Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Demenssprog sætter fokus på, hvordan vi, der er raske, bliver bedre til at 'oversætte' demenssprog og selv blive i stand til at 'tale' sproget, så vi kan skabe bedre rammer for mennesker, der har demens.Bogen giver både råd og værktøjer til, hvordan vi kan sætte os bedre ind i mennesker, der har demens. Bogen tager udgangspunkt i modellen 'isbjerget', der kan forklare den adfærd, som mennesker med demens viser os: Over vandet er adfærden, vi kan se med det blotte øje, men under vandet er de følelser og psykologiske behov, der ikke opfyldes.Vi er nødt til at blive bedre til at sætte os ind i de ønsker og behov, som mennesker med demens har, og bogen her giver endelig de redskaber, som vi så ofte mangler til dette.Demenssprog henvender sig til alt plejepersonale i hjemmeplejen og på plejecentre samt pårørende for og mennesker med demens.
I ”Momse med demens” får læseren råd og inspiration til at opnå flere gode, mindre pressede og mere meningsfulde stunder sammen med et familiemedlem eller en nærtstående ven/veninde, der er ved at blive dement. For det er muligt at få noget positivt ud af samværet med et kært og nærtstående menneske, som mentalt langsomt forsvinder. Det handler denne bog om. Den indeholder samtidig faktabokse og interviews med eksperter, der formidler den nyeste viden om sygdommen. Hvis man tænker konstruktivt og utraditionelt og skruer på nogle knapper for, hvordan man er sammen, er det muligt stadig at få gode og positive oplevelser sammen i de svære år. Det var dog ikke det billede, Dorthe Boss Kyhn og datteren Ida Hinchely Kyhn stod med, da Dorthes mor og Idas mormor blev dement. ”Alle sagde, det kun gik én vej, og det var ned. Men vi ville finde en måde, en anden vej at finde ind i Momses nye verden. Og fra den dag, vi ændrede vores adfærd og den måde, vi kommunikerede med hende på, blev mange ting lettere, og vi ’genså’ en gang imellem den mor og mormor, hun var engang, og som vi savner ubærligt meget”, fortæller Dorthe Boss Kyhn i bogen. Gennem en række hverdagssituationer giver bogen en række konkrete eksempler på, hvordan man kan gribe sine besøg og samværet med den demente an.
Vi bliver nødt til at sætte os bedre ind i de behov, som mennesker med demens har, men vi har ofte ikke redskaberne til dette – det vil Demenssprog være med til at ændre.Bogen er med til at klæde pårørende og plejepersonale på med værktøjer og råd til, hvordan vi bedre sætter os ind i mennesker, der har demens. Med udgangspunkt i modellen 'isbjerget' forklares adfærden, som mennesker med demens viser os: Over vandet er adfærden, som vi kan se, mens der under vandet gemmer sig de følelser og psykologiske behov, der ikke bliver mødt.Demenssprog tager udgangspunkt i interviews med medarbejdere i ældreplejen, mennesker med en demenssygdom samt pårørende, hvilket er med til at give konkrete eksempler på de mange dilemmaer, paradokser og udfordringer, som alle de involverede står med til dagligt.
Hvordan får man så mange gode stunder som muligt sammen med et familiemedlem eller en nærtstående ven/veninde, der er ved at blive dement?Det handler ”Momse med demens” om. Her får læseren råd og inspiration til at opnå flere gode og meningsfulde stunder og færre frustrerende og pressede sammen med den demente. For det ER muligt at få noget positivt ud af samværet med et kært og nærtstående menneske, som mentalt langsomt forsvinder.Hvis man tænker konstruktivt og utraditionelt og skruer lidt på nogle knapper for, hvordan man er sammen, er det muligt stadig at få gode og positive oplevelser sammen i de svære år. Det var dog ikke det billede, Dorthe Boss Kyhn og datteren Ida Hinchely Kyhn stod med, da Dorthes mor og Idas mormor blev dement. ”Alle sagde, det kun gik én vej, og det var ned. Men vi ville finde en måde, en anden vej at finde ind i Momses nye verden. Og fra den dag, vi ændrede vores adfærd og den måde, vi kommunikerede med hende på, blev mange ting lettere, og vi ’genså’ en gang imellem den mor og mormor, hun var engang, og som vi savner ubærligt meget”, fortæller Dorthe Boss Kyhn i bogen.Gennem en række hverdagssituationer giver bogen en række konkrete eksempler på, hvordan man kan gribe sine besøg og samværet med den demente an. Bogen indeholder samtidig en række faktabokse og interviews med eksperter, der formidler den nyeste viden om sygdommen.
Psykisk sygdom er langt hyppigere, end de fleste tror. Omkring 200.000 danskere lider af depression, omkring 250.000 af angst og omkring 300.000 af forskellige former for misbrug. Herudover er der et stort antal mennesker, ca. 40.000, der er ramt af svære psykoser, og 50.000 lider af demens. Hver anden dansk familie kommer således i kontakt med behandlingssystemet.GAL ELLER NORMAL bygger på DRs tv-programmer med Peter Qvortrup Geisling som vært og er blevet til i samarbejde med PsykiatriFonden. Bogen er bygget op omkring interviews med ti personer, hvoraf de fem har deltaget i tv-programmerne. Personerne lider af de ti mest udbredte psykiske sygdomme: Skizofreni, OCD (tvangstilstand), angst, anoreksi, bulimi, ADHD, depression, bipolar affektiv lidelse (maniodepressiv sygdom), Alzheimers sygdom og Aspergers syndrom. Det er bevægende livsfortællinger om sorg og ensomhed, men også om håb og bemærkelsesværdige behandlingsresultater. Undervejs får vi facts om symptomer, sygdomme og behandling.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.