Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen omhandler den civile retspleje (civilprocessen). Den er navnlig udgivet med henblik på anvendelsen på de juridiske uddannelser, men kan også anvendes af praktikere. Bogen anvendes bl.a. på Københavns Universitet og på Århus Universitet. I bogen gennemgås bl.a. Domstolssystemet - opbygning og aktører Småsagsproces Den Europæiske Menneskerettighedskonvention Inkassoproces EU-retten Sagsomkostninger Dispositions- og forhandlingsprincippet Beviser Offentlighed Parts- og vidneforklaring Domstolenes saglige kompetence Edition Domstolenes stedlige kompetence Syn og skøn Samlet behandling af flere krav Immaterielrettigheder m.v. Sagens gang i første instans Bevis - herunder bevisførelse og bevisbedømmelse Voldgift Udeblivelse Retskraft Retsmægling
IMMATERIALRET indeholder en samlet og væsentligt opdateret fremstilling af de i Danmark gældende regler om immaterialrettigheder, hvor de seneste års lovændringer og nye praksis er inkorporeret. IMMATERIALRET behandler bl.a. følgende emner:• Ophavsret • Patentret • Brugsmodelret • Designret • Varemærkeret • Aftaler om immaterialrettigheder• Retshåndhævelse af immaterialrettigheder. IMMATERIALRET er skrevet til jurister og andre, der søger viden om immaterialretlige emner. Bogen anvendes som lærebog bl.a. på den juridiske kandidatuddannelse ved Københavns Universitet. JENS SCHOVSBO er professor i immaterialret ved Københavns Universitet, Center for Informations- og Innovationsret (CIIR). Han er desuden medlem af bl.a. Ankenævnet for patenter og varemærker, Klagenævnet for Domænenavne og af bestyrelsen for Foreningen Industriel Retsbeskyttelse. MORTEN ROSENMEIER er professor i ophavsret ved CIIR. Ved siden af universitetsarbejdet har han tilknytning til forskellige ophavsretlige organisationer mv., der varetager interesser for såvel rettighedshavere som brugere af beskyttet stof, herunder Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA), Copydan Tekst & Node, VISDA, Gramex mv. CLEMENT SALUNG PETERSEN er professor i civilproces ved Københavns Universitet, Det Juridiske Fakultet. Han er medlem af Retsplejerådet og tilknyttet UBVA som konsulent. Han er tidligere sekretariatschef for Klagenævnet for Domænenavne.
Immaterialret indeholder en samlet fremstilling af de i Danmark gældende regler om immaterialrettigheder.Bogen behandler bl.a. følgende emner:Immaterialretten som juridisk disciplin, herunder immaterialrettens samfundsmæssige begrundelse og historiske udvikling samt de vigtigste internationale samarbejder på områdetOphavsrettigheder og beslægtede rettighederPatentretBrugsmodelretDesignretVaremærkeretAftaler om immaterialrettighederRetshåndhævelse af immaterialrettighederImmaterialret er skrevet til jurister og andre, der søger viden om immaterialretlige emner. Med denne udgave er bogen ajourført indtil august 2017.Bogen anvendes som lærebog bl.a. på den juridiske kandidatuddannelse ved Københavns Universitet.
Bogen er lærebog i undervisningen i immaterialret bl.a. ved Københavns Universitet. Den kan desuden bruges som håndbog for praktikere og andre, som vil vide noget om immaterialret. Bogen indeholder ud over en udførlig omtale af ophavsrets-, patent-, brugsmodel-, design- og varemærke-lovene også mange henvisninger til udenlandsk ret. Dertil er der kapitler om immaterialrettens historiske udvikling m.v. og om aftaler og håndhævelse.
Denne bog angår proces- og sanktionsretlige emner, som har væsentlig betydning for håndhævelsen af undladelses- og handlepligter i almindelighed, eller som er forbundet med håndhævelse af immaterialrettigheder.Bogen behandler følgende emner:Håndhævelse af undladelses- og handlepligter gennem judicielle forbud og påbudMidlertidige afgørelser om forbud og påbud (retsplejelovens kapitel 40Domme om forbud og påbud i immaterialretlige sagerOplysningspligt i sager om krænkelse af immaterialrettigheder m.v. (retsplejelovens kapitel 29 a)Bevissikring i sager om krænkelse af immaterialrettigheder m.v. (retsplejelovens kapitel 57 a)Toldmyndighedernes indgriben over for varer, der mistænkes for at krænke immaterialrettigheder, efter reglerne i toldforordningen (forordning 608/2013/EU)ForfattereClement Salung Petersen er lektor, ph.d., i civilprocesret ved Københavns Universitet. Han er forfatter og medforfatter til bøger og artikler om bl.a. civilprocesret og immaterialret.Peter Møgelvang-Hansen er professor i erhvervsret ved Juridisk Institut, Copenhagen Business School. Han er forfatter og medforfatter til bøger og artikler om bl.a. forbrugerret, kontraktret og tvangsfuldbyrdelse.Thomas Riis er professor, dr.jur., i immaterialret ved Københavns Universitet. Han er forfatter og medforfatter til bøger og artikler om bl.a. immaterialret og retsøkonomi.MålgruppeBogen udfylder et væsentligt tomrum i dansk procesretlig litteratur til gavn for både jurister med teoretisk interesse for retshåndhævelse og for domstolsjurister, advokater, virksomhedsjurister, varemærkerådgivere og patentagenter, der søger viden om bogens emner.
Bogen omhandler den centrale rolle, som foreløbige forbud spiller i retshåndhævelsen af immaterialrettigheder. Den indeholder en omfattende undersøgelse af dansk ret om nedlæggelse af fogedforbud i immaterialretlige sager. Undersøgelsen bygger bl.a. på en gennemgang af mere end 200 utrykte kendelser om forbud fra de senere år. Bogen indeholder udførlige referater og citater fra denne utrykte retspraksis og er dermed velegnet som håndbog for praktikere, der ønsker at orientere sig om den faktiske retsanvendelse i fogedforbudssager.Forfatteren, Clement Salung Petersen, er forsker ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, og han har tidligere gennem sit virke som advokat beskæftiget sig indgående medhåndhævelse af immaterialrettigheder. Bogen er forfatterens ph.d.-afhandling.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.