Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kalkulation for gastronom og tjener viser trin for trin, hvordan man kalkulerer inden for følgende områder:ProduktionskalkulationForkalkulationBuffet- og arrangementskalkulationDelkalkulation kød, fisk og fjerkræEfterkalkulationDrikkevarekalkulationDesuden indeholder bogen kapitler om lagerrente og omregningstal.EkstramaterialerArrangementArrangement med formlerDelkalulation, kødDelkalkulation, kød m. formlerForkalkulation Forkalkulation, formlerProduktionskalkulationProduktionskalkulation, formlerDrikkevarekalkulation 1Drikkevarekalkulation 2IndholdIntroduktionFra indkøb til salg - hvad sker der med økonomien Kalkulation i virksomheden - en kort introduktionBegreber i kalkulation - hvad hedder tingene Svind og omregningstal Formler i kalkulationOpbygning af kalkulationer Hjælpeskemaer til kalkulation Skema til produktionskalkulation (grundkalkulation) Skema til forkalkulation (forkalkulationsskema)Skema til kalkulation af buffet og arrangementer (buffet- og arrangementskalkulationsskema)Omregningstal - dine egneOmregningstal for grøntsagerOmregningstal for svampe, nødder, bær og frugter Omregningstal for Kød, fisk og fjerkræ Omregningstal for konserves og survarerOpgaverMål og vægtMængdeomregning Liter/deciliter Produktionskalkulation OpgaverForkalkulation Således udfyldes og benyttes skemaetOpgaverBuffet- og arrangementskalkulation OpgaverDelkalkulation (fisk, fjerkræ og kød) Fisk Fjerkræ Kød OpgaverEfterkalkulation PortionsstørrelserLagerrente Lageret set med økonomiske øjne VareforbrugKalkulation af drikkevarer Drikkevarer I Drikkevarer IIEfterskriftAppendixStikordForordDette materiale er udviklet til 1. hovedforløb for gastronomuddannelsen og tjeneruddannelsen. Materialet består af et undervisningshæfte med opgaver samt skemaer og ekstraopgaver, som findes nedest på bogens side i webshoppen.Undervisningshæftet er opbygget således, at undervisningshæftet benyttes til undervisning og opslag i forhold til formler og principper. Opgavedelen benyttes til at udfordre eleverne på alle niveauer.Rigtig god fornøjelse med at få et indblik i kalkulationens verden.November 2013Dan Feld-Jakobsen
Iværksætteri og innovation giver eleverne redskabet til at starte egen virksomhed eller medvirke til udvikling og innovation i virksomheder på det private og offentlige arbejdsmarked.Det indeholder følgende 2 hovedafsnit:- Iværksætteri: hvordan man starter en virksomhed; afklaring, selskabsformer; penge og økonomi; lovgivning; organisation og ledelse; lukning. Overalt følger vi som eksempel en fiktiv koks vej fra start af restaurant/café til lukning.- Innovation: test af, hvor innovativ man er; økonomisk, ergonomisk, miljømæssig og produkt- og udviklingsinnovation; måling af innovation; innovatører i praksis; innovation i din fremtid. I denne del er der er overalt opgaver, der udfordrer læseren til at tænke innovativt, især som gastronom og som tjener.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.