Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Nielsine Nielsen (1850-1916) var en stærk og revolutionerende kvinde med en historie fyldt med modstand og fordomsfuldhed. Nielsine Nielsen var en af landets første kvindesagsforkæmpere, landets første kvindelige læge, en af de to første kvindelige studenter, og så var hun formand for Kvindevalgretsforeningen. Men hvem var hun egentlig som person? Og hvordan var man feminist i en tid, hvor der endnu ikke havde været store revolutionerende kvindebevægelser? Historien om Nielsine Nielsen skildres fortællende fra fødsel til død. I den nye biografi er der er fokus på kvinderettigheder, ligestilling og feminisme, og derfor er biografien om Nielsine Nielsen mere relevant end nogensinde. Bogen om den første kvindelige læge går bag om en af Danmarkshistoriens stærkeste personligheder, og beskriver hvordan hun fik et eftermæle der stadig kan mærkes i dag. Om forfatterneDorthe Chakravarty er freelance historiker og journalist. Cand.mag. i historie og dansk. Hun har været vært og tilrettelægger af DR/P1s ugentlige historieprogram Alle Tiders Historie. Hun har skrevet bøgerne ”Tjenestepigerne – 100 års historie om stemmeret og ligestilling for fagforeningen FOA” (2015) og ”Jo – bryggerfruen der gik sine egne veje” (2016). Sarah Von Essen er en dansk journalist og forfatter. Hun cand. mag. i historie og kulturstudier, og arbejder med på DR Dokumentar. Hun har skrevet bøgerne ”Hillary Rodham Clinton: En politisk biografi” (2007) ”Danske mord - Englemagersken og alle de andre” (2009).
Dorthes Chakravartys bog er den nære og rigt illustrerede fortælling om hverdagen under besættelsen. Om mad, hus og have i et Danmark, hvor der stadig skulle mad på bordet hver dag trods rationering og knaphed. Om kvindeliv og familieliv, om mad, have, opskrifter og opfindsomhed i en krisetid. Dorthe Chakravarty tegner et billede af danskernes liv med rationering, varemangel og dyrtid – i alle samfundets sociale lag og i et Danmark, hvor det stort set altid var kvinderne, der havde ansvaret for, at der var mad til alle ved bordet. Det handler om hverdag, den daglige bespisning, kødløs tirsdag, selvforsyning og kampen mod madspild - og ad den vej om en langt større fortælling om madhistorie, måltidskultur, havekultur og markante aktører indenfor husholdning og ernæring.
Irma har sat sit præg på dagligvarehandlen siden 1886. Snart er historien, som vi kender den, slut. Her er bogen, der gennem udvalgte ikoniske genstande fortæller Irmas historie: Irma-kaffen, rødvinen, Maries medister, Irma-dukker, engangstrusser, kunstdåser, Kina-sko og meget mere.Få den nostalgiske historie om dengang Irma åbnede sin første selvbetjeningsbutik efter amerikansk forbillede. Læs om tiden, hvor Irma også var et rejsebureau, der fragtede eventyrlystne danskere til eksotiske egne. Om hvordan kunderne kunne ringe og bestille frisklavet kolbekaffe på Irma-fonen og om kaffe-sporvognene, der kørte rundt i de københavnske gader. Det er en fortælling om kampen for fødevarernes kvalitet, økologi, godt købmandskab og små producenter. Ikke mindst er det Irma-historie flettet sammen med danmarkshistorie.Dorthe Chakravarty er historiker, forfatter og forhenværende radiovært på DR P1. Hun har skrevet flere kulturhistoriske bøger.
Fortællingen om MATAS er et stykke danmarkshistorie i striber og farver om en virksomhed, som danskerne har et nært forhold til. Gennem 75 år har generationer af mænd og kvinder over hele landet handlet og arbejdet i deres lokale, ofte familiedrevne materialhandel. Vi får historien om de berømte striber og den unikke beretning om en virksomhed, der tidligt uddanner kvinder til handel, drift og ledelse. Matas er grundlagt i 1949 af en række foretagsomme materialister - alle mænd. I dag er butikkerne i overvejende grad drevet og ledet af kvinder.Den stribede danmarkshistorie er samtidig et strejftog gennem Matas’ mange varer, der spænder fra citronsyre over high-end-kosmetik og helseprodukter til sexlegetøj. I dag er Matas Danmarks største detailkæde og har en medlemsklub, der tæller mere end 1,8 millioner danskere. Og 99 % af alle danske kvinder har kendskab til kædens varer.Bogen er rigt illustreret med farverige reklamer, plakater, tegninger og fotos fra danmarkshistorien fra 1940'erne og frem til i dag.
I anledning af 100-året for kvinders stemmeret udgiver vi historien om Marie Christensen og de københavnske tjenestepiger – en fortælling om stemmeret, faglig kamp og ligestilling. I 1899 stiftede Marie Christensen Københavns Tjeneste pigeforening, fordi hun ønskede at samle og styrke de mange kvinder, der som hun selv arbejdede som tjeneste piger fra morgen til aften stort set uden rettigheder. Foreningen blev som andre af tidens fagforeninger til i erkendelse af, at det var absolut nødvendigt for de lavest betalte arbejdere at stå sammen for at sikre sig et minimum af rettigheder i industrisamfundet. Tjenestepigernes basale ønsker lød på faste arbejds tider, betaling for overarbejde, fri hver anden søndag eftermiddag, eget værelse, ordentlig mad og højere løn. Med udgangspunkt i tjenestepigernes kamp for bedre vilkår, tegner Dorte Chakravarty et portræt af Køben havns arbejdende kvinder i slutningen af 1800tallet, den gryende faglige kamp og ikke mindst kvindernes kamp for den grundlæggende ret i ethvert demokrati: stemmeretten. TJENESTEPIGERNE trækker linjer fra fortiden op til nu tiden og sætter fokus på barsel, ligestilling og uddan nelse og på vore dages tjenestepige – au pairen.
Nielsine Nielsen (1850-1916) var en stærk og revolutionerende kvinde med en historie fyldt med modstand og fordomsfuldhed. Hun var en af landets første kvindesagsforkæmpere og formand for Kvindevalgretsforeningen, og så var hun landets første kvindelige læge og akademiker. Men hvem var hun egentlig som person? Og hvordan var man feminist i en tid, hvor der endnu ikke havde været store revolutionerende kvindebevægelser?Historien om Nielsine Nielsen skildres fortællende fra fødsel til død. I den nye biografi er der er fokus på kvinderettigheder, ligestilling og feminisme, og derfor er biografien om Nielsine Nielsen mere relevant end nogensinde. Undervejs i arbejdet med bogen skete der samtidig det fantastiske, at Nielsine Nielsens dagbog dukkede op – en dagbog, som aldrig er blevet offentliggjort før, og som kun få familiemedlemmer vidste fandtes. Derfor indeholder denne nye biografi helt nye afsløringer om Nielsine Nielsens liv og ungdom. Bogen om den første kvindelige læge går bag om en af Danmarkshistoriens stærkeste personligheder og beskriver, hvordan hun fik et eftermæle, der stadig kan mærkes i dag.Om forfatterne: Dorthe Chakravarty er freelance historiker og journalist. Cand.mag. i historie og dansk. Hun har været vært og tilrettelægger af DR/P1s ugentlige historieprogram Alle Tiders Historie. Hun har skrevet bøgerne ”Tjenestepigerne – 100 års historie om stemmeret og ligestilling for fagforeningen FOA” (2015) og ”Jo – bryggerfruen der gik sine egne veje” (2016). Sarah Von Essen er en dansk journalist og forfatter. Hun cand. mag. i historie og kulturstudier, og arbejder med på DR Dokumentar. Hun har skrevet bøgerne ”Hillary Rodham Clinton: En politisk biografi” (2007) ”Danske mord – Englemagersken og alle de andre” (2009).
De Danske Kvinders Historie begynder med Oplysningstidens nye lighedstanker og slutter i nyeste tid med en kvindelig statsminister og de kønsneutrale dukker i børnehaverne. Der har ikke tidligere været en grundbog til ungdomsuddannelserne om kvindehistorie, så bogen udfylder det hul og beskriver kvindehistorien over tre århundrede med ord, billeder og kilder. De Danske Kvinders Historie har udblik til den engelske, franske og amerikanske kvindehistorie.
Bogen om Jo Jacobsen er historien om en kvinde, der gjorde alt det, kvinder ellers ikke gjorde i begyndelsen af 1900-tallet. Efter elleve år som feteret rigmandshustru forlod Jo Jacobsen (1884-1963) i 1918 sin mand, Carlsberg-arving Vagn Jacobsen, for at finde meningen med livet. Hun blev en kontroversiel skikkelse: skrev med succes skandaleromaner om sin tidligere svigerfamilie, kastede sig i 1920’erne og 30’erne over tidens store spørgsmål og gik forrest i kampen for kvindesag, seksualoplysning til børn og fri abort, lod sig uddanne til psykoanalytiker i Berlin og Wien, kæmpede for sin og andre kvinders frigørelse – og betalte dyrt for sin kamp.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.