Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Børn, unge og forældres møde med sundhedsvæsenet er en antologi, der giver et indblik i, hvordan børn, unge og forældre oplever at være i kontakt med sundhedsvæsenet. Samtidig belyser bogen, hvordan det som barn eller ung er at være pårørende til en syg søskende eller forælder.I bogen løftes en række perspektiver frem med det formål at invitere læseren til at reflektere over egne handlinger i praksis.Bogen er disponeret i fire dele. Den første del omhandler sygeplejens og sundhedsvæsenets bevægelser fra fortid til fremtiden. I anden del gives et samfunds- og sociologisk indblik i de rammer, hvorunder børne- og familieliv udspiller sig i dag. Familiens kontakt til sundhedsvæsenet er i fokus i tredje del, herunder fædre og søskendes oplevelser af dette møde. I fjerde del kommer børn og unges egne oplevelser med sundhedsvæsenet til udtryk.Kapitlerne er skrevet af forfattere med specialviden og stor erfaring inden for det pågældende emne.Bogen henvender sig primært til sundhedsprofessionelle, der beskæftiger sig med børn i deres arbejde både i primær- og sekundærsektoren. Ligeledes henvender den sig til studerende inden for de sundhedsfaglige uddannelser. Bogen vil også kunne anvendes af andre faggrupper såsom pædagoger, socialrådgivere og lærere, der har stor kontakt med børn og unge i deres hverdag.
Over 300.000 mennesker lever med diabetes i Danmark. Det svarer til mere end hver 20. dansker.Denne bog handler om de psykologiske udfordringer, der ofte knytter sig til livet med diabetes, og om hvordan man kan få hverdagen med diabetes til at fungere så godt og tilfredsstillende, som muligt. Det er også en bog om, hvordan man gennem arbejde med vaner, motivation og kommunikation kan optimere egenomsorgen og dermed forhåbentlig på sigt opnå en bedre regulation af diabetes.Et bedre liv med diabetes indeholder en række konkrete forslag og redskaber, der kan danne basis for at arbejde med tanker, følelser og adfærd – og derigennem få etableret en bedre og mere meningsfuld hverdag med diabetes.Bogen henvender sig ført og fremmest til dig, der har diabetes type 1 og 2 samt dine pårørende. Også behandlere, der møder mennesker med diabetes, kan have udnytte af bogen.
Ifølge Sundhedsstyrelsens seneste opgørelse lever ca. 256.000 danskere med diabetes - det er næsten 5 % af befolkningen. Tidligere diagnosticering og bedre behandling af diabetikere gør, at det er blevet lettere at leve med sygdommen end tidligere. Men hvilke psykologiske følger har det at blive diagnosticeret med en kronisk sygdom, som unægtelig vil ændre livet fremover?De psykologiske aspekter ved at have diabetes bliver ofte overset og undervurderet i sundhedsvæsenet. Samtidig forventes mennesker med kronisk sygdom som diabetes at kunne tage mere ansvar for egen sundhed og helbred i fremtiden. Det kan under de rette forudsætninger give mere livsværdi og følelsen af at være ligesom andre, der ikke har diabetes. Skal det lykkes, er det imidlertid afgørende, at sundhedsvæsenet også tænker de psykologiske faktorer ind i diabetesbehandlingen.Et bedre liv med diabetes handler om de psykologiske udfordringer, der ofte knytter sig til livet med diabetes - herunder stress, bekymring, motivationsproblemer og dårlig samvittighed. Bogen henvender sig til dig med type 1- eller 2-diabetes, og er fuld af konkrete forslag og enkle redskaber til at arbejde med tanker, følelser og adfærd. Målet er at få en god og meningsfuld hverdag og at optimere din egenomsorg ved at styrke din personlige motivation.I bogens første del kan du læse om, hvordan du kommunikerer godt med behandlingssystemet, strukturerer egenomsorgen i hverdagen, ændrer vaner, sætter dig mål og bevarer motivationen. I anden del er der fokus på, hvad der skal til for at få en velfungerende dagligdag med en kronisk sygdom og på, hvad det vil sige at leve et godt liv - også med diabetes.Bogen kan også med fordel læses af pårørende til diabetikere og af professionelle, der arbejder med diabetes."Jeg vil anbefale alle, som har diabetes tæt inde på livet, at læse denne bog."- Henrik Nedergaard, adm. direktør, Diabetesforeningen
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.