Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I næsten alle civilisationer har slaveri været betragtet som en naturlig del af samfundet. Alle moderne stater har i dag forbudt slaveri, men på trods af det lever millioner af mennesker i ufrihed. Her er det globale slaveris historie. I Slaveriets historie tegner den svenske historiker Dick Harrison et bredt billede af slaveri fra fremkomsten og udviklingen af slaveriet, fortidens ufrie arbejdere til nutidens trafficking-ofre. Harrison præsenterer en grundig og vigtig gennemgang af brugen af slaver i hele verden, der spænder lige fra 1900 f.Kr. i Mesopotamien, det antikke Athen og middelalderens slavehandel i Europa, til USA og Sydstaterne, Brasilien og Afrika og de skandinaviske interesser i de vestindiske øer. For første gang på dansk præsenteres en verdensomspændende oversigt over slaveriets udvikling, og adskillige menneskeskæbner, som normalt ikke beskrives i historiebøgerne, trækkes frem i lyset. Nutiden går heller ikke fri, når Harrison frem- hæver de slavelignende vilkår, som mange udsatte mennesker i den globale produktionsindustri og Vestens sexindustri stadig lever under i dag. OM FORFATTEREN Dick Harrison (f. 1966) er professor i historie ved Lunds Universitet og pris- belønnet forfatter. Slaveriets historie er fra 2015, og er en opdateret version af forfatterens trilogi om slaveri, som blev udgivet på svensk fra 2006 til 2008.
Trediveårskrigen er en af de værste katastrofer i Europas historie. En ufattelig brutal krig som lagde store dele af kontinentet øde og forandrede Europa for altid. Det begyndte som en religiøs konflikt mellem den katolske kejser af Det tysk-romerske rige og hans undersåtter i det protestantiske fyrstendømme Böhmen, men udviklede sig snart til en krig om den europæiske magtbalance, hvor også besiddelser i Amerika, Afrika og Asien blev bragt ind i konflikten. Krigen endte ved forhandlingsbordet i 1648. Freden i Westfalen regulererede religiøse, statsretslige og territorielle spørgsmål, og betragtes som starten på det moderne Europa med suveræne småstater. Det var også afslutningen på de religiøse krige, som havde hjemsøgt det europæiske kontinentet siden Reformationen. I Dick Harrisons stort anlagte og velskrevne Trediveårskrigen fortælles krigens historie ved hjælp af et rigt kildemateriale i form af blandt andet breve og dagbøger af de fodfolk, ryttere, nonner, bønder, skomagere samt konger og kardinaler, som oplevede den. Også Christian 4’s rolle i krigen bliver fyldigt beskrevet. Dick Harrison (f. 1966) er professor i historie ved Lunds Universitet og er i Sverige en kendt og populær historisk formidler i både tv og radio. Forfatter til adskillige bøger, på dansk er tidligere udkommet Europa. 1600-1800 (2001) og Slaveriets historie (2016).
1600- og 1700-tallet udgør en storslået, men også modsigelsesfuld periode i Europas historie. Dette er handelens og søfartens epoke, og Europa bliver knudepunktet i et netværk, som omfatter hele jordkloden.Stormagter fødes og dør: Flådemagten Storbritannien besejrer enevældets Frankrig, og tzarens Rusland strides med et magtfuldt Sverige om herredømmet over Østersøen.Oplysningsfilosoffernes ideer danner grundlag for revolutioner, som sætter kontinentet i brand.Europa 1600-1800 er tredje bind af firebindsværket Europa i tusind år. Samlet giver de fire bind en bredt dækkende beskrivelse af den historiske udvikling i Europa fra middelalderen frem til i dag.Bag værket står forskere fra Danmark, Sverige og Island, som med udgangspunkt i aktuel forskning formidler en dybere forståelse af dette kulturområdes tilblivelse, dets splittelse og sammenhængskraft, og senere den dynamik, som i nogle århundreder giver Europa dominans i verdenssamfundet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.