Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Survey er en udbredt metode og benyttes inden for bl.a. humaniora, samfundsvidenskab, psykologi, marketing og sundhedsforskning. Også uden for forskningsverdenen er der mange organisationer som f.eks. konsulentfirmaer og offentlige institutioner, der arbejder med surveys.Denne bog gennemgår alle surveyarbejdets faser og giver en praktisk indføring i design af undersøgelsen og udvælgelse af stikprøver, formulering af spørgeskemaer samt indsamling og kodning af data, metoder til at analysere resultaterne.Redigeret afMorten Frederiksen, lektor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet,Peter Gundelach, professor emeritus ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet,Rikke Skovgaard Nielsen, forsker ved Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. Download bogens figurer her
"Da Buddha var død, regerede i byen Pátalíputra en konge ved navn Mahásena, og han var en from og retvis konge.Idet han nu betragtede al den mængde rigdom, som hans forfædre havde efterladt sig, tænkte han: "De har efterladt sig al denne rigdom, nu er de opslugte af døden. Ak, de stakkels fredløse sjæles vankundighed! De opdynger rigdom, men kender intet til deres egen eller deres rigdoms undergang."Den buddhistiske tro er et overflødighedshorn af legender, myter og fortællinger, som alle på den ene eller den anden måde rummer et stykke af Buddhas lære og visdom. Den danske orientalist Dines Andersens bog "Buddhistiske legender" fra 1891, er den første danske oversættelse af disse fortællinger, hvis budskaber taler lige så meget til os i dag, som da de første gang blev fortalt i Indien for så mange århundreder siden.Dines Andersen var en dansk forfatter og orientalist, der opnåede bred anerkendelse for sit bidrag til dansk forskning i orientalisme, buddhisme og indisk historie. Han opnåede doktorgrad hos Københavns Universitet og udgav blandt andet en lærebog i sanskrit, som blev brugt af studerende over hele verden.
I "Livet efter døden. Studier over de ældste indiske begravelsesritualer" gennemgår professor Dines Andersen (1861-1940) indisk religions- og kulturhistorie. Det primære omdrejningspunkt for værket er de tre ældste perioder i det indiske åndsliv: Offerlitteraturen, buddhismens ældste tid samt veda-hymnerne - Indiens ældste religiøse skrifter, som er hellige for hinduismen. I det 21. århundrede har dele af vedaerne fået en opblomstring i Vesten med disciplinen ayurveda. Oprindeligt var ayurveda en samling medicinske tekster der udviklede sig fra veda-hymnerne, men praktiseres i dag i en moderne form med fokus på yoga, kost og meditation anno 2020. Andersens bog er et betydningsfuldt bidrag til vores viden om indisk kultur- og åndshistorie, og er den dag i dag fortsat relevant læsning for alle, der interesserer sig for Østens filosofi, kultur og religioner.Dines Andersen (1861-1940) var dr. phil og professor i indisk-østerlandsk filologi ved Københavns Universitet. Han viede det meste af sit liv til studiet af indiske oldtidsskrifter og fik i 1892 sin doktorgrad for afhandlingen "Om brugen og betydning af verbets genera i sanskrit". Ved siden af sin lærergerning arbejdede han som fast assistent ved Universitetsbiblioteket, hvor han udrettede et stort og betydningsfuldt arbejde. Som forfatter står han bag en lang række lærebøger, tidsskriftartikler og bidrag til leksikoner om indiske sprog og kulturer. Dines Andersen blev medlem af Videnskabernes Selskab i 1908.
This book has been considered by academicians and scholars of great significance and value to literature. This forms a part of the knowledge base for future generations. We have represented this book in the same form as it was first published. Hence any marks seen are left intentionally to preserve its true nature.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.