikeren Peter Sommer. Min fynske Barndom (1927) er den verdenskendte danske komponist Carl Nielsens selvbiografi om barndommen, der var præget af dårlige økonomiske kår for den store søskendeflok. Faderen ernærede sig som daglejer, maler og spillemand, og Carl Nielsen blev tidligt sendt ud for at tjene. Som dreng fik han violinundervisning, i en lokal musikforening stiftede han for første gang bekendtskab med den klassiske orkestermusik. Min fynske barndom er et smukt og klassisk erindringsværk i dansk litteratur og interessant læsning, også selvom man er komplet umusikalsk.
HYGGEDo You Want to Know What Makes Denmark The Happiest Country in The World? Click Add To Cart And Discover Everything You Can About Hygge.The great thing about Hygge is that it is something that you can enjoy all year long. It is a feeling of being grateful and just happy for what you have in life, being able to spend time with the ones you love, and being able to find an escape from the world no matter what is going on.This book is going to really explain Hygge in more detail and can it can help you gain this happiness in your own life.WHAT IS HYGGE?HYGGE PRINCIPLES AND LIFESTYLEHYGGE AT HOMEHYGGE AT WORKHYGGE AND RELATIONSHIPSHYGGE FAMILYHYGGE ON HOLIDAYHYGGE CLOTHESHYGGE RECIPESHYGGE 29 CHALLENGEDon't miss out on this new guide to Hygge. All you need to do is scroll up and click on the buy now button to learn all about it!
"Camp rejects", where young wolves go after they've been rejected by their mate, to help them gain new skills, get back socially into the pack, but most of all... to help them be happy once again. Carly was rejected by her mate at 16 by a neighboring pack Alpha's son, she's 22 now, and ever since her rejection her life has gone from bad to worse... that was until she got her invitation to Camp Rejects in the mail, which she accepts because... how much worse could her life possibly get? She didn't know, but life was going to get much much worse because, at Camp Rejects, running away isn't an option.
Carl Nielsen voksede op under trange kår i en stor søskendeflok og blev tidligt sendt ud at tjene. Dog var der plads til, at han kunne få violinundervisning og spille med i den lokale musikforening, og det kom til at ændre hans liv. Carl Nielsens selvbiografi "Min fynske barndom" er et smukt erindringsværk om et musikalsk liv, og den giver samtidig et spændende indblik i et menneskes skæbne og Danmarks historie også for dem, der er ganske umusikalske.Carl Nielsen (1865-1931) var en dansk komponist og dirigent, der opnåede verdensberømmelse for sit enorme musikalske talent. Carl Nielsen skrev både symfonier, operaer, koncerter, kammermusik og flere hundrede sange, der er blevet en del af den danske kulturskat.
"Man må jo huske, at musikken intet som helst har med det begrebsmæssige at gøre. I litteratur er begreberne en livsbetingelse, i billedkunsten kan de være nødvendige, men allerede den rent dekorativ-ornamentale kunst nærmer sig til det område, hvor musikken er enehersker. Musikkens midler, selve tonerne, kan uden nogen som helst begrebsmæssig støtte, blot som toner, fremkalde stærke sjæleindtryk. De bildende kunsters midler: form og farve, formår ikke dette."Den verdensberømte og folkekære komponist Carl Nielsen deler i en række essays ud af sine tanker og overvejelser om musikken og dens væsen, hvordan den kan berøre mennesker, og hvad der adskiller den fra andre kunstarter. I bogen drager han desuden paralleller til sit eget spændende liv, der på alle måder er blevet defineret af hans kærlighed til musik."Levende musik" udkom første gang i 1925.Carl Nielsen (1865-1931) var en dansk komponist og dirigent, der opnåede verdensberømmelse for sit enorme musikalske talent. Carl Nielsen skrev både symfonier, operaer, koncerter, kammermusik og flere hundrede sange, der er blevet en del af den danske kulturskat.
Den verdenskendte danske komponist Carl Nielsen's selvbiografi er meget interessant læsning, også selvom man er komplet umusikalsk.
Sig det humoristisk Carl Skuespiller og ikke mindst revyskuespiller Carl Nielsen, født i 1933, udsender digtsamlingen ”Sig det humoristisk Carl”. Samlingen er dedikeret til vennen og læremesteren, revyforfatteren Evald EPE, som i sin tid gav ham dette stikord, og som Carl Nielsen siden har efterlevet. Digtsamlingen indeholder en række lang række 4-liners, som ikke blot er humørfyldte. Der er bl.a. et svar på nutidens stress og jag, i form af ”Netfri”: ”Drømmen om en øde ø/den har jeg fundet på land/ingen SMS med beskeder i kø/bombarderer en netløs mand.” Carl Nielsen er én af Danmarks få professionelle parodister og blev i sin tid kendt blandt radiolyttere, da han i Søndags-Journalen gav prøver på sin kunnen som parodist. Det gik bl.a. ud over en lang række, af datidens, kendte politikere som J.O. Krag, Per Hækkerup, Mogens Glistrup, Knud Jespersen og Hilmar Baunsgaard og ikke mindst Aksel Larsen. Hver søndag sluttede udsendelsen med, at Carl Nielsen sagde som SF-folketingsmand Aksel Larsen : "Ja, je’ gi’r ikk’ fem fla’e ører for Søndags-Journalen". Carl Nielsen har, gennem 3 årtier, medvirket i adskillige sommerrevyer over hele landet, samt i flere film.
Suite for blandet kor og blæserkvintet baseret på seks sange med tekster af Ludvig Holstein og musik af Carl Nielsen. Suiten er udarbejdet for Danske Folkekor i anledning af 150-året for Carl Nielsens fødsel i 2015. Klaverudtog. INDHOLD: 1. Sang bag ploven - 2. Nu ruger på heden - 3. Fuglefængervise - 4. Blomstervise - 5. Vi sletternes sønner.
CARL NIELSEN FOR KOR - 9 sange af Carl Nielsen arrangeret for blandet kor (SATB) af Bo Holten (1995). INDHOLD: 1. Den danske sang - 2. Jeg ved en lærkerede - 3. Påskeblomst! hvad vil du her? - 4. Se dig ud en sommerdag - 5. Sænk kun dit hoved, du blomst - 6. Tunge, mørke natteskyer - 7. Vi sletternes sønner - 8. Min pige er så lys som rav - 9. Jeg bærer med smil min byrde
Carl Nielsen voksede op under trange kår i en stor søskendeflok og blev tidligt sendt ud at tjene. Dog var der plads til, at han kunne få violinundervisning og spille med i den lokale musikforening, og det kom til at ændre hans liv. Carl Nielsens selvbiografi "Min fynske barndom" er et smukt erindringsværk om et musikalsk liv, og den giver samtidig et spændende indblik i et menneskes skæbne og Danmarks historie også for dem, der er ganske umusikalske.
18 sange af Carl Nielsen arrangeret for blandet kor (SATB) a cappella af Michael Bojesen. INDHOLD: Betragt mit svage spind - Den danske sang - Der sad en fisker så tankefuld - Derfor kan vort øje glædes - Frihed er det bedste guld - Frydeligt med jubelkor - Havet omkring Danmark - Hvem sidder der bag skærmen - I solen går jeg bag min plov - Nu er dagen fuld af sang - Nu lyser løv i lunde - Nu skal det åbenbares - På det jævne, på det jævne! - Påskeblomst! Hvad vil du her? - Se dig ud en sommerdag - Som dybest brønd gir altid klarest vand - Tunge, mørke natteskyer - Vi sletternes sønner.
9 sange af Carl Nielsen arrangeret for blandet kor (SATB) af John Høybye.
Carl Nielsen Brevudgaven er en del af vores kulturarv - et enestående kildemateriale, uundværligt for enhver, som vil forstå dansk historie og kulturhistorie i perioden fra 1880´erne til 1930´erne. Samtidig er den en underholdende og til tider dramatisk beretning om Carl Nielsens liv og kunst.Carl Nielsen levede i de år da det moderne Danmark og den moderne verden blev til, i de år hvor den ene befolkningsgruppe efter den anden fik stemme - og stemmeret - og kom til ære og værdighed, i de år hvor teknologiske fremskridt og materiel vækst kom på dagsordenen og hvor gammel moral og snærende bånd løsnede sig og også satte en psykisk vækst og udvikling på programmet. Selv satte Carl Nielsen i mangt og meget denne menneskelige ekspansion på musikalsk begreb.Hans opstigning fra det fattige landarbejder- og musikantmiljø på Midtfyn til kunstens parnas som sit lands største komponist er et udtryk for den bevægelse i tiden og samfundet som for alvor satte ind i anden halvdel af 1800-tallet. Han korresponderede med gud og hvermand - med folk fra det samfundslag han kom fra, med repræsentanter fra snart sagt alle dele og lag af det danske samfund og fra både det nordiske og det europæiske kulturliv. »Carl Nielsen er ikke blot en af vore største kunstnere, han hører til de få der har grebet så dybt i, og ind i, vor kultur gennem nogle generationer, at vi må interessere os for hvilke dybere bevægelser det var han prægede og var katalysator for. Vi skylder både ham og os selv at beskæftige os med ham og hans kunst og med hvad der skete med os og vor kultur i de år.«John Fellow
Carl Nielsen Brevudgaven er en del af vores kulturarv - et enestående kildemateriale, uundværligt for enhver, som vil forstå dansk historie og kulturhistorie i perioden fra 1880´erne til 1930´erne. Samtidig er den en underholdende og til tider dramatisk beretning om Carl Nielsens liv og kunst.Carl Nielsen levede i de år da det moderne Danmark og den moderne verden blev til, i de år hvor den ene befolkningsgruppe efter den anden fik stemme - og stemmeret - og kom til ære og værdighed, i de år hvor teknologiske fremskridt og materiel vækst kom på dagsordenen og hvor gammel moral og snærende bånd løsnede sig og også satte en psykisk vækst og udvikling på programmet. Selv satte Carl Nielsen i mangt og meget denne menneskelige ekspansion på musikalsk begreb.Hans opstigning fra det fattige landarbejder- og musikantmiljø på Midtfyn til kunstens parnas som sit lands største komponist er et udtryk for den bevægelse i tiden og samfundet som for alvor satte ind i anden halvdel af 1800-tallet. Han korresponderede med gud og hvermand - med folk fra det samfundslag han kom fra, med repræsentanter fra snart sagt alle dele og lag af det danske samfund og fra både det nordiske og det europæiske kulturliv. »Carl Nielsen er ikke blot en af vore største kunstnere, han hører til de få der har grebet så dybt i, og ind i, vor kultur gennem nogle generationer, at vi må interessere os for hvilke dybere bevægelser det var han prægede og var katalysator for. Vi skylder både ham og os selv at beskæftige os med ham og hans kunst og med hvad der skete med os og vor kultur i de år.« John Fellow
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.