Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Den ny kvindelighed" er en undersøgende og reflekterende bog af Connie Bork, hvor begrebet kvindelighed er under lup. Og særligt den kvindelighed, der hører moderniteten til. Teksterne og refleksionerne udspringer ofte af forfatterens personlige erfaringer eller læsninger af andre, kvindelige forfattere for herigennem at komme nærmere, hvad der ligger i begrebet kvindelighed. Teksterne kommer omkring en lang række emner, der hører kvindelivet til. Forholdet til henholdsvis far og mor, forholdet til mænd generelt, til det erotiske møde, til stereotype mande- og kvindefigurer, til moderskabet og til kvinden som skaber og kunstner.Connie Bork (f. 1958) er en dansk digter, forfatter og cand.mag. i dansk og filmvidenskab. Hun debuterede i 1983 med digtsamlingen "Det bløde pigekød".
I New York er det hele bygget af sten, det er så solidt, massivt, beskidt og holdbart, men så er lyset let, det skærer sig gennem byen. Det kommer fra alle sider, fra nord, syd, øst og vest. Øen ligger i bunden af flade Manhattan og så er alle skyskraberne plantet oven på. Når jeg ser til bunden af gaderne, kan jeg se lyset komme masende. Og det maser sig frem alle steder, hvis jeg kigger bagud over skulderen, kommer det derfra. Det kan ikke gå gennem bygningerne, men så går det bare så meget stærkere hen over tagene på bilerne, hen over den lange, ujævne lygterække i en gade, når alle trafiklysene er røde, så kommer lyset. Det kommer. Og så er der alle træerne. De har så ufatteligt mange træer i New York, og i april blomstrer de i hvidt og lyserødt og endda mørkerødt, og de er krogede. Det er ikke prægtige træer, det er træer, som man ser dem i en provinsby. New York er ikke til boulevardtræer. Det er de mange mindre og små træer. De er over det hele, træerne. Det er en by med gamle, gamle huse og så alle de træer.
Hvor går skellet mellem selvtægt og terrorisme, og mellem selvtægt og modstandskamp?Efter 9/11 – attentatet på World Trade Center i 2001 – er det blevet hverdag at tænke på global terrorisme. Lille Amerika undersøger, hvad amerikanerne og danskerne egentlig mener om krig og terrorisme. Ofte er krig et anliggende for eksperter, journalister og militære analytikere.Den skrevne presse fortæller os, hvad de politiske ledere mener. Vi kan læse kommentatorernes analyser og synspunkter. Men hvis vi vil vide mere om, hvad amerikanerne tænker og føler - og også hvad danskerne tænker og føler - er det oplagt at gå til litteraturen. Så må man gå til filmen. Bestemte film og romaner, som både har været populære – og som samtidig har kvalitet – formulerer vigtige holdninger, som stadig udfordrer.Amerikanerne fører an i krige – men det er også dem, der klæder krigen af. Det er bare et af flere paradokser, som man lige så godt kan vænne sig, hvis man vil kende mere til USA.I Lille Amerika diskuteres romaner af blandt andet forfatterne Kurt Vonnegut, Hanne Marie Svendsen og Tage Skou-Hansen, og film af instruktørerne David Lynch og Lars von Trier.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.