Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Efter 2. Verdenskrig ønskede amerikanerne at støtte det krigshærgede Europa i genopbygningen af kontinentet. Det førte i 1947 til den kendte Marshallplan, som ydede økonomisk støtte og industriel rådgivning til forskellige lande, heriblandt Danmark. Det betød en forøget forbindelse mellem den danske og amerikanske fagbevægelse. I Amerikaniseringen af den danske fagbevægelse undersøger forfatteren, på hvilken måde disse forbindelser havde betydning for den danske fagbevægelse, og hvordan den danske fagbevægelse involverede sig i Marshallhjælpen. Forfatteren skildrer begivenhederne og belyser holdningerne, motiverne og målsætningerne på både dansk og amerikansk side, og han viser, at samarbejdet mellem de to fagbevægelser også fik stor betydning for, hvordan kommunismen blev inddæmmet i Danmark. Bogen beretter blandt andet om de studierejser til USA, som forskellige danske fagfolk deltog i fra 1949 og frem. Her skulle danskerne lære af amerikanerne, så Danmark kunne opnå samme høje produktivitet, som USA havde i efterkrigstiden. Dino Knudsen viser i sin bog, at om end den danske fagbevægelse blev stærkt påvirket af samarbejdet med amerikanerne, så gjorde den det ikke altid ukritisk, og den var således også i stand til at påvirke amerikanerne den anden vej. Dino Knudsen, Ph.d. stipendiat, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet
Indeholder 220 øjenvidneberetninger fra modstandsfolk, soldater, medløbere, ofre og forbipasserende, der beretter fra tiden under besættelsen – både om begivenheder, der senere blev indskrevet i historiebøgerne, men også om dagliglivet, dengang Danmark var under fremmed herredømme.Værket giver et bredt, nuanceret billede af begivenheder og personlige oplevelser fra en skelsættende periode i danmarkshistorien. Værket er på én og samme tid historier og historien om besættelsestiden, der kan læses i brudstykker eller kronologisk fra start til slut. Denne lydbog dykker ned i beretninger fra år 1944."Herlig læsning ... Nogle af de bedste historier fra besættelsestiden." – Berlingske Tidende""Det er et utroligt stykke researcharbejde, der ligger bag denne fremragende bog. Der skal lyde en meget stor og varm tak til Dino Knudsen for hans utrolige indsats. Det er intet mindre end en fornem stele over de fem forbandede år, han har rejst." – Kulturkapellet.dkDINO KNUDSEN (f. 1975) er forfatter og ph.d. i historie.
Indeholder 220 øjenvidneberetninger fra modstandsfolk, soldater, medløbere, ofre og forbipasserende, der beretter fra tiden under besættelsen – både om begivenheder, der senere blev indskrevet i historiebøgerne, men også om dagliglivet, dengang Danmark var under fremmed herredømme. Værket giver et bredt, nuanceret billede af begivenheder og personlige oplevelser fra en skelsættende periode i danmarkshistorien. Værket er på én og samme tid historier og historien om besættelsestiden, der kan læses i brudstykker eller kronologisk fra start til slut. Denne lydbog dykker ned i beretninger fra år 1945."Herlig læsning ... Nogle af de bedste historier fra besættelsestiden." – Berlingske Tidende" "Det er et utroligt stykke researcharbejde, der ligger bag denne fremragende bog. Der skal lyde en meget stor og varm tak til Dino Knudsen for hans utrolige indsats. Det er intet mindre end en fornem stele over de fem forbandede år, han har rejst." – Kulturkapellet.dkDINO KNUDSEN (f. 1975) er forfatter og ph.d. i historie.
Indeholder 220 øjenvidneberetninger fra modstandsfolk, soldater, medløbere, ofre og forbipasserende, der beretter fra tiden under besættelsen – både om begivenheder, der senere blev indskrevet i historiebøgerne, men også om dagliglivet, dengang Danmark var under fremmed herredømme.Værket giver et bredt, nuanceret billede af begivenheder og personlige oplevelser fra en skelsættende periode i danmarkshistorien. Værket er på én og samme tid historier og historien om besættelsestiden, der kan læses i brudstykker eller kronologisk fra start til slut. Denne lydbog dykker ned i beretninger fra år 1943."Herlig læsning ... Nogle af de bedste historier fra besættelsestiden." – Berlingske Tidende""Det er et utroligt stykke researcharbejde, der ligger bag denne fremragende bog. Der skal lyde en meget stor og varm tak til Dino Knudsen for hans utrolige indsats. Det er intet mindre end en fornem stele over de fem forbandede år, han har rejst." – Kulturkapellet.dkDINO KNUDSEN (f. 1975) er forfatter og ph.d. i historie.
Europamestrene portrætterer de europæiske landshold der har vundet EM siden 1980: mesterholdets vej mod titlen, stjerner, spillestil og afgørende kampe. Bogen er sprængfyldt med fodboldhistorie og aktuelle tanker om spillets udvikling, men samtidig diskuteres mesterskabets betydning for de respektive landes nationale identitet. Fejringen af den danske triumf i 1992 var et nationalt højdepunkt, som kun tåler sammenligning med befrielsen i maj 1945, men den er ikke enestående i en europæisk sammenhæng. Måske udgør EM-turneringen i virkeligheden det største offentlige terapeutiske rum for den fælleseuropæiske gennemarbejdning af verdenskrigens traumer.Bogen afsluttes med et kapitel, hvor forudsætningerne for ny dansk EM-triumf diskuteres, og et bud på version 2.0 af Den Røde Tråd i dansk talentudvikling.Europamestrene er resultatet af et utraditionelt samarbejde mellem førende sportsjournalister og forskere: Luna Christofi, Niels Christian Frederiksen, Niels Idskov, Karl-Christian Lammers, Morten Rasmussen, Dino Knudsen, Mikael Rask Madsen, Rob Hughes, Mogens Pelt og Lykke Friis.
Indeholder 220 øjenvidneberetninger fra modstandsfolk, soldater, medløbere, ofre og forbipasserende, der beretter fra tiden under besættelsen – både om begivenheder, der senere blev indskrevet i historiebøgerne, men også om dagliglivet, dengang Danmark var under fremmed herredømme.Værket giver et bredt, nuanceret billede af begivenheder og personlige oplevelser fra en skelsættende periode i danmarkshistorien. Værket er på én og samme tid historier og historien om besættelsestiden, der kan læses i brudstykker eller kronologisk fra start til slut. Denne lydbog dykker ned i beretninger fra år 1940 til 1942."Herlig læsning ... Nogle af de bedste historier fra besættelsestiden." – Berlingske Tidende""Det er et utroligt stykke researcharbejde, der ligger bag denne fremragende bog. Der skal lyde en meget stor og varm tak til Dino Knudsen for hans utrolige indsats. Det er intet mindre end en fornem stele over de fem forbandede år, han har rejst." – Kulturkapellet.dkDINO KNUDSEN (f. 1975) er forfatter og ph.d. i historie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.