Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kina har i al stilhed taget et kvantespring og gennemgår i disse år en vild tech-revolution, som rykker ved magtbalancen i verden og kommer til at påvirke os alle.Kinesiske virksomheder er allerede globalt førende inden for flere af de vigtigste nye teknologier, som droner, solceller, fintech, sociale medier, e-handel og sandsynligvis også kunstig intelligens. Åbenheden og lysten til at afprøve nye teknologier – ansigtsgenkendelse og dronelevering – er stor, og kinesiske virksomheder er ikke underlagt de samme etiske dilemmaer og lovgivningsmæssige begrænsninger, som vi kender i Europa og USA.Hvorfor er det vigtigt for dig?Fordi det er et spørgsmål om tid, før kinesiske teknologiselskaber for alvor begynder at ekspandere uden for Kina, og fordi Kina på mange måder er blevet et vindue til fremtiden – på godt og ondt.En fremtid, hvor man kan betale med sit ansigt, og hvor staten ved hjælp af massiv overvågning uddeler point til borgerne for deres opførsel på de sociale medier og i den fysiske verden.
Kina har i al stilhed taget et kvantespring og gennemgår i disse år en vild tech-revolution, som rykker ved magtbalancen i verden og kommer til at påvirke os alle. Kinesiske virksomheder er allerede globalt førende inden for flere af de vigtigste nye teknologier, som droner, solceller, fintech, sociale medier, e-handel og sandsynligvis også kunstig intelligens. Åbenheden og lysten til at afprøve nye teknologier – ansigtsgenkendelse og dronelevering – er stor, og kinesiske virksomheder er ikke underlagt de samme etiske dilemmaer og lovgivningsmæssige begrænsninger, som vi kender i Europa og USA.Hvorfor er det vigtigt for dig? Fordi det er et spørgsmål om tid, før kinesiske teknologiselskaber for alvor begynder at ekspandere uden for Kina, og fordi Kina på mange måder er blevet et vindue til fremtiden – på godt og ondt. En fremtid, hvor man kan betale med sit ansigt, og hvor staten ved hjælp af massiv overvågning uddeler point til borgerne for deres opførsel på de sociale medier og i den fysiske verden.
Danske virksomheder producerer, sælger og udvikler allerede i Kina. Men hvad bliver det næste skridt? Mød nogle af de mest succesfulde danske erhvervsfolk i Kina, lær af deres dyrt købte erfaringer og få deres bud på den næste bølge, som allerede er i gang. Kina er en uundgåelig del af danske virksomheders fremtid. Verdensbilledet er ved at vende, og det er sandsynligt at flere danske virksomheder om få år er ejet af kinesere. Men det skal ikke afholde danske virksomheder fra at gøre Kina til omdrejningspunkt for deres globale strategier. Der er nemlig ingen vej uden om. Derfor skal vi engagere os på alle planer og sørge for at få en bid af den voksende kinesiske lagkage. I Sweet & Sour kan du blandt andre møde de to danskere bag Bestsellers milliard-forretning med op mod 3.000 modebutikker i Kina - Dan Friis og Allan Warburg, som i fællesskab har skabt en af de største succeshistorier i Kina og for første gang deler ud af deres personlige erfaringer og forretningshemmeligheder. Andre har været mere uheldige. Carlsberg er for eksempel blevet udråbt som miljøsvin i kinesiske medier, og Arla endte i centrum af Kinas største mælkeskandale. At lave forretninger i Kina er som en sursød sovs, der på en gang smelter på tungen og efterlader en bitter eftersmag, men alligevel er en uundværlig del af et godt kinesisk måltid
Verdens største pengetank bugner, og kinesere rejser ud og investerer over hele verden. Forretningsfolk og folkevalgte ruller den røde løber ud i håb om vækst og arbejdspladser. I sin nye bog Den røde løber – Kinas fremmarch i Europa rejser Christina Boutrup i kinesernes fodspor og fortæller, hvad der driver deres købelyst.Kinesiske politikere og forretningsfolk er blevet ombejlede gæster på de bonede gulve i hele verden, fordi de har penge på lommen. Ingen bortset fra menneskerettighedsforkæmpere vover at fornærme den kinesiske regering, som med et jerngreb natten over – og uden at begrunde det – kan lukke døren til det attraktive kinesiske marked.Der er i dag en Kina-faktor i alle globale beslutninger – fra vores klima til verdenshandel, menneskerettigheder eller internationale indsatser i Syrien. Det betyder, at vi i stigende grad bliver tvunget til at samarbejde med kineserne, og mange danskere skal i fremtiden vænne sig til at have kinesiske ejere og chefer på arbejdspladsen.Den røde løber handler om Kinas voksende indflydelse i Europa. Det er historien om, hvordan vi forsøger at tiltrække rige kinesere – og hvad der sker, når vi inviterer dem indenfor. Pengene flyder, men ind ad bagdøren kommer også politisk og kulturel indflydelse, korruption og forretninger på kinesiske vilkår.Tag med til Nyborg, hvor politikere lokker kinesere med dansk velfærd. Og til Kalmar, hvor spekulanten Lui Jinxing slog hul i kommunekassen med svindel og luftige løfter og så forduftede. Oplev også Italiens Chinatown, hvor tusinder af illegale kinesiske immigranter knokler på tøjfabrikkerne - og besøg hemmelighedsfulde Huawei, der leverer bredbånd til danskerne.Bogen viser, hvor stærkt Europa er under kinesisk påvirkning i disse år og udfordrer vores selvbillede.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.