Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen introducerer menneskets neuroanatomi på et niveau som svarer til eksamen i neuroanatomi ved medicinstudiet. Faget volder, på grund af sin kompleksitet og egenartede nomenklatur, ofte indlæringsmæssige problemer. Denne bog giver pga. sin enkelhed førstegangslæseren mulighed for at forstå nervesystemet som et sammenhængende hele på det anatomiske og funktionelle plan. Materialet er udvalgt på baggrund af den kliniske anvendelighed af stoffet, og der er i samtlige kapitler lagt vægt på relevante kliniske problemstillinger. Bogen består af 3 dele. Første del giver en generel oversigt over nervesystemets opbygning, celler, funktion og udvikling. Anden del er de mere specialiserede kapitler, som beskriver nervesystemets strukturelle opbygning, og sidste del omhandler de strukturelle komponenters funktionelle samspil i overordnede sensoriske, motoriske, autonome og limbiske systemer. Bogen er rigt illustreret med en skematiske, pædagogiske stregtegninger og kliniske fotos.
Bemærk, at der i 2. oplag er foretaget nogle mindre præciseringer af teksten i forhold til 1. oplag. Disse ændringer findes på side 141, 152, 156, 157og 200. På disse sider er teksten ombrudt, således at enkelte sætninger står på den efterfølgende side. Der er ikke i øvrigt ændret på bogens indhold. Med bogen Det levende menneske introduceres et helt nyt koncept: den niveauopdelte lærebog. Bogens fire niveauer: introduktion, grundlæggende forhold, fordybelse og de store sammenhænge, giver både underviser og studerende et utal af muligheder for at undervise, læse og tilegne sig stoffet på forskellige niveauer – emneopdelt eller tværgående. Det levende menneske gennemgår de klassiske fysiologiske og anatomiske emner: cellen, huden, nyrer og urinveje, hjerte og kredsløb, respiration, immunologi, temperaturregulering, forplantning, nervesystemet, øjet og øret, det endokrine system, fordøjelsessystemet og bevægeapparatet. Her ud over er der et kapitel om topografisk anatomi samt et kapitel om histologi. Bagerst i bogen er et fuldstændigt gennemillustreret atlas over kroppens anatomiske strukturer. Atlasset kombinerer billeder og tegninger på en ny og meget illustrativ måde. Bogens hovedvægt er lagt på sammenhængen mellem de (nyeste) grundlæggende teorier og den kliniske praksis. Bogens hovedmålgruppe er de studerende på de mellemlange og videregående sundhedsuddannelser. Den kan også med stort udbytte læses og bruges af færdiguddannede i den kliniske praksis. Bogen er gennemillustreret. Ulla Fasting og Jørgen Hougaard er begge uddannet sygeplejersker og har i årevis undervist og forsket inden for det sundhedsfaglige felt.
Hermed foreligger den reviderede 3. udgave af den populære lærebog "Kirurgi"! Alle bogens kapitler er fagligt opdaterede med et øget fokus på de pædagogiske elementer, så studievenligheden er bedre end nogensinde før.Bogen er endnu engang opdateret og gennemrevideret, så den præsenterer den væsentligste viden inden for alle de store kirurgiske specialer, som er samlet i den afsluttende eksamen til lægestudiet. På en pædagogisk og overskuelig måde gennemgår bogen således de 8 hovedområder: traumatologi, abdominalkirurgi, urologi, thoraxkirurgi, karkirurgi, ortopædkirurgi, neurokirurgi og plastikkirurgi. Samtlige kapitler er blevet opdateret med nyeste viden og guidelines, og der er findes både faktabokse og spørgsmål/svar."Kirurgi" er oplagt for den studerende gennem hele studietiden fra den første prækliniske kontakt med patienter til den afsluttende eksamen i kirurgi - og efterfølgende som opslagsværk i arbejdet som læge. Bogen er tilstræbt pensumdækkende for medicinstudiet i København, Aarhus, Odense og Aalborg.Bogens redaktører og forfattere er alle kirurgiske eksperter fra hele landet og blandt de undervisere, som den medicinstuderende vil møde i løbet af uddannelsen.
Dette er det ultimative medicinske standardværk i Danmark og har været det, siden 1. udgave så dagens lys i 1936. Den 20. udgaves to bind dækker alle aspekter af den interne medicin og er skrevet af landets førende specialister. Bøgerne er til den medicinstuderende, der kan bruge Medicinsk Kompendium som lærebog og opslagsværk på kandidatuddannelsen på Medicin i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Derudover kan færdiguddannede læger og klinikere med fordel bruge bøgerne for at holde sig opdaterede.Værket bygger på de nyeste undersøgelser og forskningsresultater og skaber dermed en solid baggrund for at træffe de mest kvalificerede kliniske beslutninger.Alle kapitler er grundigt gennemskrevne og opdaterede i forhold til forrige udgave. Stoffet er velstruktureret og har et tydeligt overskriftshierarki, adskillige kliniske illustrationer og fotos samt tabeller og bokse, så tilegnelsen bliver så nem som mulig.Bogen fås også som i-bog, hvor det er nemt at søge i værket samt at se videoklip og illustrationer i stort format.Skrevet om 19. udgave:”Samlet er det meget svært for mig ikke at anbefale 19. udgave af MK tæt på 100%. Det er en meget, meget fin bog. Tillykke til dansk medicin med at vi fortsat har så fint et værk som Medicinsk Kompendium.”Anmeldelse i Ugeskrift for Læger, nr. 1, 2020
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.