Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den forældreløse pige, Tinke, bliver gode venner med den fattige tjenestedreng, Larus. Sammen lykkes det dem at vende egen skæbne og overvinde tidens fordomme og menneskers kulde. Cecil Bødker skildrer landboliv og fattigkår fra en tid, da forskellen på fattig og rig var isnende og frøs mennesker fast i vedtagne roller som herskere og undergivne.
Silas stikker af fra et omrejsende cirkus, da han ikke har lyst til at blive sabelsluger. I et væddemål vinder han en smuk sort, men også meget uregerlig, hoppe. Den tidligere ejer prøver at narre hesten fra ham, men Silas er heldigvis snu. Første bind i den spændende fortælling om drengen Silas og hans hest. En ægte klassiker.
Efter en lang og stillestående sommer i landsbyen længes Silas efter forandring og drager endnu en gang på eventyr. Det bliver en lang, dramatisk rejse, som både byder på møder med gamle bekendtskaber og nye farer. Tredje bind i den spændende fortælling om drengen Silas og hans hest. En ægte klassiker.
Beretning om Cecil Bødkers tre måneders ophold i en ethiopisk bjerglandsby, samt jernalderboplads, hos en enke med ni børn. Men bogen er også beretningen om, hvad der sker, da billedet vender og salthandlerskens døtre tager ophold i Cecil Bødkers hus i Danmark – to sammenvævede stykker med modsat fortegn.
En samlet udgave af de to bøger om Franciska, der pludselig dukker op i en fjern fortid, bliver træl og siden en høvdings hustru. Sidste år modtog Cecil Bødker Det danske akademis store pris. "Det er en bog, der griber og samtidig pirrer ved eftertanken. Hvorfor gør vi, som vi gør?" - Steffen Larsen, Det fri Aktuelt. "Cecil Bødker er en sproglig mester, hun får sin læser til at skabe indre billeder, og hun kan gengive et replikskifte, så det slår gnister." - Eva Glistrup, Berlingske Tidende.
Sjette bind i serien om Silas.Det nye samfund på Sebastiansbjerget udvides med nye beboere; men at også Hestekragen skulle slå sig ned der, havde hverken Silas eller de andre taget i betragtning.
Ottende bind i serien om Silas.Købmand Plankes sønner foretrækker friheden og det primitive liv på Sebastiansbjerget fremfor faderens tyranni. Med Japetus som skolelærer får bjergboerne nye muligheder, men også nye problemer.
SEBASTIANSBJERGET rummer flere huler og hemmeligheder end selv Silas, Odderjægeren, Ben-Godik og de andre kendte skikkelser fra Silas-bøgerne har anet. Men Hestekragen og den mystiske "Handelsmand" får dem på andre tanker. Silas og hans venner får brug for snilde og handlekraft inde i byen og i bjergets mørke gange i kampen mod svindlere og guldgravere.
Cecil Bødker (f. 1927) debuterede i 1955 med digtsamlingen Luseblomster. Novellesamlingen Øjet er fra 1961. Bødker er nok mest kendt for Afrikaberetningen Salthandlerskens hus (1972) og Silas-bøgerne og Jerutte-bøgerne. Silas-bøgerne er oversat til flere sprog og belønnet med den internationale H. C. Andersen-Medalje. Cecil Bødker har også skrevet for radio og TV.
Søgan um hungursbarnið er um ellivu ára gamla neytadrongin Lárus, sum ein dagin, hann ansar neytunum á almenninginum, kemur fram á Tinku, ið er níggju ár. Hon er foreldraleys og einsamøll, men fram um alt svong og skitin; hon hevur megnað at halda sær á lívi í kroysuni saman við deyðu mammu síni í langa tíð. Lárus gevur Tinku mat og drekka og fær hana við sær heim á garðin, har hann tænir.
En direkte fortsættelse af bogen Men i hvert fald i live om pigen Franciska, der er drevet i land på en ukendt kyst i en ukendt tid. Hun bliver gift med høvdingen i et primitivt samfund, og der sladres om hendes herkomst og troldkvindeagtige evner: Er hun Havkvindens datter? Bringer hun held eller ulykke? Nogle finder derfor ud af, at Fru Hilde og hendes spæde drengebarn må være netop det offer, der kan nedkalde gudernes taknemmelighed.
Første bind af to om en nutidig dansk 14-årig pige, Franciska, der vågner forvirret op på en strand ved lyden af en flok mørklødede og fjendtlige børn. De fører hende til deres boplads, og hun forstår, at hun på en eller anden måde er havnet i en helt anden tid og nu befinder sig i et primitivt jæger- og samlersamfund. Her lærer hun efterhånden, takket være sit gåpåmod og sin oprigtighed, at begå sig - først mellem slaverne og siden hos selve høvdingen.
Set in a rural village in 1850s Denmark, this inspiring story cycle follows the precocious and impulsive boy Tacit from early childhood, raised by his grandmother, through adolescence and his infatuation with Camilla, to his teen years when he apprentices to the blacksmith and befriends a convict who is squatting on an abandoned farm. By one of Denmark's master storytellers, this book reminds us how secrets can bind people together or come between them. First book of The Water Farm trilogy. Cecil Bødker's characters are raw and sensitive, unpredictable and universal. Once-in-a-lifetime storytelling with the power of Faulkner. Danish title: "Fortællinger omkring Tavs". Translated by Michael Goldman.
Den gamle frue i købmandsgården, hvor Melissa er handelselev og Silas er kusk, er død. Hun efterlader et usædvanligt testamente, der sætter gang i skelsættende begivenheder for alle.
Juliane og Silas venter barn. Det skal vokse op på Sebastiansbjerget. Men flodrøverne har overtaget magten, og Silas må atter kæmpe for beboernes ret til at leve fredeligt.
Da Moses har slået en ægyptisk foged ihjel, bliver han tvunget til at flygte til Midjans land, hvor han kommer i tjeneste hos Jetro. En dag ændres både hans og tusindvis af andres liv, da Gud befaler ham at føre israelitterne ud af Ægypten.Cecil Bødker (f. 1927) er en dansk forfatter. Cecil Bødker voksede op i nærheden af Fredericia, hvor hun var ene pige i en børneflok på seks. Cecil Bødker debuterede i 1955 med digtsamlingen Luseblomster. Sidenhen fulgte flere digtsamlinger og noveller, inden hun i 1967 debuterede som børnebogsforfatter. Selv om Cecil Bødker har skrevet både romaner, novelle- og digtsamlinger for voksne, er det hendes børnebøger, navnlig serien om drengen Silas, der har gjort hendes forfatterskab kendt.Cecil Bødker har modtaget flere hædersbevisninger for sit forfatterskab. Hun har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær (1984) og Det Danske Akademis Store Pris (1998) og har som den eneste dansker modtaget den internationale børnebogspris H.C. Andersen Medaljen.
Cecil Bødker genfortæller den spændende historie om Noas ark, som vi kender den fra Bibelen. Det er en historie om skabelsen af en ny verden, når en gammel går til grunde, om undergang og frygt, der forløses af håb og glæde.Cecil Bødker (f. 1927) er en dansk forfatter. Cecil Bødker voksede op i nærheden af Fredericia, hvor hun var ene pige i en børneflok på seks. Cecil Bødker debuterede i 1955 med digtsamlingen Luseblomster. Sidenhen fulgte flere digtsamlinger og noveller, inden hun i 1967 debuterede som børnebogsforfatter. Selv om Cecil Bødker har skrevet både romaner, novelle- og digtsamlinger for voksne, er det hendes børnebøger, navnlig serien om drengen Silas, der har gjort hendes forfatterskab kendtCecil Bødker har modtaget flere hædersbevisninger for sit forfatterskab. Hun har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær (1984) og Det Danske Akademis Store Pris (1998) og har som den eneste dansker modtaget den internationale børnebogspris H.C. Andersen Medaljen.
Da Moses var spæd, blev han lagt i en sivkurv og sendt af sted på floden. Den lille baby voksede op og udrettede fantastiske ting, som blev eviggjorte i Bibelen. Cecil Bødker genfortæller her historien fra 2. Mosebog om Moses‘ fødsel og barndom – i et levende sprog i børnehøjde.Cecil Bødker (f. 1927) er en dansk forfatter. Cecil Bødker voksede op i nærheden af Fredericia, hvor hun var ene pige i en børneflok på seks. Cecil Bødker debuterede i 1955 med digtsamlingen Luseblomster. Sidenhen fulgte flere digtsamlinger og noveller, inden hun i 1967 debuterede som børnebogsforfatter. Selv om Cecil Bødker har skrevet både romaner, novelle- og digtsamlinger for voksne, er det hendes børnebøger, navnlig serien om drengen Silas, der har gjort hendes forfatterskab kendt.Cecil Bødker har modtaget flere hædersbevisninger for sit forfatterskab. Hun har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær (1984) og Det Danske Akademis Store Pris (1998) og har som den eneste dansker modtaget den internationale børnebogspris H.C. Andersen Medaljen.
I "Flugten fra Farao" fortsætter Cecil Bødker historien om Moses og hans kald til at føre israelitterne ud af det ægyptiske slaveri. Vi hører om Ægyptens ti plager, flugten gennem ørkenen, og hvordan det endelig lykkes at slippe for Faraos hær ved Det røde hav.Cecil Bødker (f. 1927) er en dansk forfatter. Cecil Bødker voksede op i nærheden af Fredericia, hvor hun var ene pige i en børneflok på seks. Cecil Bødker debuterede i 1955 med digtsamlingen Luseblomster. Sidenhen fulgte flere digtsamlinger og noveller, inden hun i 1967 debuterede som børnebogsforfatter. Selv om Cecil Bødker har skrevet både romaner, novelle- og digtsamlinger for voksne, er det hendes børnebøger, navnlig serien om drengen Silas, der har gjort hendes forfatterskab kendt.Cecil Bødker har modtaget flere hædersbevisninger for sit forfatterskab. Hun har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær (1984) og Det Danske Akademis Store Pris (1998) og har som den eneste dansker modtaget den internationale børnebogspris H.C. Andersen Medaljen.
CECIL BØDKERs roman handler om en drengs opvækst i et arbejdermiljø dengang velfærdsstaten var et ukendt begreb.Det er drengen TINUS, der er »vrangmasken i Vorherres strikketøj« – en dreng, der altid kommer galt af sted: i det fattige hjem med den invalide far, i skolen, blandt kammeraterne.Miljøet er århundredskiftets provinsfattiggade, og det er den voksne Tinus, der med bitterhed fortæller om en forspildt barndom og forspildte muligheder i sig selv.Hans kone OFELIA har imidlertid et og andet at sige ham om den sag.
Cecil Bødker, født 1927 i Fredericia, er uddannet som sølvsmed og arbejdede som sådan i nogle år inden hun i 1955 fik sin forfatterdebut med digtsamlingen LUSEBLOMSTER.Cecil Bødkers forfatterskab er meget alsidigt med både digte og novellesamlinger til voksne og børne- og ungdomsbøger.DIMMA GOLE handler om en drengs tilværelse i Etiopien.
TÆNK PÅ JOLANDE! Det kom et eller andet sted fra, fra hende selv? Som et påbud. Det kunne ligeså godt have været: „Tænk på noget andet!“ Det havde EMILIE god brug for i sin situation. Hun sad indesneet, håbløst begravet, i sin bil, selveste juleaftensdag. Og så dukkede dette TÆNK PÅ JOLANDE op. Hun kendte ikke nogen JOLANDE, men alligevel kom hun, i sin bils lukkede rum, til at opleve JOLANDEs færden i en fjern bjergegn, levede med hende i hendes møde med en visnende livsform og en mand, der forsøger at opretholde den.TÆNK PÅ JOLANDE kan læses som en videreførelse af EVAS’ EKKO og flere af CECIL BØDKERs romaner. Den handler om identitet, om frigørelse fra tvang, om frihed overfor konvention, men også om tabte livsværdier.Da EMILIE efter enogtredive timers indespærring vågner op på hospitalet, har hun taget det første skridt – takket være JOLANDE – til et liv på egne betingelser.Morsomt, dramatisk, klogt og poetisk fører CECIL BØDKER sin læser gennem EMILIEs udvikling til et selvstændigt menneske.
Cecil Bødker genfortæller i Den lange vandring historien fra Bibelen om Abraham og Sara. Om rejsen til Kanaán og om byerne Sodoma og Gomorra.
Vi er på landet i første halvdel af forrige århundrede, hvor en gårdmandsdatter var i noget bedre kurs end en husmandssøn. Så helt galt er det, da husmandssønnen Jost efter et sommerbal hjembringer taterkvinden Shiba. En usædvanlig og smukt gennemført synsvinkel - det ufødte barn Siffrines - bringer os i bogstaveligste forstand helt ind under huden på den fremmede kvinde, som på sin side sætter tidligere tiders danske landbrugssamfund, dets normer og intolerance i et klart, men ikke fordømmende lys. Med Siffrine har Cecil Bødker begået en roman om forrige århundrede, men med et tema, der ikke er mindre aktuelt i dag: mødet mellem det danske samfund og de fremmede.
TILSTANDEN HARLEY er en dobbeltnovelle om ”en af den slags mænd, der rejser sig op i et hus midt om natten og fortsætter – forlader”. Den er også beretningen om hans motorcykle, den susende HARLEY DAVIDSON, instrumentet hvormed manden forlader, flygter, svigter, mere end et instrument, en hersker, en kraft, en identitet. HARLEY kalder ALBERTE ham. Men man bør bemærke, at CECIL BØDKER har valgt titlen TILSTANDEN HARLEY. Hun har villet mere end skildre det uansvarlige menneske. CECIL BØDKER blotlægger en sindsspaltning og stiller spørgsmålet: Hvem er jeg? Om svaret er givet afhænger af hver enkelt læsers forhold til det skildrede, men TILSTANDEN HARLEY viser endnu engang CECIL BØDKERS indsigt, der går dybere end forstandens ........
Tim var en dreng, og Lis var en pige, men da de var næsten lige store, og da de altid fulgtes ad, var de efterhånden kommet til at hedde Timmerlis. De var utrolig hjælpsomme og flinke, men ofte kom de galt af sted i deres iver for at hjælpe. Små korte historier, som du selv kan læse, eller prøv at få far og mor til at læse højt for dig.
Cecil Bødkers fortælling om, hvordan Rebecca og Isak traf hinanden, og om hvordan deres søn Jakob fik sine to koner Rakel og Lea.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.