Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Plakater A4 - 6 forskelligeI bekendtgørelsen omkring pædagogiske læreplaner i daginstitution er der opstillet seks temaer, ud fra hvilke der skal udarbejdes pædagogiske læreplaner. Det drejer sig om: Barnets alsidige personlighedsudvikling (personlige kompetencer) - Sociale kompetencer - sprog - krop og bevægelse - naturen og naturfænomener - kulturelle udtryksformer og værdier.Til hjælp og inspiration i forhold til arbejdet med læreplaner, er der udformet en plakat for hvert af de seks temaer.
Som et redskab til at skabe sammenhæng imellem den pædagogiske læreplan, dokumentation og evaluering kan man bruge farvekodesystemet, som præsenteres i dette hæfte og på den tilhørende hjemmeside. Hæftet giver en grundig introduktion til arbejdet med farvekodesystemet og er henvendt til ansatte i dagpleje, vuggestue og børnehave.Materialets største del er elektronisk. På hjemmesiden www.dafolo.dk/farvekodesystemet findes en lang række dokumenter og redskaber til arbejdet med farvekodesystemet. Disse kan, for den bruger der har købt materialet, frit downloades og printes.Farvekodesystemet klæder personalet rigtig godt på til planlægningen, organiseringen og udførelsen af det pædagogiske arbejde. Det kan anvendes til at:illustrere og systematisere de enkelte læreplanstemaerdokumentere den pædagogiske praksisevaluere på baggrund af det dokumenteredeforberede den konkrete, pædagogiske praksisbevare fokus i tilrettelæggelsen af den pædagogiske praksisudarbejde en kompetencetavle for det enkelte barn til brug i forældresamtalerudarbejde en kompetencetavle for det enkelte barn til brug for etablering af et godt fundament i overgangene omkring barnets institutions- og skolelivudarbejde en præsentations- og kompetencetavle af personalet til ophængning i institutionen eller dagplejenudarbejde den pædagogiske profil på institutionen eller i dagplejenDorthe Filtenborg Sørensen er leder af en af de største integrerede daginstitutioner på Frederiksberg. Dorthe har igennem en lang årrække skrevet artikler, bøger og hæfter med fokus på den pædagogiske praksis i forhold til arbejdet med dokumentation og evaluering.
Hvordan kan inklusion udfoldes i hverdagen og give mening, sådan at vi får vuggestuer, børnehaver og SFO'er med endnu højere pædagogisk kvalitet? I denne antologi giver forfatterne deres bud på, hvordan inklusion i praksis - når vi bevæger os fra vision til virkelighed - netop kan udgøre den afgørende, kvalitative forskel både for det enkelte barn og for fællesskabet.Antologien er båret af et dobbelt perspektiv på inklusionsopgaven. Som professionel må man have fokus på at tilpasse den pædagogiske kontekst, så alle børn får lige muligheder for at deltage. Samtidig må man have fokus på individets forudsætninger og de eventuelle vanskeligheder, som barnet kan være i, og som kan være en barriere for barnets aktive deltagelse i institutionens fællesskaber.Forfatterne udgør en bred vifte af praktikere, forskere og konsulenter, der repræsenterer både den særlige specialpædagogiske viden og det almenpædagogiske felt. Bogen henvender sig primært til det pædagogiske personale i dagtilbud og SFO, men da inklusion er en fælles opgave for hele børne- og ungeområdet, er mange af bogens bidrag også yderst relevante for skolens ansatte, medarbejdere i PPR, kommunens forvaltning og pædagogiske konsulenter.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.