Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ny bog om Vækstfonden stiller skarpt på fondens 25-årige historie som statslig långiver og investor i dansk erhvervsliv.Vækstfonden har siden 1992 spillet en væsentlig rolle for finansiering af danske vækstvirksomheder.I sine første ni leveår ved hjælp af lån og garantier. Siden 2001 også som direkte og indirekte investor.Igennem en stor del af sin levetid har den statslige fond været omstridt - både i dansk politik og i erhvervslivet. I de senere år har de fleste dog erkendt, at Vækstfonden har bidraget afgørende til at skabe et stadig mere veludviklet marked for innovationsfinansiering i Danmark.Fondens til tider dramatiske historie er omdrejningspunktet for denne bog: Den spæde start i 90´erne som industriens forlængede arm, den drastiske strategiomlægning i 2001, de svære år i nullerne, finanskrisen, der satte fonden under voldsomt pres, nutiden, hvor nye udlånsformer og et tættere samarbejde med pensionskasser og banker har skabt grobunden for gode resultater.Vækstfonden historie er også en historie om erhvervspolitik, personer og personligheder, store drømme, fejltagelser, fiaskoer og spektakulære successer.Selvom fonden har spillet en betydelig rolle i dansk erhvervsliv nyere historie, er fondens virke ikke alment kendt. Det forsøger "Hvor markedet tøver”, at råde bod på.Bogen er skrevet af Carsten Steno, tidligere chefredaktør på Erhvervsbladet og siden seniorjournalist på Berlingske. Han er i dag business-journalist på freelancebasis.Det siger anmelderne:”Carsten Steno har skrevet en glimrende bog om den ombejlede fonds historie. Den er relevant for alle, der interesserer sig for erhvervslivet – også studerende”. - Ulla Bechsgaard i Jyllands-Posten ”Den garvede erhvervsjournalist Carsten Steno har skrevet en gedigen og tankevækkende bog om Vækstfonden”. - Bo Lidegaard i Politiken.”Carsten Stenos bog er et sobert journalistisk værk, der på fair vis beskriver de mange op- og nedture Vækstfonden har været igennem og dermed også de mange politiske salgsmål om dens berettigelse og strategi”. - Hugo Gården i Økonomisk Ugebrev
Inden for det sidste 10 år har Danmark skabt en robot- og automationsindustri, der har vakt internationalt opsigt. Danmark er blevet et kraftcenter for robotudvikling og automation. Men hvordan har et lille land med kun 6 mio. indbyggere opnået denne position? Hvad er det de danske virksomheder kan med robotics, hvordan er det danske økosystem omkring robotindustrien organiseret, hvilket niveau har den danske forskning og udvikling på området, hvordan står de danske virksomheder sig i den globale konkurrence? Og hvordan tegner fremtiden sig? Det forsøger forfatterne af denne bog at svare på.
In the last 10 years, Denmark has built up a successful robotics and automation industry that has caught the attention of global markets. In a short time, the country has become a powerhouse for robotics development and automation innovations.But how did a small country with just six million inhabitants achieve this? What do Danish companies know about robotics that sets them apart? What is unique about the ecosystem they operate in and how are they organized? How do Danish companies compare to their peers around the world? And what does the future hold for the Danish robotics industry? These are the questions the authors of this book will attempt to answer.
In 2015 Universal Robots was sold to the US technology corporation Teradyne for 285 million dollars. The spectacular sale of the Danish company, founded in Odense on the island of Funen, put Denmark on the world map as a leading centre for developing advanced robot technology. But the Funen robot cluster is much more than Universal Robots; today, the cluster has more than 80 companies operating in the area. The story of the cluster goes back 30 years. This is the story of visionary business people and scientists 20 years ahead of their time; of disappointments and failures, but also of forward-looking individuals and key actors in the business-policy sphere, who picked up the pieces at a critical time in the history of the Funen robotics environment – and developed the cluster into what it is today.
I 2015 blev Universal Robots solgt til den amerikanske teknologikoncern Taradyne for små 2 mia. kr. Det spektakulære salg af Odense-virksomheden har sat Fyn på verdenskortet som centrum for udvikling af avanceret robotteknologi. Men den fynske robotklynge er andet end Universal Robots, i dag rummer klyngen over 80 virksomheder. Klyngens historie går 30 år tilbage. Den handler om visionære forretningsfolk og forskere, der var 20 år forud for deres tid, om skuffelser og nederlag, men også om initiativrige enkeltpersoner og aktører i erhvervspolitikken, som samlede stumperne op på et kritisk tidspunkt i miljøets historie og udviklede klyngen til det, den er i dag. Carsten Steno, født 1951, er en af Danmarks mest erfarne erhvervsjournalister.
Hvad skal vi leve af i Danmark? Hvordan skaber vi de vækstvirksomheder, der fremover skal finansiere voresvelfærd?Det sker af sig selv i den skov af små og mellemstore virksomheder, der er skabt og ledes af deres ejere.Det er dem, denne bog handler om.Vi hører så meget om de store børsnoterede og internationale virksomheder. Men gruppen af små og mellemstore ejerledede virksomheder er faktisk den mest udbredte virksomhedstype i Danmark.Vi kommer bag om dagligdagens udfordringer, følger med i udviklingen af nye produkter og tager med til USA til prisoverrækkelse. Carsten Steno rapporterer fra hverdagen i de ejerledede virksomheder. Han viser, at det er her, vi ser den største innovation, nytænkning og succes. Det er derfor ejerlederne, vi bør satse på.Bogen er vigtig og medrivende læsning om en gruppe virksomheder, der normalt ikke er i fokus – selv om de udgør Danmarks fremtid.Læs mere på bogens hjemmeside: http://devirkeligehelte.dk/ Bogen fik fem stjerner på borsen.dk. Læs anmeldelsen. ”Carsten Steno har skrevet en fin, poetisk portrætbog om disse – erhvervslivets virkelige helte. Han går tæt på og skildrer med stor indføling ejerledernes helt særlige vilkår og stil som skabere, udviklere, sælgere og virksomhedsledere.”Berlingske, Søren Hougaard, CBS, direktør og professor i entrepreneurship Læs anmeldelsen fra Kommunikationsforum. Læs artikel på Metal Supply.Læs artikel på Håndværkerrådets hjemmeside.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.