Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne temabog giver en ny og nuanceret vinkel på arabisk kultur gennem et indblik i dens tidlige filosofiske tradition.Fra det ottende århundrede og frem skrev store tænkere – muslimer, kristne og jøder – banebrydende værker om filosofi og teologi på arabisk, som skulle få stor betydning også i vesten, og som stadig er fascinerende læsning i dag.Arabisk filosofi indeholder 14 uddrag af originale tekster. De fleste i forfatternes egen oversættelse fra arabisk, og kan derfor nu for første gang læses på dansk.Udgivelsen rummer desuden introduktioner og arbejdsspørgsmål.Arabisk filosofi er målrettet undervisningen i filosofi på ungdomsuddannelserne, men henvender sig til alle, der beskæftiger sig med filosofi- og idéhistorie.
Den politiske filosofis historie – frem til 1600 er den største kortlægning af den politiske filosofis historie på dansk. Bogen introducerer en bred palet af vigtige tænkere med en eller flere særligt udvalgte passager fra dennes forfatterskab, ledsaget af en indledende tekst, der sætter forfatterskabet i perspektiv. Her vil tænkeren og teksten blive introduceret i en bredere historisk kontekst, med særligt henblik på de argumenter, pointer og diskussioner, som det pågældende tekstuddrag lægger op til. Bogen illustrerer bredden og dybden i den politiske filosofis historie og giver inspiration til videre fordybelse, der rækker ud over værket selv.Bogen er blandt andre tiltænkt studerende på statskundskab, sociologi, filosofi, idéhistorie o.l., men værket vil også finde anvendelse i andre sammenhænge og henvende sig til et bredere publikum.Den politiske filosofis historie er redigeret af Joachim Wiewiura (f. 1987), ph.d. i politisk filosofi fra Københavns Universitet. Han er ansat ved Humanomics Research Centre, Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet. Han har bl.a. redigeret bøgerne Offentlighedens rum (2019), Simmel: Sociologiens eventyrer (2019) og If Schools Didn’t Exist, der udkom på MIT Press i 2020.
Dante Alighieri (1265-1321) er en af verdenslitteraturens allerstørste skikkelser. Hans hovedværk, skrevet på italiensk, Komedien eller Den Guddommelige Komedie, er oversat til dansk hele tre gange og anses for et af verdenslitteraturens absolutte højdepunkter. Dantes betydning som forfatter er så stor, at også andre af hans værker fortjener vores opmærksomhed, selvom de overskygges af Komedien.Dante var en flittig forfatter, som skrev både på sit italienske modersmål og på latin, periodens mest udbredte litterære og videnskabelige sprog. Denne bog handler netop om denne sidstnævnte del af forfatterskabet, der omfatter et værk om retorik, poetik og de italienske dialekter, De vulgari eloquentia, og et politisk og statsfilosofisk værk kaldet Monarkiet, på latin Monarchia. Hertil kommer en samling breve, Epistolae, to lange og komplicerede hyrdedigte, de såkaldte ekloger, på latin Eclogae, og manuskriptet til en naturvidenskabelig forelæsning om vand og jord, Quaestio de aqua et terra. I denne bog bliver Dantes latinske forfatterskab for første gang præsenteret samlet. Det gøres af nogle landets ypperste kendere af Dante og med oversættelser af nogle af de værker, som vi har savnet på dansk, nemlig et udvalg af brevene, de to ekloger og den lille afhandling om vand og jord. Denne bog indgår i serien LATINERKVARTERET, der udgives i samarbejde med Societas Latina Daniae (Latinselskabet).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.