Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Duncan Wiese updates the pastoral for the 21st century. In Tityrus, the countryside offers a less than ideal lifestyle for a young shepherd
Tityrus er en ung hyrde i det 21. århundredes København. Han lever mellem sine hyrdedrømme og storbyens virkelighed. Da kærlighedsforholdet til Lægen går i stykker, opløses virkeligheden omkring ham. Duncan Wiese debuterer med digtsamlingen TITYRUS, blev shortlistet til BogForums debutantpris 2019. Han genoptager den klassiske genre pastoralen, inspireret af Vergil (70-19 f. Kr.), og fortolker den på ny. Her findes dagpengekontorer, gedeflokke og ADHD-diagnoser side om side. Pressen skriver: »Wiese skriver behersket, visse steder nærmest lavmælt, og med en elegant lethed i tonen (…) Overbevisende og stilsikker. Wiese træder ind på den litterære scene med en på samme gang traditionsbevidst og særegen stemme.« ***** – Kristeligt Dagblad »Det er simpelthen svært ikke at holde af Wiese.« ***** – Nordjyske Stiftstidende »Bogen sætter virkelig en stemning, langsom, drømmeagtig og døsig.« **** – Politiken
I Cris & Guldmanns FADERSKABS-ANTOLOGI undersøger forfatterne hvilke udtryk, der blomstrer op, når faderskabet konfronteres med skriften, og når skriften konfronterer faderen med faderskabet. De på mange måder uudtalte erfaringer spændes op i poesiens, prosaens, dagbogens og forbandelsens net.Bobbi-Johanne Østervang illustrerer antologien med farverige og nuttede tegninger, der både forløser den litterære tyngde og komplimenterer nærværet og humoren i teksterne.Tue Michael Hansen, der for første gang udkommer i bogformat, inviterer læseren ind i et mørke af fødselseftervirkninger. Skrivehandlingen bliver her et omsorgsritual, der sætter jeget i forbindelse med barnet og verden.Duncan Wieses både hverdagsnære og surrealistiske digte udtrykker faderskabets forandringer af identiteten gennem et poetisk naivt begær efter at beskytte og forsørge barnet. Wieses bidrag er et uddrag af hans seneste digtsamling Kirsebærplukkerne, Gutkind Forlag. Lars Frost skildrer parforholdets virkning på barnet og barnet som rundkørsel for parforholdets cirkulære skænderier. Frosts bidrag er en omskrivning af et mindre uddrag af hans seneste roman De forenede, Gyldendal.Kristina Nya Glaffeys forbandelse over den moderne far er placeret midt mellem de seks tekster som antologiens trojanske hest. Glaffey tager tonen fra hendes seneste bog To the modern man, Gyldendal, med ind i faderskabets verden.Mikas Lang parrer egne digte om faderskabets nærvær og den gentagende hverdag med udsnit fra den afrikanske diaspora-litteratur. Bidraget lader litteratur komplimentere litteratur, så ordknap og opløsende poesi om bleskiftning og faderens identitet blandes med sorgen af et folkefærd.Jonas Okholm Jensen afrunder antologien med faderens mangfoldige dagbogslignende fortællinger skildret i et ofte komisk og ironisk, men også altid omsorgsfuldt sprog, hvilket alt sammen munder ud i funderinger over Faderskabet med stort F.
”Kirsebærplukkerne” er en samling digte om at blive far, om omsorg og arbejde, at passe på et barn og tjene penge. Digtene udspiller sig i en ung familie, som flytter fra en boligblok i udkanten af København til en lille landsby. Undervejs forsøger digteren at finde ud af, hvad det vil sige at være far, og hvordan man kan være det, mens man udvider og udfordrer den traditionelle far-rolle.”Kirsebærplukkerne” er en rørende bog, der giver et billede af, hvordan det kan se ud når en far tager del i omsorgen for et barn. Teksterne foregår i spændet mellem hverdagen og en række intense oplevelser af et nyt tilhørsforhold til verden, som barnets vækst og liv afstedkommer hos digteren.Om forfatteren:Duncan Wiese (f. 1991) er digter og lærer på Forfatterskolen i København. Han debuterede i 2019 med digtsamlingen ”Tityrus”, som blev shortlistet til Bogforums Debutantpris og Munch-Christensens Debutantpris.
Hæfte 4Anna Rieder, Fredrik Nyberg, Rasmus Daugbjerg, Priya Bains, Gunnar Björling, Jonathan Overvad Ploug, Ellen Einan, Anders Gamst Skov, Duncan Wiese, Signe Gjessing.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.