Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Til min søster er en roman om søstrene Aya og Andrea. Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J.P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen. En stemme fra fortiden trænger sig på og griber ind i søstrenes liv. Aya og Andrea var teenagere i Kalundborg i 90’erne mellem Arthurs autoværksted og Johns pushere. Der var druk og øretæver i luften på King’s Pub, ræs ud over stubmarkerne, sex på kvistværelser, et brutalt hjemmerøveri, men også lyse sommernætter, et stort bibliotek og morgener på jagtmarkerne. De to søstre kører sammen til Sverige med Nola på bagsædet og et jagtgevær i bagagerummet. I den svenske skov genfinder de ungdommens fortrolighed. Mens Aya og Andrea går på provinsbar, påkører et rådyr, bader i skovsøer og fantaserer om at slå Andreas voldelige ekskæreste ihjel, nærmer de sig en skillevej, hvor et opgør med deres liv og historie er uundgåeligt. Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.
Amy rejser med sine tre døtre op langs Norges kyst til Tromsø for at deltage i en familiefest hos sin norske kæreste, Mats. Med sig på rejsen har hun også sine to veninder, Lulu og Kari. De tre kvinder har alle problematiske forhold med sig i bagagen. Karis mand har skjult et misbrug, Lulu kan ikke få en partner på krogen og ved heller ikke, om hun har lyst til det, og Amy skal finde fodfæste i en sammenbragt familie. Selv om livet i den nye familiekonstellation åbner op for, at Amy oplever kærlighedens kraft på en anden måde, er den også fyldt med udfordrende dilemmaer. Hvad gør hun med marsvinet, der har fået stress af at flytte mellem to hjem? Hvad skal hun hedde, når ”bonusmor” er et no-go? Og hvem piller dørskiltet hos Mats ned, hvor ekskonens navn stadig står?I deres ungdomsår i 90’erne bor Kari, Lulu og Amy sammen i Kalundborg. De arbejder i boghandlen og hænger ud på loftet over rideskolen, hvor Amys ungdomskæreste dyrker Vestsjællands bedste pot sammen med den lokale pusher. Der er fester i nedlagte lader, campingture i en aflagt rustvogn og badeture i fjorden, indtil pothandlen løber af sporet og sætter uigenkendelige spor i dem alle. Det bliver hurtigt klart, at Amy, Lulu og Kari har begivet sig ud på en rejse, der ikke kun bringer dem ud i Norges vilde natur, men også ind i ukendte afkroge af deres sind. Ud af det vokser en vidtforgrenet fortælling om det liv, der knytter dem sammen, om deres tætte venskabs styrker og sårbarheder og om kærlighed – den man mister, den man fravælger, og den man gerne vil kæmpe for."Mod midnatssolen" er en rørende og humoristisk roman om venskabets livgivende kraft, om moderne familieformer og de fortællinger, der spirer frem, når forestillingen om kernefamilien er brudt sammen. Den handler om at blive synlige for hinanden og finde hjem, på et sted og i en familie.
Denne bog samler de både meget berømmede og meget forkætrede forfatterprædikener, der blev holdt i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København forår-efterår 2012.
Udstillingen 'Smuk og farlig' aktualiserer Bruno Liljefors og hans værk ved i sit kuratoriske greb at inddrage vores samtidslitteratur i form af udvalgte tekster om natur, dyr, jagt, om nutidsmenneskets længsel mod vild natur, om et darwinistisk natur- og menneskesyn, evolutionens fravalg og de udstødtes position.Udgivet i forbindelse med udstillingen 'Smuk og farlig. Naturen set af Liljefors' på Nivaagaards Malerisamling
I flere århundreder har vi sunget sammen i Dan¬mark, og vi gør det stadig i stor stil. Sangen er et sprog for stemninger og følelser, og den skaber en samhørighed, der rækker ud over tid og sted. Dy Plambeck udfolder fællessangens egenskaber, og fire fortællinger viser, hvordan fællessangen kan være kilde til både personlig indsigt og dan¬nelse, nuancere og perspektivere menneskelivet, samt udvikle fælles kultur og sammenhold om-kring en sag.
For centuries Danes have sung together, and song is still as strong as ever. Song provides a voice for moods and feelings, and it creates a sense of belonging that transcends time and place. Dy Plambeck explores the qualities of communal singing, and four narratives show how singing together can bring personal insight and development, can show human life from different angles and perspectives, and can develop a common culture and solidarity around a cause.
I flere århundreder har vi sunget sammen i Danmark, og vi gør det stadig i stor stil. Sangen er et sprog for stemninger og følelser, og den skaber en samhørighed, der rækker ud over tid og sted. Dy Plambeck udfolder fællessangens egenskaber, og fire fortællinger viser, hvordan fællessangen kan være kilde til både personlig indsigt og dannelse, nuancere og perspektivere menneskelivet, samt udvikle fælles kultur og sammenhold omkring en sag.Øvrige bidragydere: Rasmus Skov Borring, Mette Sanggaard Schultz, Thorbjørn Hjalager, Jacob Thybjerg.Højskolens 10 budHøjskolens 10 bud er en serie på 11 korte bøger, hvoraf dette er bind 3. Hvert bind undersøger et kendetegn ved højskolen, dets relevans i fortiden og for fremtiden, for Danmark og den omgivende verden, og hvordan det bringes i spil i højskolens praksis i dag.
Hvad ville du ønske, nogen havde fortalt dig, da du var ung? 26 markante personligheder deler erfaringer, gode råd og hemmeligheder fra voksenlivet i TALER TIL UNGDOMMEN. Bogen rummer ungdomsfortællinger om små fortrydelser, stor lykke, gode råd der åbner horisonten, og vigtige ord om at finde sig selv og tage imod livet, der venter. En varm, kærlig gave til unge mennesker, der er på vej ud i livet. Mød fodboldspiller WILLIAM KVIST, journalist ABDEL AZIZ MAHMOUD, skuespiller BODIL JØRGENSEN, chefredaktør ERIK BJERAGER, digter BENNY ANDERSEN, forfatter HASSAN PREISLER, skuespiller BIRGITTE HJORT SØRENSEN, skuespiller ANNE MARIE HELGER, filosof ARNO VICTOR NIELSEN, politiker MATTIAS TESFAYE, skuespiller AMALIE DOLLERUP, kunstner BJØRN NØRGAARD, forfatter DY PLAMBECK, iværksætter MARTIN THORBORG, chefredaktør MARTIN KRASNIK, komiker MICHAEL SCHØT, sanger NIELS HAUSGAARD, journalist PETRA NAGEL, filosof VINCENT HENDRICK, Santropolog RANE WILLERSLEV, læge HAIFAA AWAD, kagemester TOBIAS HAMANN-PEDERSEN, biskop ELOF WESTERGAARD, journalist MATILDE KIMER, præst MARIE HØGH, skuespiller og forfatter HELLA JOOF. Flere af bogens tekster er fortalt til journalisterne Benjamin Krasnik, Amalie Pil Sørensen og Julie Greve Bentsen.
Debut. En episk digtkreds om den unge Milys erindringsglimt af den ikke så fjerne barndom i det sært genkendelige og dog foruroligende Buresø. Af og til er erindringerne i modstrid, så det bliver til en kalejdoskopisk mosaik, der nægter at svare på Milys spørgsmål: Hvordan VAR det egentlig, og hvem er jeg blevet? "Dy Plambecks værk er en fornem debut." Peter Stein Larsen i Kristeligt Dagblad
Syv af landets bedste skønlitterære forfattere fortolker og gendigter hver en af påskens tekster i ny smuk udgivelse."Gennem den kulsorte sky" er en verselinje fra Kingos store påskesalme "Som den gyldne sol frembryder". Om lyset, der – måske – baner sig vej gennem mørket. Påsken er den vigtigste højtid i den kristne kirke. For det moderne menneske kan det imidlertid være svært at nærme sig de gådefulde begivenheder og det stærkt ladede symbolsprog i de bibelske tekster. Hvorfor skal Jesus først indtage Jerusalem som en sejrherre for siden at pines til døde og endelig genopstå? GENNEM DEN KULSORTE SKY indeholder frie fortolkninger og gendigtninger af påskens tekster dag for dag. Syv af landets bedst skrivende forfattere forholder sig med egen stil og stemme til de dramatiske begivenheder, som levendegøres i sanselige detaljer. Forfatterne viser nye veje ind i påskens tekster, så de taler direkte ind i vores tid uden at miste perspektivet til det evige og almene.Med tekster af DY PLAMBECK, BJARNE REUTER, PIA JUUL, ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN, HARALD VOETMANN, LARS HUSUM og JENS SMÆRUP SØRENSEN.ANMELDERNE SKREV"Flere højdepunkter i ny litterær antologi med syv forsøg på fortolkning af påsken"
Syv af landets stærkeste forfatterstemmer fortolker og gendigter hver en af påskens tekster i ny smuk udgivelse.”Gennem den kulsorte sky” er en verselinje fra Kingos store påskesalme ”Som den gyldne sol frembryder”. Om lyset, der – måske – baner sig vej gennem mørket. Påsken er den vigtigste højtid i den kristne kirke. For det moderne menneske kan det imidlertid være svært at nærme sig de gådefulde begivenheder og det stærkt ladede symbolsprog i de bibelske tekster. Hvorfor skal Jesus først indtage Jerusalem som en sejrherre for siden at pines til døde og endelig genopstå? GENNEM DEN KULSORTE SKY indeholder frie fortolkninger og gendigtninger af påskens tekster dag for dag. Syv af landets bedst skrivende forfattere forholder sig med egen stil og stemme til de dramatiske begivenheder, som levendegøres i sanselige detaljer. Forfatterne viser nye veje ind i påskens tekster, så de taler direkte ind i vores tid uden at miste perspektivet til det evige og almene.Med tekster af DY PLAMBECK, BJARNE REUTER, PIA JUUL, ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN, HARALD VOETMANN, LARS HUSUM og JENS SMÆRUP SØRENSEN.
”Krigen var tålmodig. Den var ligeglad med, om der var mange, der elskede én eller ej. Krigen havde kun ét mål: at fortsætte. Bare fortsætte.”Den unge journalist Becky rejser til Afghanistan for at skrive om hverdagen ved fronten og bliver venner med soldaterne Mikael og Jan. I landskabet omkring dem er sand og savn, lys og mørke, ildkampe og improviserede sprængladninger. Et kærlighedsforhold udvikler sig mellem Becky og Mikael og fører dem fra Afghanistan til Sardinien og København. Men krigen raser og får konsekvenser for dem alle. Mikael er en roman om krig og kærlighed. Den er et blik ind i den menneskelige bevidsthed og en rejse gennem naturens og sindets landskaber. Den handler om ensomhed og længsel, om krigens gru og kærlighedens kraft.
Som ung er Uffe passioneret biker, men da hans far dør, opsøger han sin mor, der forlod familien, mens han var lille. Hun bor ved Holbæk. Uffe flytter ind i hendes gæsteværelse og bor der endnu 30 år senere, den dag de rydder Ungdomshuset, hvor hans elskede guddatter Petring hænger ud.Dy Plambecks Gudfar er en roman i tre tidsbilleder, 1974, 1954 og 2007, i tre tindrende miljøskildringer (motorcykeltræffet 4ever2wheel, cykelrytterstamværtshuset Pinden på Nørrebro og verden omkring en driftig, omsorgsfuld og lidt fuskende håndværker i provinsen), og endelig i to portrætter: af Uffe og af hans mor Tenna, overleveren, der giftede sig med nazibageren, forelskede sig i den troløse cykelrytter Erik-Frank og forlod sin lille søn for at blive servitrice på Færgekroen i Holbæk.
Texas' rose var det navn, faster Lilian optrådte under, da hendes karriere som countrysangerinde var på sit højeste. Det er faster Lilians niece, Abby, der fortæller krøniken om sin kaotiske og ukuelige familie for at mindes faster Lilian, der er død, men stadig vigtig for Abby. Abby har realiseret faster Lilians store drøm og er rejst til det ægte vilde vesten. Hun sidder ved det ægte lejrbål og beretter om sin slægts en smule kinky interesse i wild west-kulturen.Abby beretter om slægten i fire generationer: fra oldemor Alma Ludovida Alfrida Svendsen, der fødte sit uægte barn i søndre kapel på Bispebjerg kirkegård, over farmor Bodil, faster Lilian og helt frem til sin egen generation. Faster Lilian er familiens dynamiske centrum. Da hun ser landejendommen Skovly ved Over Dråby, beslutter hun, at dér skal hele familien bo sammen. Snart er faster Lilian også hele Over Dråbys dynamiske centrum. Sammen med sin mand Jimmy holder faster Lilian western-fester og forsøger at holde sammen på familien. Men en dag modtager faster Lilian et brev fra USA. Det afslører, at hende, Lilian tror er hendes mor, egentlig er hendes moster. Hendes mor er stukket af til USA med en mormon, da Lilian var spæd. Nu er hendes biologiske mor, Nikkernas, død. Hele familien har kendt sandheden, mens Lilian gik og troede, det var hende, der holdt sammen på det hele. I vrede og sorg rejser Lilian langt bort fra Over Dråby, helt til Hanoi. I Hanoi dør hun senere, og Abby tager derud for at rydde op i Lilians ting og hente urnen hjem til Over Dråby.Texas' rose er en sært gribende fortælling om en samling desperadoer fra provinsen, der gør, hvad de kan for at udleve deres drømme, helt uagtet hvordan de drømme tager sig ud for andre mennesker. Inde midt i alle historierne, skrønerne og sladderen løber en øm rød tråd af skyldfølelse over at have holdt et menneske fast i en livsløgn. Det er Abby, der har fat i den tråd og langsomt vinder den op i lyset fra det uddøende lejrbål for endelig at komme overens med faster Lilian, hendes forsvinden og død.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.