Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Carsten Clante

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Carsten Clante
    64,50 kr.

    Året er 1952, midt under den koldekrig. Henrik og hans ven Lars går i 2.g og dyrker med lidenskab et afmægtig had til skole- og forældreautoriterne, og ikke mindst til samfundet med dets maniske kommunistforskrækkelse og kvælende indoktrinering til den vestlige livsform. I klassen kommer det til skarpe opgør mellem på den ene side den venstrevendte vinduesrække, og dørrækken med de velstående villabørn på den anden. Hævet over tummelen står de to venners næsegrus beundrede guru, den nådesløst kommunistiske Bernhard, som med sit imponerende intellektuelle skarphed forsøger at vise Henrik og Lars det rette vej frem – med det nye DDR og Maos Kina som mønstereksempler. For Henrik bliver Bernard for meget – det gode liv i dørrække lokker og trækker. Og så er der jo det med pigerne...Carsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktør på DR. Medredaktør på magasinet KulturNyt, og instruktør af dokumentarfilmene "Den hårde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab, og "Der er stof i os" om narkomani. han er forfatter til fire romaner, hvoraf "Klassen (2006) er hans nyeste.

  • af Carsten Clante
    94,95 kr.

    Efter et langt og broget liv blandt jyder og københavnere, fiskere, præster og kapellaner, tømrere og købmænd, skolelærere, journalister og filmfolk, sygeplejesker, læger og irakiske flygtninge bokser Hans Hartmann stadig med sine kvababbelser over et muligt fejtrin i sin ungdom, hvor han som landsbyskolelærer i Vestjylland har været lidt for tæt en af sine kvindelig elever. Eller har han? Vi får historien fra dengang. Trakasserierne mellem den purunge københavnervikar og fiskerbefolkningen, hans hovedkuldse flugt tilbage til studierne i København og fristelserne fra popverdenen og de lettjente penge. Det bliver også fortællingen om Hans Hartmanns sener Virum-liv som ugeblads- og filmforfatter, hans kones voldsomme afsked med ægteskabet, hans nagende forsæt om at gøre godt, hvad han har forbrudt (hvis han har!), kompenseret ved velmenende hjælpeaktioner overfor sine nærmeste: Bl.a. eks-kommunisten og journalisten Olav, og en sprød og kvæstet kvinde, der sætter sig tungt på ham med sin skrøbelighed, en strandet irakisk flygtning, og en fordrukken overlæge, som kører galt og afsoner i Horserød-lejren. Ringen sluttes. Vil det omsider lykkes vor plagede helt at få ryddet op i sit liv og få gjort rent bord?Carsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktør på DR. Medredaktør på magasinet KulturNyt, og instruktør af dokumentarfilmene "Den hårde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab, og "Der er stof i os" om narkomani. han er forfatter til fire romaner, hvoraf "Klassen (2006) er hans nyeste.

  • af Carsten Clante
    93,95 - 94,95 kr.

    Det er 1944. Det sidste år under besættelsen. Tyske soldater spankulerer rundt med skarpladte våben. Der er folkestrejke, jernbanesabotage og Gestapo-aflytninger. Chokolade, kaffe, cigaretter og strømpebukser er ikke til at skaffe. Nede i gården, hvor 11-årige Peter, Arnold, Maj Britt og Claus leger, er krigen både fjern og uvirkelig. Men for de voksne beboere i Ryparken vil krigen ingen ende tage. Besættelsen har ellers skabt et fælleskab mellem mennesker, der i fredstid lever efter de skarpt optrukne linjer, klasseskellene dikterer. Der er Maj Britt, hvis far er kommunist og med i noget mod tyskerne; Peter hvis mor tit ønsker sig meget langt væk fra sin pigeglade mand; Arnold, hvis mor er jøde og er flygtet over Øresund i en lille fiskerbåd, og Claus hvis ingeniør-familie læser Politiken og i virkeligheden slet ikke passer ind. Carsten Clante har med Når krigen er forbi, begået en fin roman om at være uskyldig, mens krigen træder helt ind ad døren, og giver interessant billede af de fleste danskeres liv under besættelsen.Carsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktør på DR. Medredaktør på magasinet KulturNyt, og instruktør af dokumentarfilmene "Den hårde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab, og "Der er stof i os" om narkomani. Han er forfatter til fire romaner, bl.a. "Når krigen er forbi" (1982) og "Klassen (2006)

  • af Carsten Clante
    94,95 kr.

    Året er 1982, der er gået tredive år siden begivenhederne i "Når krigen er forbi", og vi møder igen Peter, Arnold, Maj Britt og Claus. Gruppen har i årevis arbejdet på en dokumentarfilm, der skulle afsløre multinationale firmaers skattefiduser, men alder og magelighed har slået ind. Arnold er blevet folketingsmedlem, og har lige så forsigtigt listet sig ud af gruppen. Peter er blevet danmarksberømt på sin hårdtslående Tv-journalistik, men har i virkelighed solgt sig selv til storkapitalen. Kommunisten Maj Britt er flyttet sammen med Peter, og arbejderpigen er dermed rykket flere klassetrin op med Peters berømmelse. Claus er blevet gymnasielærer og holder sit selvhad i skak ved at arbejde på det definitive hovedværk om Hørespillets historie i Danmark. Kærligheden snakker vi ikke om. I frustration over det, han ser som sin chefs inkompetence, lokker Peter Claus til at skrive en afslørende bog om hans afdeling på DR, og så tager begivenhederne for alvor fat. Romanen handler om konflikten mellem den måde vi ser os selv, og den måde verden ser os, og med fandenivoldsk humor spiddes den moderne angst for at blive udstillet, mens den udstiller de falske facader vi stiller op for at beskytte os selv.Carsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktør på DR. Medredaktør på magasinet KulturNyt, og instruktør af dokumentarfilmene "Den hårde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab, og "Der er stof i os" om narkomani. Han er forfatter til fire romaner, hvoraf "Klassen (2006) er hans nyeste.

  • af Carsten Clante
    95,95 kr.

    Efter et langt og broget liv blandt jyder og københavnere, fiskere, præster og kapellaner, tømrere og købmænd, skolelærere, journalister og filmfolk, sygeplejesker, læger og irakiske flygtninge bokser Hans Hartmann stadig med sine kvababbelser over et muligt fejtrin i sin ungdom, hvor han som landsbyskolelærer i Vestjylland har været lidt for tæt på en af sine kvindelige elever. Eller har han?Vi får historien fra dengang. Trakasserierne mellem den purunge københavnervikar og fiskerbefolkningen, hans hovedkuldse flugt tilbage til studierne i København og fristelserne fra popverdenen og de lettjente penge. Det bliver også fortællingen om Hans Hartmanns senere Virum-liv som ugeblads- og filmforfatter, hans kones voldsomme afsked med ægteskabet, hans nagende forsæt om at gøre godt, hvad han har forbrudt (hvis han har!), kompenseret ved velmenende hjælpeaktioner overfor sine nærmeste: Bl.a. eks-kommunisten og journalisten Olav og en sprød og kvæstet kvinde, der sætter sig tungt på ham med sin skrøbelighed, en strandet irakisk flygtning og en fordrukken overlæge, som kører galt og afsoner i Horserød-lejren.Ringen sluttes. Vil det omsider lykkes vor plagede helt at få ryddet op i sit liv og få gjort rent bord?"Rent bord er en roman i allerbedste danske, realistiske tradition, en velskrevet og dybt troværdig skildring af den nærmeste fortid" - Bent Vinn Nielsen, forfatterCarsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktør på DR. Medredaktør på magasinet KulturNyt, og instruktør af dokumentarfilmene "Den hårde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab og "Der er stof i os" om narkomani. Carsten Clante er forfatter til fire romaner.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.