Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I en rap og sprudlende erindringsbog fortæller Peter Frödin om lykken ved at insistere på det positive i livet.Peter Frödin ønsker at inspirere. At bygge op i stedet for at rive ned. At se det lækre. At dyrke mennesket som det mesterværk, det er. Det gennemsyrer alt, han har lavet som skuespiller, sanger, showman, gøgler og vært. Og samme motivation ligger bag hans veloplagte erindringsbog Kan han li’ at fiske?Spørgsmålet "Kan kan li’ at fiske?" fik Peter Frödin stillet af sin far på et helt særligt vigtigt og skrøbeligt tidspunkt i sit liv. Og det fortæller om den åbenhed og livsglæde, han er vokset op med.I en stribe lyslevende nedslag fortæller han om, hvad der har formet ham – fra de rummelige forældre til buketten af kulørte mennesker, han har truffet i sit liv. Alle dem, der gav ham plads til at være sig selv. Han fortæller om telefonfis og prutter. Om at hutle sig gennem tilværelsen, inden gennembruddet kom med Bullerfnis, Lex & Klatten og Det Brune Punktum.Som en rød tråd i historierne løber Peter Frödins særlige menneskesyn: Hvor sjove og smukke vi er med vores sårbarhed og særheder. Det lagde Peter Frödin allerede mærke til som dreng på Amagerbro, og det har han løftet op på de største scener i Danmark. Nu fremkalder han det i bogform.
"Min relation til naturen – og den jeg gerne vil inspirere til – går ud over nytteværdien. Og det kræver en indsats langt større end en gåtur i ny og næ." – Rane Willerslev.Han taler med træer, og han ser spøgelseselge. Han er kommet til at fange sin egen datter i en dyrefælde, og euforiserende svampe har ændret hans liv. Rane Willerslev mærker en dyb resonans med naturen, og han bruger dyr og planter til både at vejlede sig gennem livet og til at åbne skjulte verdener.I Mit magiske træ kommer vi helt tæt på Rane Willerslevs indre og ydre natur. Bogen fortæller de vildeste historier om dengang Rane debuterede som jæger og forstod en snert af forførelsens kunst, eller om dengang han fandt verdens smukkeste bøg og begyndte at tilbede den, eller om dengang han blev smidt i søen af i sin far og lærte noget om udholdenhed.Bogen er en kærlighedserklæring til naturen, også den danske natur, hvis vildskab på det seneste har overrumplet Rane.Gennem sjove og rørende scener fra sin barndom, sin ungdom og sit voksenliv minder Rane Willerslev os i denne tankevækkende bog om, hvor meget naturen kan fortælle os, hvis vi evner at vende os mod den og være åbne for dens magi.Rane Willerslev er Direktør for Nationalmuseet, han står bag bl.a. bestsellere som Tænk vildt og Ekspeditioner og DR1’s programrække Historien om mennesket.
Du har sikkert ofte stillet dig selv spørgsmålet om, hvordan det hele egentlig hænger sammen. Hvordan endte du, hvor du gjorde og hvilke mennesker var med til at bane vejen for dig. Det er netop det, Preben Kristensen søger svaret på i "Husk at være glad". Den folkekære skuespiller er gået på opdagelse i sit eget liv for at undersøge, hvordan en arbejderdreng fra Skive ender på de bonede gulve i landets største koncertsale og cirkusbygninger. Hvordan kan man være en folkelig komiker den ene aften og en højtagtet karakterskuespiller den næste? Hvordan bærer man sig ad med at være et yderst privat menneske, når man konstant er i offentlighedens skarpe spotlys? Preben Kristensen fortæller levende og reflekteret om sin barndom og om grundværdierne: Livsglæde. nysgerrighed og flid. Han inviterer læseren ind i sine mange årtier som solid dansk underholder og fortæller om sin kamp for anerkendelse og for altid at anskue livet fra den lyse side. En rørende og tankevækkende fortælling fra en af Danmarks mest elskede skuespillere.
Kom med bag kulissen i de danske retssale og arresthuse med landets mest succesfulde forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen. Gennem de seneste to årtier har han vundet den ene opsigtsvækkende retssag efter den anden, og de spektakulære sager har gjort ham kendt både i og uden for retskredse og i medierne. For at få så gode resultater skal man være snu som en detektiv, klog som en professor og fræk som en gadedreng. Det billede har Michael Juul Eriksen til fulde levet op til, når han har forsvaret Jørn 'Jønke' Nielsen, Brian Sandberg, ’tys-tys-kilden’ i Se & Hør-sagen, en af de terrortiltalte efter angrebet på Krudttønden og Københavns Synagoge samt datteren i en af landets mest tragiske mordgåder, den såkaldte Suldrup-sag. Derudover har han begrænset skaderne for kendisser som Nicklas Bendtner og Yahya Hassan, da de kom på den forkerte side af loven. I Forsvar – alle har ret til en dygtig advokat fortæller Michael Juul Eriksen levende om sine allermest spændende sager. Han skildrer de juridiske problemstillinger, går i dybden med sin egen efterforskning, fremmaner dramaet fra retssalene og redegør for, hvorfor alle – også de allermest kriminelle – har krav på et ordentligt forsvar. Om forfatterne Michael Juul Eriksen (f. 1970) har fungeret som forsvarsadvokat i nogle af landets mest spektakulære retssager hen over de seneste 20 år. I mange af disse sager er der sket frifindelse, bl.a. i den såkaldte Suldrup-sag (2007), sagen mod Jørgen Jønke Nielsen (2008), Camilla Broe-sagen (2009), Brian Sandberg-sagen (2012) og terrorsagen mod synagogen (2016). Han har endvidere forsvaret en række kendte danskere fra landsholdsfodboldspillere til realitystjerner. Danni Travn (f. 1981). Selvstændig portræt- og kulturjournalist uddannet fra Syddansk Universitet og Goldsmiths University of London. Har skrevet en stribe bøger om danske kulturpersonligheder – blandt andet anmelderroste bestsellere som Jesper Langbergs erindringsbog Ikke et sekund spildt, Bent Fabricius-Bjerre – en biografi samt Fra min faders skygge (2016) - en bog om Jesper Klein, skrevet i samarbejde med Sebastian Klein.
Lis Sørensen har lagt stemme til danskernes liv i fem årtier. Nu giver hun endelig og for første gang stemme til sin egen historie. Jeg er kommet for at synge er fortællingen om at finde sin vej som kunstner og kvinde. Fra den spæde begyndelse som sømandens datter i Brabrand over tiden med banebrydende Shit & Chanel til en vidtfavnende solokarriere, hvor hun har opnået stor succes, men også har måttet kæmpe for sin plads. Bogens omdrejningspunkt er de sange, Lis har sunget livet igennem – såsom Stille før storm, Indtil dig igen, Verden er i farver og Mine øjne de skal se. Via dem søger hun ind i de epoker, hun har været en del af, og møder de mennesker, som har præget hende. Hun fortæller om de vilde tider i Aarhus med alskens fristelser. Om det uforløste forhold til sin mor, der døde tidligt. Om et evigt forbillede i sin energiske far. Om en søn, der løfter hende mod nye horisonter. Om havet. Om himlen. Om stemmen. Om kærligheden. Og ikke mindst om jagten på sangene.
Næsten 100 års dansk kulturhistorie er samlet i Bent Fabricius-Bjerre. Foruden at være komponisten bag eviggrønne melodier som ’Matador’, ’Olsen-banden’ og ’Forelsket i København’ har han haft en karriere som tv-stjerne, produceret store film- og teatersucceser og skabt verdenshits. Efter årtusindskiftet trak han en ny generation på dansegulvet med ‘Jukebox’ og fik alle til at flække af grin som cool jetsetkonge i ‘Klovn – The Movie’. Bent Fabricius-Bjerre – en biografi skildrer for første gang denne kulørte rejse via hovedpersonen selv og en lang række mennesker omkring ham. I centrum er et sind gjort af et særligt slidstærkt stof. For uanfægtet af professionel eller privat modstand har Bent Fabricius-Bjerre konstant kæmpet sig fremad inden for både kunst- og forretningsverdenen. Derfor står han i dag som et ikon. Som Bodil-komitéen skrev, da han modtog sin Æres-Bodil i 2013: ”Hvis der havde været en pris for at gøre det lidt sjovere, lidt smukkere og lidt mere elegant at være dansker, så skulle den gå til Bent Fabricius-Bjerre.”
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.