Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Du står nu med en ny bog af Ole Kåre Føli i hånden. Lyt til, hvad han vil sige. Han var en klog mand. Et geni.” - Citat fra bogens forord af skuespiller Jesper Christensen.Manden med de magiske hænder, mirakelmageren, magic man. Der er blevet sat mange ord på Ole Kåre Føli, stifter af behandlingsformen Body SDS, der gennem mere end 60 år har hjulpet utallige mennesker til at få et bedre liv. I denne bog fortæller han om sit eget sygdomsforløb, og forsøger at guide læseren frem til, hvad kroppen og psyken har brug for. En afgørende pointe er, at vi ikke kun skal behandle og dulme sygdomssymptomer, som man gør i det etablerede sundhedssystem, men gå dybere og finde årsagerne til, at en ubalance eller sygdom i første omgang er opstået i kroppen. Denne bog er baseret på interviews med Ole Kåre Føli, der fandt sted op til få dage før hans død i april 2018.
Kun en håndfuld nulevende clairvoyante i verden kan det, som Calle Montsegur kunne. 'Manden med røntgenblikket' blev han kaldt, da han for snart fyrre år siden under navnet Kalle Jaurup startede sin naturlæge-praksis nord for Birkerød. Men han var alt andet end en almindelig dansker. En mand med et fantastisk og mærkværdigt talent. Uden andre oplysninger end navn og adresse kunne han stille skarpt på et menneske, redegøre for hans eller hendes dårligdomme og skavanker og ikke mindst – behandle dem. Først og fremmest med tankens kraft. Calle Montsegur døde under samtalerne til sin egen biografi, 73 år gammel. Om sig selv kunne han hverken diagnosticere eller spå, og på sin egen dødsdag havde han netop fortalt forfatteren bag bogen, journalist Dorte Kvist om alle de gange, hvor han har hjulpet afdøde op gennem dødens skakt til livets verden igen. Den verden havde Calle Montsegur indblik i. Han kunne også fortælle om det sted, hvor alle mennesker er beskrevet, om universet, om Jordens forfatning, kommende katastrofer og sågar om Gralens hemmelighed! Det lyder for usædvanligt til at være sandt, men lige indtil Calle Montsegurs død ringede mennesker fra hele verden til ham for at få hjælp til fysiske og psykiske problemer. Og han hjalp dem. Via samtaler med Calle Montsegur selv, med venner og patienter omkring ham giver 'En moderne troldmand' et billede af en fantastisk clairvoyant begavelse og fortæller de utrolige historier, der knytter sig til hans liv. En mand, der levede med sine unikke men også belastende evner.
Bodil Jørgensen mestrer både det inderlige og det absurde. Hun er i dag en af Danmarks mest succesfulde skuespillere, kendt fra et bredt spekter af roller, der strækker sig fra Hvidstengruppens krokone til den vrede sønderjyde i Rytteriets dialektservice. I filmens og teatrets verden, der umiddelbart kan virke glamourøs med røde løbere, champagnebobler og primadonnanykker, er det ifølge Bodil Jørgensen ekstra vigtigt at slå dørene op og vise, hvad der gemmer sig bag scenetæppet. Det gør Bodil i "En rejse gennem bly og græs". Her fortæller hun åbenhjertigt, varmt og med stor følsomhed om sin barndom og sine usikre år på skuespillerskolen, om familien, ægteskab og en svær skilsmisse, om sin tro og om at holde fast i de sande værdier og i livskraften – også når livet slår en kolbøtte. Som det gjorde for Bodil Jørgensen, da hun i juni 2014 under en filmoptagelse kom ud for en frygtelig ulykke.
Hvad skal den latterlige nadver til for? Hvad kan Kathrine Lilleør bidrage med, når forældre har mistet et barn? Hvor går Naser Khader hen, når han har brug for trøst? Kan kristendommen ikke lide sex? Skal tørklædet forbydes? Skal vi have statsmoskéer i Danmark?... De kunne blive ved. Og det gør de.Da præst Kathrine Lilleør og medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre Naser Khader mødte hinanden for første gang, kom Khader til at sige noget om teologi, som Lilleør ikke var enig med ham i. Det førte til en længere debat de to imellem - og et venskab. De er stadig venner og udfordrer hinanden med spørgsmål, der har rod i to forskellige kulturer, islam og kristendom. Der er noget på spil i samtalerne, der strækker sig over et års tid, og når vidt omkring i såvel islam som kristendom. For Naser Khader har projektet altid været at få rødderne med i en vestlig og demokratisk verden. Det handler om integration, om at bringe islam ind i det 21. århundredes virkelighed med respekt for de værdier, den religiøse praksis har med sig. Men det handler samtidig om at vedkende sig sine egne rødder og den muslimske tro, der efter at være blevet tævet ind i ungdommen i Syrien af bedstefaderen, og spottet som forkert i de ortodokse muslimske miljøer, i dag har fået ny værdi for Khader. For præsten Kathrine Lilleør har troen altid været fundamentet, men også hun har måttet gøre op med dele af sin kristne fortid og finde sin egen vej. Og den ligger bestemt hverken tæt på Søren Krarup, Thorkild Grosbøll eller de ny-missionske bevægelser. Det er dansk folkekirke, og den er et hjerteanliggende.
"Hvad er det, du har på halsen, skat?" Det er Rikke Nielsens kæreste, der spørger. Den tidligere håndboldlandsholdsspiller står foran en voldgiftssag mod sin gamle klub, Aalborg DH. Hun er gravid og i gang med at planlægge bryllup. Så knuden har bare ikke at være noget. Det er den heller ikke – i første omgang. Men lægerne tager fejl, og Rikke Nielsen får konstateret kræft. Og ikke nok med det: Den lille pige, hun føder, viser sig at have Downs syndrom.I Til sidste fløjt fortæller Rikke Nielsen sin barske, men livsbekræftende historie om at blive kræftsyg – og at vinde over kræften. Og om tilværelsen med datteren Magda med Downs syndrom. Om det, der lignede livets største nedtur, men endte som et sandt mirakel.Hun fortæller også om håndboldkarrieren: tiden på landsholdet i slipstrømmen på „guldpigerne“ og de vilde år i håndboldligaen, hvor alting boomede, og pengemændene gjorde deres indtog. I Aalborg DH i skikkelse af Ole Bach Jensen, der skaffede store stjerner, gøgl og en „sprællemand“ ved navn Dalmose til byen.Håndboldeventyret i 00’erne endte brat. Også for „Fr. Aalborg DH��, der efter et år som udlandsprof i Tyskland, vendte hjem til hjerteklubben og for alvor fik håndboldverdenens grimme bagside at føle.Til sidste fløjt er en personlig beretning om at tage ved lære af livet, når det ser sortest ud, og en sjælden bog om dansk kvindehåndbold set indefra.
Hvordan er det at leve et jordisk liv med evner, mange betragter som overjordiske? Hvordan opfatter clairvoyante mennesker verden, og hvordan kommunikerer de med afdøde mennesker? Og kan det sommetider være mere en forbandelse end en velsignelse at kunne opfatte det, andre ikke kan? Dette og meget andet får vi et sjældent indblik i gennem ti tankevækkende og personlige samtaler med de clairvoyante.I ”Clairvoyance. 10 samtaler”, som udkom første gang i 2002, har journalist Dorte Kvist interviewet nogle af Danmarks bedste clairvoyante i et forsøg på at formidle nogle af de mange aspekter, der ligger inden for den menneskelige opfattelsesevne.Dorte Kvist (f. 1959) er uddannet journalist ved Danmarks Journalisthøjskole. Hun arbejder som freelancejournalist og har udgivet en række bøger, heriblandt "Det er jo mennesker" om skæbner fra fængslet, "Tro mod tro" med Naser Khader og Kathrine Lilleør og "En moderne troldmand" om seeren Calle Montsegur.
Lomholts gerning påSlottet, som det nu nedlagte fængsel kaldtes, udfoldes i et stærkt portræt. De to har kæmpet for, at nogle af samfundets svageste kunne opretholde et minimum af anstændighed og livskvalitet bag mure og tremmer. Respekten for og kærligheden til næsten har drevet deres arbejde i fængslet, og ordentlighed og omsorg for det enkelte menneske, der uanset brøde, har brug for varme, relationer og udfoldelsesmuligheder, har været en rød tråd.Smerten og bekymringen er selvsagt stor, når man er frihedsberøvet, men der er også humor og livsglæde, når Carl og Ingeborg Lomholt fortæller om deres liv med de indsatte.
I Kæmp for alt hvad du har kært går Bubber tæt på danske familier, der er berørt af krigen i Afghanistan: Den unge soldat, der ikke kan leve et almindeligt liv, fordi fortiden plager ham. Familien, som har mistet deres ene søn i krigen, og nu sender den anden af sted. Den kvindelige soldat, som har fundet kærligheden i hæren, men er invalideret af posttraumatisk stress, og feltpræsten, der ved, hvad det vil sige at lyse velsignelsen over soldaterne, inden de går i kamp.De udsendtes historier giver et aktuelt billede af, hvad det vil sige for et menneske at være i krig i dag. Der fortælles åbent og modigt om op- og nedture og om, hvor store konsekvenser det kan få, når man vælger et liv som udsendt. Kæmp for alt hvad du har kært er et usentimentalt og livsbekræftende indblik i en ellers lukket verden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.