Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Dea Franck

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Dea Franck
  147,95 - 187,95 kr.

  Hvad er høj begavelse og intelligens? Hvordan tester man? Og hvordan skelner man mellem høj begavelse, talent og det at være klog? Hvad er de tidlige tegn? Hvad skal man være særligt opmærksom på hos højt begavede børn og unge?At være højt begavet er både en gave og en udfordring. Mange højtbegavede børn og unge passer ikke til den almindelige opfattelse af kvikke børn og bliver derfor misforstået eller slet ikke opdaget i skolen eller derhjemme. Det kan give mistrivsel i skolen, kedsomhed og manglende motivation, sociale udfordringer, hvis ikke der er forståelse og passende udfordringer i hverdagen.Der er brug for ny og opdateret viden om, hvad høj begavelse er, hvordan det viser sig – og hvordan man hjælper børn og unge med de udfordringer, der også kan være, når man er kvikkere end de fleste. Det kan man få i denne bog, skrevet af psykolog Dea Franck, der er specialist i højtbegavede børn.Bogen giver opdateret viden om, hvad høj begavelse er, test, tidlige tegn, livet i skolen, behov for differentieret undervisning og opmærksomhed på perfektionisme, særlig følsomhed, asynkron udvikling, trivsel og risiko for skolevægring – og hvordan det højtbegavede barn støttes godt i familien og fritiden. Bogen har også et afsnit om voksne.Bogen henvender sig til alle, der faglig og privat er tæt på børn og unge, som er eller kan tænkes at være højt begavet. Det er forældre, pædagoger, lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser, UU-vejledere m.fl.

 • - En guide til store børn og unge
  af Dea Franck
  197,95 - 227,95 kr.

  Du er højtbegavet. Måske har du altid vidst det, måske er det nyt. Måske er du stolt af det, måske vil du hellere tale om noget andet.Nogle siger, at højtbegavede forstår verden på en særlig måde. Mange tror, at det bare er virkelig let hele tiden, men det kan også være hårdt arbejde. Det er du ikke alene om. Bogen kan hjælpe dig med at forstå hvorfor – og hvad du kan gøre.Bogen gør dig klogere på:Hvad det betyder for dig at være højtbegavetHvad der kendetegner digHvad dine styrker og svagheder erHvordan du kan bruge din begavelse smartHvilke værdier, der er vigtige for digHvordan hverdagen bliver nemmereDer er også spørgsmål, quizzer, afkrydsningsskemaer, figurer og infobokse. Og plads til, at du selv skriver med på bogen. For det er jo dig, bogen handler om.Bogen er din!Til forældre og voksne:Denne bog hjælper højtbegavede børn og unge med at forstå sig selv ud fra den høje begavelse. De har ikke så mange at spejle sig i. Det kan bogen være med til. Der er plads til at skrive refleksioner og stikord ned undervejs, og voksne kan også læse med … hvis de får lov!DEA FRANCK har rigtig god forstand på at være højtbegavet: Dea er psykolog og specialist i højtbegavede mennesker. Dem møder hun hver dag i sin klinik. Dea er selv højtbegavet og medlem af Mensa, så hun kender livet som højtbegavet indefra – og ja, så er hun jo voksen og kan se tingene lidt fra oven. Hun er også med i ekspertgrupper, holder foredrag og har skrevet bogen Kort & godt om høj begavelse.

 • af Dea Franck
  226,95 kr.

  Måske har du altid vidst, at du er højtbegavet, måske er det nyt. Måske er du okay med det, måske vil du gerne vide mere.Nogle siger, at højtbegavede forstår verden på en særlig måde. Mange tror, at det er et let liv, men det kan også være hårdt arbejde langt ind i voksenlivet - med kedelige pligtsamtaler, manglende motivation på jobbet og måske en nagende ensomhed i venskaber og parforhold. Det kan være svært at finde ro og navigere i følelser, forventninger og overvejelser. Bogen giver dig viden om hvorfor – og hvad du kan gøre.I bogen er der fokus på alt det, højtbegavede voksne har tilfælles. Måske uden at vide det, fordi der er så langt mellem andre, man kan spejle sig i.Bogen gør dig klogere på:• Hvad det betyder for dig at være højtbegavet• Hvad der kendetegner dig• Hvad dine styrker og svagheder er• Hvordan du kan bruge din begavelse smart• Hvilke værdier, der er vigtige for dig• Hvordan hverdagen bliver nemmereDet er en arbejdsbog med spørgsmål og plads til egne refleksioner undervejs, så du både bliver klogere på dig selv her og nu – og hen ad vejen.Om forfatteren:Dea Franck er psykolog og specialist i højtbegavede mennesker. Er selv højtbegavet og medlem af Mensa. Medlem af ekspertudvalg, foredragsholder og forfatter, bl.a. til Kort & godt om HØJ BEGAVELSE og HØJTBEGAVET– En guide til store børn og unge.

 • af Dea Franck
  132,95 kr.

  Mød Liva på 5 år. Liva er ikke helt som de andre børn. Hun har nemlig en lidt anderledes hjerne, fordi hun er højt begavet. Liva vil gerne være klogere på sin hjerne og på sig selv, og det hjælper bogen hende med. "Liva er højt begavet" henvender sig til forældre og pædagoger, som kan læse den højt og hente inspiration i spørgsmål, der lægger op til samtale med barnet.Dea Franck er autoriseret psykolog med stor ekspertise i arbejdet med højtbegavede børn, unge og voksne. Dea er selv højt begavet og medlem af Mensa.

 • - Aktiviteter for højtbegavede børn i dagtilbud
  af Dea Franck
  247,95 kr.

  Højtbegavede børn i førskolealderen udvikler sig på en lang række områder hurtigere end deres jævnaldrende. De har derfor behov for andre kognitive udfordringer – afstemt med deres motorik og følelser, som typisk er alderssvarende. Det kræver indsigt og særlige tilgange. "Hjernekufferten" tilbyder viden, inspiration og direkte vejledning til pædagoger, forældre og andre voksne omkring de højtbegavede børn. Bogen indeholder en introducerende beskrivelse af den høje begavelse og 27 forskellige aktiviteter designet til i indhold og omfang at tilgodese de højtbegavede børns udvikling og læring. Bogen fletter daginstitutionens og hjemmets indsatser sammen, så der sikres en fælles retning, og så det er lige til at gå til!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.