Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Christoffer Green-Pedersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Stig Hjarvard, Jørn Loftager, Jakob Linaa Jensen, mfl.
    304,95 kr.

    Medierne omtales ofte som den fjerde statsmagt: en kulegravende, demo­kratisk institution, der holder politikere og magthavere under opsyn.Men relationen mellem politik, medier og samfund er i praksis mere kompleks. Medierne ansporer magthaverne til at holde sig på måtten; men politikere, interesseorganisationer og andre magtfulde institutioner søger samtidig i høj grad at styre mediedagsordenen. Desuden er medie­dækningen præget af, hvad der falder i offentlighedens smag. Endelig er spørgsmålet, hvad vi overhovedet forstår ved en medieoffentlighed i en virkelighed præget af sociale medier, hvor privatpersoner i vidt omfang genererer medieindholdet og kommunikerer om politik og samfundsfor­hold på nye måder.Medier politik og samfund giver en indføring i mediernes samfundsmæs­sige betydning igennem i en række nedslag: Det danske mediesystem Medialiseringen af politik og samfund Demokrati og offentlighed Partierne og medierne Nyhedsdækning og politik Valgkampe og medier Framing og politisk holdningsdannelse Politisk deltagelse og viden Interesseorganisationer og medier Politisk aktivisme Politiske skandaler Nye medier og offentlighedRedigeret af Thomas Olesen, lektor i statskundskab på Aarhus Universitet.

  • af Mads P. Sørensen, Jørgen Dalberg-Larsen, Erik Albæk, mfl.
    592,95 kr.

    Klassisk og moderne politisk teori er en bred indføring i den politiske teoris centrale teorier, personer, temaer og begreber fra Platon og Aristoteles til i dag. Bogen er skrevet af førende forskere og eksperter og er en autoritativ milepæl i dansk samfundsvidenskab.Klassisk og moderne politisk teori er opbygget kronologisk og består af fem dele: Fra antikken til den begyndende renæssance Klassiske tænkere - fra renæssancen til oplysningstiden Det lange århundrede 1789-1914 1914-1945 Politisk teori efter 1945Hver del indledes med en præsentation af periodens politiske og sociale klima. Herefter gennemgår de enkelte kapitler periodens centrale teoriers baggrund og grundideer. Hvert kapitel indeholder endvidere biografiske oplysninger om teoriernes ophavsmænd samt en oversigt over nøglebegreber og definitioner.Klassisk og moderne politisk teori er redigeret af JØRN LOFTAGER, lektor, ph.d., Aarhus Universitet, og LARS BO KASPERSEN, professor, ph.d., CBS – Handelshøjskolen i København.Tildelt Sven Henningsen-prisen for 2009 for årets bedste, alment tilgængelige bog inden for fagene samtidshistorie, statskundskab og international politik.I deres udtalelse om bogen skriver legatbestyrelsen:"Storværket Klassisk og moderne politisk teori er en kraftpræstation af redaktørerne, Lars Bo Kaspersen og Jørn Loftager. Over 69 kapitler og 1273 sider har de organiseret en samlet præsentation af politisk teori i bredeste forstand, der dækker perioden fra den klassiske antikke politiske teori og frem til de nyeste overvejelser. Dermed tilbydes læseren et imponerende overblik over teoridannelser, der belyser politik fra mange forskellige vinkler, alt sammen i læsevenlige bidrag, der forklarer nøglebegreber og præsenterer komplekse indsigter uden at overforenkle. Bogen har været otte år undervejs og vil blive stående som et helt centralt bidrag på sit felt.Bogen er et på dansk unikt eksempel på, at selv komplicerede politiske teorier lader sig formidle og fremstille på en alment tilgængelig måde. Efter bestyrelsens skøn, er det årets bedste eksempel."OBS! Første oplag af Klassisk og moderne politisk teori sælges med en gratis e-bog. Den vejledning, der står på bogens første side, er desværre ikke længere gyldig. I stedet skal man maile til support@publizon.dk for at få tilsendt en gratis e-bog. I mailen skal man oplyse koden fra bogens første side.

  • af Carsten Jensen, Peter Munk Christiansen, Christoffer Green-Pedersen, mfl.
    295,95 - 338,94 kr.

    Bogen undersøger, hvornår og hvordan partier, interesseorganisationer og andre aktører forsøger at gennemføre bestemte policies.At foretage gode analyser af offentlig politik kræver et solidt overblik over eksisterende teorier, men også en forståelse for, at virkeligheden ikke altid passer til de teoretiske forventninger. Analyser af offentlig politik er et håndværk – og det giver denne bog en introduktion til.Offentlig politik er en ”lærebogsklassiker”, men foreligger nu i en revideret 4. udgave, hvor stort set alle kapitler er enten helt nye eller kraftigt revideret, så bogen er aktuel og rækker ind i fremtidens politiske landskab.Bogen er redigeret af Christopher Green-Pedersen, Carsten Jensen og Peter Nannestad, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

  • - A Comparative Approach
    af Christoffer Green-Pedersen
    290,95 - 975,95 kr.

    Before making significant policy decisions, political actors and parties must first craft an agenda designed to place certain issues at the center of political attention. This book includes essays that make clear the efficacy of the agenda-setting approach for understanding not only how policies evolve, but also how political systems function.

  • - Parties, Agendas and Policy Choices
    af Lars Thorup Larsen, Christoffer Green-Pedersen & Isabelle Engeli
    604,95 - 659,95 kr.

    Why do some countries have 'Culture Wars' over morality issues such as abortion and same-sex marriage while other countries hardly experience any conflict? This book argues that morality issues only generate major conflicts in political systems with a significant conflict between religious and secular parties.

  • - Den politiske dagsorden i Danmark
    af Christoffer Green-Pedersen
    92,95 - 187,95 kr.

    "Partier i nye tider" er en samlet afhandling om udviklingen af den politiske dagsordensfastsættelse i Danmark siden begyndelsen af 1980'erne. Forfatterens udgangspunkt er, at dansk politik ikke længere lader sig forstå ud fra et klassepolitisk perspektiv, og hans fokus er derfor spørgsmålet om, hvordan man så skal forstå dansk politik.Bogen karakteriserer overordnet det komplicerende forhold mellem samfund og politik og diskuterer, hvordan og hvorfor nogle emner er kommet højt på den partipolitiske dagsorden, mens andre undviger sig opmærksomhed. Hvorfor er fx flygtninge og indvandrere blevet et centralt partipolitisk emne, når EU ikke er? Kan man tale om, at de politiske partier har mistet deres centrale rolle i dansk politik? Og hvilken rolle spiller medierne i politiske beslutningsprocesser? Svarene på disse spørgsmål er overraskende komplekse og kræver afhandlingens detaljerede teoretisk og empirisk baserede undersøgelse af dansk politik og partipolitisk dagsordensfastsættelse efter klassepolitikkens forsvinden.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.