Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dorthe Emilie Røssell var seks år, da anden verdenskrig brød ud. Hendes far blev hurtigt en af nøglepersonerne i en københavnsk modstandsgruppe. I familiens lejlighed på Østerbro holdt gruppen møder. Her gemte de våben og planlagde sabotageaktioner eller skjulte jøder, der skulle over til Sverige. I flere år var lille Dorthe og hendes dukkevogn kurer for farens modstandsgruppe, indtil faren og moren blev arresteret en lun sankthansaften i 1944. Familie og venner var samlet i familiens sommerhus i Hjortekær, da Gestapo – med Ib Birkedal Hansen i spidsen – vælter ind i haven. Grædende spørger den lille pige, hvornår hun vil få sin far at se igen, hvortil Birkedal svarer: Hvis han ikke er kommet tilbage inden for en time, har jeg stillet ham op ad en mur og skudt ham.Jeg brød et løfte er Dorthe Emilie Røssels anmelderroste og bevægende erindringsroman, som hun debuterede med i 2007. I alle årene efter udgivelsen har hun rejst rundt og holdt foredrag på biblioteker, højskoler og for læsekredse over hele landet om sine oplevelser under anden verdenskrig.I 2020 er bogen blevet til en anmelderrost dramadokumentarserie Min fars krig lanceret af DR. Heri medvirker den nu 86-årige Dorthe Emilie Røssell.Jeg brød et løfte er indlæst af Dorthe Emilie Røssell selv i foråret 2020.”(…) bevægende erindringsbog for børn og voksne. Utrolig velegnet til oplæsning, eftertanke og samtale i familiens rum og danske klasseværelser (…) En enestående beretning om en pige, der alt for tidligt blev voksen. Læs den! Både for dig selv og for dine børn.” – Jens Andersen, Berlingske *****”Dorthe Emilie Røssell skriver enkelt og lavmælt … udpensler ikke dramatikken. Det er heller ikke nødvendigt. For det er den der giver stilen nerve. Det dramatiske er en integreret del af den skildring af besættelsestidens hverdag, der under læsningen kommer så tæt på. Bogen emmer af atmosfære.” – Claus Grymer, Kristeligt DagbladAnmeldelse af dramadokumentarserien Min fars krig:”Helt afgørende for serien er det, at Dorthe Røssell er sympatisk og troværdig og siger replikker, der er begavede og fører handlingen videre. Hendes samtaler med historikere og en præst om ondskab og modstand er væsentlige og udvider perspektivet fra en ren besættelsestidshistorie til et nutidigt plan på en relevant måde. Man slipper denne serie, som på det kraftigste kan anbefales, med dyb bevægelse og en forståelse af, hvordan besættelsestiden stadig kan sætte rammerne for nutidige menneskers liv.” – Bent Blüdnikov, Berlingske *****
Jeanne er sigtet for et bedrageri, hun ikke har haft nogen medvirken i. Desperat prøver hun på at komme i tanke om, hvor hun har gjort af et brev, hendes afdøde ægtemand efterlod hende. Et brev, der kan bevise hendes uskyld, og dermed rense hende for mistanke. Under et af de talrige retsmøder, hun er indkaldt til, går hendes tanker tilbage til hendes seneste ophold hos et af parrets venner i Frankrig. Et voldsomt uvejr hærgede flere dage i området og isolerede hende fra omverdenen. Hun er alene i huset, ude af sig selv af angst, med en kat som eneste selskab. En kat kan man ikke snakke med, kun tale til. Under en af hendes talrige rundture i huset opdager hun et maleri af sig selv. Hun anede ikke eksistensen af det. Med maleriet og fundet af nogle dagbøger som katalysatorer gennemlever hun sit liv med sorger og glæder. Jeanne henter skeletterne frem fra mørket, gør op med dem, for atter at begrave dem til evig glemsel. OM ROMANEN"Lille roman om et ægteskab med hemmeligheder og uforløste længsler. Vil egne sig fint til læsere af skønlitterære erindringer og livsskildringer … Erindrings- og erkendelsesroman om at tage sit liv op til revision efter en tragisk hændelse. En stille roman fra dagens Danmark om en barndom og et ægteskab, hvor langt fra alt var idel lykke." - Sanne Caft, lektør.
Har du nogensinde overvejet, hvad julepynten laver om sommeren, når den ligger pakket godt ned i sin kasse? Den hviler ud til næste jul selvfølgelig, men der skal ingenting til, før kravlenisser, kræmmerhuse og glasfugle vågner op. Det finder Malthe og morfar hurtigt ud af i Dorthe Emilie Røssells charmerende nissebog, der uden problemer kan læses uden for juletiden.Malthes morfar skal skrive en julehistorie. Han er løbet helt tør for ideer og beder Malthe finde på noget, for han er altid fuld af ideer. Malthe kommer i tanke om den gamle julekasse der står oppe på loftet. Inden Malthe når at åbne julekassen, sker der noget mystisk. Malthe hører lyde fra kassen.Den gamle nisse er blevet vækket af sin sommersøvn, da kassen blev bumpet ned fra loftet, og inden længe har han fået vækket alle tingene i julekassen. Der er en råben og skrigen, puffen og masen, knasen og jamren. Men der mangler noget. Hvor er glasfuglen?
Mellem os sagt er en samling noveller, der handler om skæbner, oplevelser og beretninger, jeg gennem årene har fået fortalt eller oplevet under mange af mine rejser eller højskoleophold. Alle er skrevet som fiktion med et kærligt glimt i øjet. Navne og steder er, af respekt for de omtaltes anonymitet, tilfældigt valgt. Uddrag af bogen Lettet for blærens indhold dumpede hun ned i fællesrummets anden lænestol ved siden af det lave sofabord. ”Uhm, dejlig kaffe, det trængte jeg også til. Det har været en lang rejse herover. Jeg hedder Ulla, hvad hedder du?” spurgte Ulla, formildet af kaffens opkvikkende virkning. ”Bent. Kommer fra en ø i Kattegat,” var det lakoniske svar. ”Sjælland her,” replicerede Ulla. ”Hvilken ø om jeg må spørge. Der befinder sig flere øer i Kattegat. ”Aha, en sjællænder. Hvad må man dog ikke trækkes med her på fastlandet,” kom det fra Bent med et polisk smil. ”Halvø, må jeg mene. Jylland er ikke fastland,” kom det rapt fra Ulla. ”Som damen vil. Jeg bor på Læsø. Tilfreds?” svarede han. Ulla nikkede. Om forfatteren DORTHE EMILIE RØSSELL (f. 1934) er opvokset i København. Uddannelse inden for bankverdenen, nu pensionist. Forfatter, fortæller, foredragsholder. Tegner og maler på hobbyniveau. Holder af at rejse, træffe nye steder og mennesker. Efter sin succesfulde debut med erindringsbogen Jeg brød et løfte (2007) har hun udgivet en række digte, romaner, noveller og børnebøger.
Rumle er en lille mus, som har sin hule under skovensstørste træ.Han vil så gerne have nogle venner, men de flesteaf skovens beboere er farlige for ham. De kan ikke lideham, fordi han er en rigtig drillepind.En ørn redder Rumle en dag, da han er kommet tilskade med den ene pote. De bliver venner.Efterhånden bliver Rumle venner med flere af skovensdyr, egernet, uglen, muldvarpen, hesten, katten,hunden og ikke mindst nissen, som er en værre drillepind.Rumle samler på venner er en herlig og morsomhistorie med fine illustrationer af vennerne.Om forfatteren Dorthe Emilie Røssell. Født 1934, opvokset i København. Pensioneret bankassistent. Forfatter, digter, foredragsholder,billedkunstner. Har deltaget i skrivekurser på ASK og Testrup Højskoler. Deltageti tegne-/malekurser på Kunsthøjskolen på Ærø og Vestjyllands Højskole, samt hos privatekunstnere. Se også dortheroessell.dk
Musen Rumle og hans ven, nissen Drille, er flyttet fra bondegården tilbage til Rumles hule i skoven. Her morer de sig med at finde på nye drillerier og møde nye venner.Det går især ud over Muldvarpen, som ødelægger gulvet i Rumles hule.De tager på besøg i Drilles onkel Julius' nissehule. Her vil onkel Julius lære Rumle at trylle, som nisser jo gør. Om han lærer det? Det vil vise sig.Rumle og Drille finder på, at de vil holde en stor fest for alle deres venner. De beslutter, at alle gæsterne skal hjælpe til med at gøre festen så god som mulig.Rumle og Drille på eventyr er en fortsættelse af Rumle samler på venner.En fortællebog beregnet for de helt små.Om forfatteren:Dorthe Emilie Røssell er født 1934 i København.Efter den positive modtagelse af erindringsbogen Jeg brød et løfte, 2007, har hun været en efterspurgt foredragsholder. Med udgangspunkt i bogen fortæller hun om sin og faderens medvirken i modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig. Hun har tillige udgivet en række børnebøger.
Har du nogensinde overvejet, hvad julepynten laver om sommeren, når den ligger pakket godt ned i sin kasse? Den hviler ud til næste jul selvfølgelig, men der skal ingenting til, før kravlenisser, kræmmerhuse og glasfugle vågner op. Det finder Malthe og morfar hurtigt ud af i Dorthe Emilie Røssells charmerende nissebog, der uden problemer kan læses uden for juletiden.Malthes morfar skal skrive en julehistorie. Han er løbet helt tør for ideer og beder Malthe finde på noget, for han er altid fuld af ideer. Malthe kommer i tanke om den gamle julekasse der står oppe på loftet. Inden Malthe når at åbne julekassen, sker der noget mystisk. Malthe hører lyde fra kassen.Den gamle nisse er blevet vækket af sin sommersøvn, da kassen blev bumpet ned fra loftet, og inden længe har han fået vækket alle tingene i julekassen. Der er en råben og skrigen, puffen og masen, knasen og jamren. Men der mangler noget. Hvor er glasfuglen?Bogen er illustreret af Hans Peder Marcussen.Om forfatteren:Dorthe Emilie Røssell er født 1934 i København. Efter den positive modtagelse af erindringsbogen Jeg brød et løfte, 2007, har hun været en efterspurgt foredragsholder. Hun har tillige udgivet en række børnebøger.
"En enestående beretning." – Jens Andersen, Berlingske ★★★★★"Emmer af atmosfære." – Claus Grymer, Kristeligt DagbladDorthe Emilie Røssell var seks år, da 2. verdenskrigbrød ud. Hendes far blev hurtigt en af nøglepersonerne i en københavnskmodstandsgruppe. I familienslejlighed på Østerbro holdt gruppen møder. Her gemte de våben og planlagde sabotageaktioner, eller skjulte jøder der skulle over til Sverige. I flere år var lille Dorthe og hendes dukkevogn kurer for farens modstandsgruppe, indtil faren og moren blev arresteret en lun sankthansaften i 1944. Familie og venner var samlet i familienssommerhus i Hjortekær, da Gestapo – med Ib Birkedal Hansen i spidsen – vælter ind i haven. Grædende spørger den lille pige, hvornår hun vil få sin far at se igen. Hvortil Birkedal svarer: Hvis han ikke er kommet tilbage inden for en time har jeg stillet ham op ad en mur og skudt ham. 60 år senere læser hun om denne episode i Peter Øvig Knudsens bog om Birkedal. Da hun senere mødes med Øvig og han opfordrer hende til at fortælle sin historie, bryder hun det løfte hun gav sin far om aldrig at tale om det der skete under krigen. Et par dage efter farens arrestation blev Dorthe afhentet af et par Gestapofolk som fortæller at hendes far gerne vil tale med hende. Men i Shellhuset, i værelse nr. 408, er det ikke hendes far, men Gestapobødlen Ib Birkedal Hansen der tager imod hende. Han siger at hun bare skal fortælle alt hvad hun ved, ellers vil han skyde hende mens hendes far ser på, eller og så vil han skyde faren mens hun ser på. Jeg brød et løfte er en personlig beretning om en svunden tid og begivenheder som mange kun vagt har hørt om, fortalt i et enkelt sprog, så den kan læses af både børn og voksne.“... dette forårs mest bevægende erindringsbog for børn og voksne. Utrolig velegnet til oplæsning, eftertanke og samtale i familiens rum og danske klasseværelser ... En enestående beretning om en pige, der alt for tidligt blev voksen. Læs den! Både for dig selv og for dine børn.” – Jens Andersen, Berlingske ★★★★★“Dorthe Emilie Røssell skriver enkelt og lavmælt ... (og) udpensler ikke dramatikken. Det er heller ikke nødvendigt. For det er den der giver stilen nerve. Det dramatiske er en integreret del af den skildring af besættelsestidens hverdag, der under læsningen kommer så tæt på. Bogen emmer af atmosfære.” – Claus Grymer, Kristeligt Dagblad
Jeanne forsøger at komme videre i livet efter en barndom med misbrug og et ægteskab kuldsejlet af mandens utroskab og svindel. På en ferie til Grækenland møder hun tilfældigvis Björn – manden der ødelagde hendes ægteskab. Ude af sig selv rejser hun hjem til Danmark, men heller ikke her kan hun slippe fra sin fortid. I panik flygter hun til Sierra Nevada, hvor hun vil skabe et nyt liv i tryg ensomhed. Her indser hun langsomt, hun må konfrontere sine indre dæmoner for endelig at kunne lægge fortiden bag sig. Men mødet med en lokal kunstnerkoloni tvinger hende til at genoverveje, på hvilke præmisser fremtiden skal foregå. Uddrag af bogen: Hendes daglige, ensomme færden rundt i området omkring olivengården tvinger hende til at lade tankerne gå tilbage til barndomsårene, hvor der ikke var megen plads til kærlighed fra forældrenes side. Hun blev vænnet til at yde og ikke nyde, give afkald, lide afsavn med en følelse af at være rangeret ud på et sidespor og kun lejlighedsvis hentet frem. Sådan havde hendes ægteskab med Peter også formet sig. Frivilligt og uden egen vilje havde hun underlagt sig Peters dominans. Konfliktsky, som hun var og stadig er. Om forfatteren: Dorthe Emilie Røssell er født 1934 i København. Efter den positive modtagelse af erindringsbogen Jeg brød et løfte, 2007, har hun været en efterspurgt foredragsholder. Med udgangspunkt i bogen fortæller hun om sin og faderens medvirken i modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig. Hun har tillige udgivet en række børnebøger.
Undervejs er en samling autentiske fortællinger om oplevelser fra mine rejser og møder med mennesker.Om forfatteren:Dorthe Emilie RøssellFødt 1934. Pensioneret bankassistent. Forfatter, digter, foredragsholder, billedkunstner. Har deltaget i forfatter- og skrivekurser på ASK og Testrup Højskoler. Deltaget i tegne-/malekurser på Kunshøjskolen på Ærø og Vestjyllands Højskole, samt hos private kunstnere.Dorthe Emilie RøssellBibliografi:"Jeg brød et løfte", 2007 - Barndomserindringer fra besættelsestiden"Lusitania", 2010 - digtsuite"Om et øjeblik", 2010 - digte"Et strejf af rosmarin" 2011 - romanMedvirker i:"Antologi 2006 - flyv om nødvendigt", 2007 - digte"Ordløst", 119 digtere, 2008 - Lyrikgruppen, Dansk Forfatterforening"Fra Liv til Liv", 2009 - antologi"Natten jeg aldrig glemmer", 2010 - antologi
En stærk beretning om forfatterens barndomsår under besættelsen. ‘Eftertid’ tager sin begyndelse i efteråret 1944 mens far stadig er fængslet og senere kommer i kz-lejr. Mor bliver løsladt september 1944, men er stadig under mistanke. Jeg beskriver, hvordan det var at været ”gået under jorden”. Dagligdagen uden far og med en stærkt nervesvækket mor, fars hjemkomst, og kampen for at få en hverdag op at stå. Skænderierne, fortielserne, retssagen mod Ib Birkedal og familiens opløsning. ‘Eftertid’ er en forsættelse af bogen ‘Jeg brød et løfte’ fra 2007, som blandt andet omhandler modstandskampe, arrestationer og forhør hos Gestapo under besættelsen i 1940-1945. Uddrag af bogen: Det var nogle hårde og forfærdelige uger i sommerhuset. Vi var bange og usikre, for tænk nu, hvis vi alligevel blev fundet, og måske kom i fængsel eller i værste fald henrettet. Mine tanker kredsede sig denne jul omkring min far. Kom han hjem eller kom han ikke hjem? Havde han det godt? Frøs han og fik han mad nok? Til det sidste havde han håbet på, men ikke troet, at han ville slippe ud af helvedet i kz-lejren og vende hjem i live. Men håbet var svundet mere og mere for hver dag, der gik i kz-lejren, jo mere syg og afkræftet han blev. Dagligt oplevede han, at medfanger døde eller andre blev gennet ud fra barakkerne, for kynisk at blive henrettet på appelpladsen, for øjnene af medfangerne. Mor kunne jeg ikke vente nogen hjælp fra, hun havde efterhånden nok i sig selv. Hun lukkede sig mere og mere ind i hendes eget ego, blev uligevægtig, samtidig med, at hendes nerver blev mere og mere flossede, af at se på fars kamp for at overleve. Om forfatteren: Dorthe Emilie Røssell, født 1934, opvokset i København. Pensioneret bankassistent. Forfatter, digter, foredragsholder, billedkunstner. Har deltaget i skrivekurser på ASK og Testrup Højskoler. Deltaget i tegne-/malekurser på Kunsthøjskolen på Ærø og Vestjyllands Højskole, samt hos private kunstnere. Bibliografi: ”Jeg brød et løfte”, 2007 – Barndoms-erindringer fra besættelsestiden ”Lusitania”, 2008 – digtsuite ”Om et øjeblik”, 2009 – digte ”Et strejf af rosmarin”, 2011 – roman ”Undervejs”, 2011 – noveller Medvirker i: ”Antologi 2006 – flyv om nødvendigt”, 2007 – digte ”Ordløst”, 119 digtere, 2008 – Lyrikgruppen, Dansk Forfatterforening ”Fra Liv til Liv”, 2009 – antologi ”Natten jeg aldrig glemmer”, 2010 – antologi
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.