Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Claus Friisberg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Claus Friisberg
    248,95 kr.

    Den hidtil grundigste gennemgang og indtrængende analyse af Platon: Sokrates' forsvarstale på dansk. En af forfatterens pointer er, at Sokrates også i en moderne verden præget af store teknologiske og sociale forandringer har noget at væsentligt at sige os. Kritisk tankegang, rationel argumentation, ironi, humor og en forvisning om, at der ikke kan ske en god mand noget ondt hverken i liv eller død, vil der altid være brug for.

  • af Claus Friisberg
    288,95 kr.

    To problemer optager forfatteren: Hvor stor en an­del havde Kong Fre­derik 3. i det statskup, der 1660-61 forvandle­de det danske styre fra adelsvælde til enevælde? Fik kongen absolut magt med indfø­relsen af enevælden? Værkets hovedtese er, at det er en myte, at den danske konge fik absolut magt 1660-61. Det indeholder en omfattende og veldokumenteret gennemgang heraf med drøftelse af de to spørgsmål – med inddragelse af, hvad forskningen hidtil har ment herom.

  • - Junigrundloven 1849
    af Claus Friisberg
    288,95 kr.

    I denne fremstilling søger jeg at vise, at Bondevennernes og de natio­nalliberales kamp for en fri forfatning resulterede i en grundlov, Ju­nigrundloven, der som liberal, progressiv og demokratisk var forud for sin tid. Om end lidt tilsløret berøvede den monarken en stor del af hans politiske magt og lagde den i hænderne på en repræsenta­tion valgt på basis af en bred valgret og en regering, der var ansvar­lig over for den folkevalgte forsamling. Forfatningen var altså ikke en blandet forfatning, hvor kongen delte magten med en folkerepræsentation og en regering. Dens iboende progressivitet slog dog først gradvis igennem dels på grund af den reaktion, der støttet af udenlandske magter som Rusland, Preussen og Østrig satte ind kort tid efter Grundlovens ikrafttræden 5. juni 1849, dels fordi der gik nogen tid, før den brede befolkning som helhed blev så myn­diggjort, at den for alvor kunne udnytte Grundlovens demokratiske potentiale. Bogen er skrevet, så enhver med interesse for dansk historie kan læse den.Claus Friisberg

  • - På vej mod et konstitutionelt monarki i Danmark 1241-1340
    af Claus Friisberg
    288,95 kr.

    Kongemagten udfordret. På vej mod et konstitutionelt monarki i Danmark 1241-1340 skildrer de mange magtkampe, der udspillede sig mellem en konge, der ønskede at udvide sin magt, og et aristokrati af høje gejstlige og jordmagnater, der var opsat på at få en større andel af magten. Denne magtkamp blev særdeles brutal: To – måske tre – konger blev myrdet, talrige stormænd og høje gejstlige drevet i landflygtighed. Man kom så langt ud, at såvel kongemagten som rigets fortsatte eksistens blev bragt i fare. Alligevel overlevede begge. Det handler bogen om.

  • - Kampen om kongemagten 1074 til ca. 1202
    af Claus Friisberg
    288,95 kr.

    Hvem tilhører Danmark? handler om, hvornår Danmark blev en uafhængig, suveræn territorialstat. Forfatte­rens påstand er, at det først skete i perio­den 1074 til 1202. Det lykkedes i et dansk rige præget af indre skel og modsætninger og truet udefra både at overvinde spli­den om, hvem der skulle være konge, og hvor megen magt han skulle have. At det blev tilfældet, var dog ikke nogen selvfølge. For i perio­dens løb forekom en række dramatiske og ofte blodige episo­der som drabet på Knud den Hellige, likvideringen af Knud La­vard, slaget ved Fotevigen 1134, drabet på Erik Emune 1137, blodgil­det i Roskilde 1157, striden mellem Kong Valdemar den Store og ærkebi­skop Eskil, Valdemars opgør med tronkandidaterne Magnus Eriksen og Eskils dattersønner, Knud og Karl, og oprø­ret i Skåne. Alle episoder er omdiskuterede. Forfatteren søger at kaste nyt lys over dem. Bogen er forsynet med en omfattende litteraturliste, illustrationer, kort og noter; den kan læses af enhver, der er interesseret i dansk middelalderhistorie.

  • af Edvard Brandes & Claus Friisberg
    94,95 kr.

    "Man har kaldt mig fritænker. Ja, hvis man ved fritænker ikke forstår andet end et sandhedssøgende menneske, et menneske, som tror, at sandheden ligger forud for vor udvikling som mål for menneskeånden, og ikke tror, at den ligger bagved, forstenet i stive dogmer, så er jeg fritænker."– Edvard Brandes"Politik, magt og ret" samler et væld af Edvard Brandes‘ artikler og erindringer om hans tids vigtigste emner og personligheder.Edvard Brandes (1847-1931) var en dansk politiker, kritiker, forfatter og kulturpersonlighed. Han var medstifter af Det Radikale Venstre og dr. phil. i østerlandsk filologi. Edvard Brandes skrev en lang række skuespil og var i 1872 med til at stifte Litteraturselskabet sammen med blandt andre sin bror Georg Brandes.

  • - Fra oplysningstid til europæisk integration
    af Lars Andersen, Karl-Johann Hemmersam, Ulrik Langen, mfl.
    728,95 kr.

    Fokus 2 – fra oplysningstid til europæisk integration er den nye og opdaterede udgave af de to bøger Fokus 2 – fra oplysningstid til imperialisme og Fokus 3 – fra verdenskrig til velfærd.Bogen har desuden fået tilføjet kapitlet "Introduktion til historie" (fra Fokus 1) med et nyskrevet afsnit om skriftlige opgaver i historie med fokus på informationssøgning, kildekritik og formidling.Kapitlerne "Menneskerettigheder" og "Globalisering" er taget ud, og alle kapitler fra perioden 1914 til i dag er blevet revideret af forfatterne, der blandt andet behandler emner som ”Brexit”, konflikten i Ukraine og krigen i Syrien og IS i denne nye udgave. Nogle af kapitlerne har fået tilføjet nye kildetekster og også billedsiden er revideret.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.