Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Af en god familie" er Ebba Torstensons finurlige erindringer fra de tidligste barndomsår. Hun blev født i Mariager i 1924 men flyttede tidligt i livet hjem til sin morfar, der var biskop i Viborg.Bogen er i lige så høj grad en smuk fortælling om erindring i sig selv og ikke mindst barnets måde at opleve på, som det er historien om forfatterens barndom.Læs også "Et sted i verden - et sted i tiden", hvor Ebba Torstenson ser tilbage på de tidligste ungdomsår under Anden Verdenskrig og tiden efter krigens afslutning.
Historien om familien Bertram og de fire familiemedlemmers liv i de sidste måneder af Anden Verdenskrig. Måneder, der skal vise sig skelsættende for dem hver især og familien som helhed. Når krigen er forbi - en serie om en familie i opbrudEbba Torstenson (f.1924) er en dansk forfatter, dramatiker, forlægger og journalist født i Mariager. Ebba Torstenston debuterede i 1950 med romanen "To mennesker", og udgav de efterfølgende fire årtier 30 bøger, der tæller alt fra romaner til noveller og digte, fra dramaer til essays og erindringer, foruden de artikler hun skrev sideløbende med sin forfatterpraksis. Kærligheden som et grundvilkår i tilværelsen er sammen med skildringer af kvindelige eksistensproblemer omdrejningspunktet i en stor del af forfatterskabet. nnEbba Torstenson har modtaget blandt andet Statens Kunstfonds arbejdslegat og engangsydelse flere gange i løbet af sit forfatterskab, ligesom hun i 1964 modtog Frøken Suhrs Forfatterlegat. n
To skuespil, der på forskellig vis udfordrer og udforsker kulturkampen i efterkrigstidens Danmark, og hvordan den opleves af det almindelige menneske, der muligvis har fået mere indflydelse på eget liv, men som nu ligger under for den moderne verdens hastige foranderlighed.Og ikke mindst hvad der sker, når påvirkningerne udefra bliver så store, at man er ved at miste grebet om tilværelsen.Indhold"Uden formildende omstændigheder""Vi har kun det sjov vi selv laver"
Tredje og sidste del i romanserien om familien Bertrams oplevelser i de sidste måneder af Anden Verdenskrig. Oplevelser, som viser sig at være skelsættende og ikke mindst ødelæggende for de fire familiemedlemmer. Når krigen er forbi - en serie om en familie i opbrudEbba Torstenson (f.1924) er en dansk forfatter, dramatiker, forlægger og journalist født i Mariager. Hun debuterede i 1950 med romanen "To mennesker", og udgav de efterfølgende fire årtier 30 bøger, der tæller alt fra romaner til noveller og digte, fra dramaer til essays og erindringer, foruden de artikler, hun skrev sideløbende med sin forfatterpraksis. Kærligheden som et grundvilkår i tilværelsen er sammen med skildringer af kvindelige eksistensproblemer omdrejningspunktet i en stor del af forfatterskabet. rnrnEbba Torstenson har modtaget blandt andet Statens Kunstfonds arbejdslegat og engangsydelse flere gange i løbet af sit forfatterskab, ligesom hun i 1964 modtog Frøken Suhrs Forfatterlegat. rn
Roman om en ung kvindelig maler, der drømmer om at bryde ud af sin skal og tage del i livet på samme måde, som dem hun kender. Hun har dog svært ved at bryde ud af rollen som observator, som den der ser verden snarere end oplever den. Spørgsmålet er blot, hvad der vil gøre hende lykkeligst i længden?Ebba Torstenson (f.1924) er en dansk forfatter, dramatiker, forlægger og journalist født i Mariager. Ebba Torstenston debuterede i 1950 med romanen "To mennesker", og udgav de efterfølgende fire årtier 30 bøger, der tæller alt fra romaner til noveller og digte, fra dramaer til essays og erindringer, foruden de artikler hun skrev sideløbende med sin forfatterpraksis. Kærligheden som et grundvilkår i tilværelsen er sammen med skildringer af kvindelige eksistensproblemer omdrejningspunktet i en stor del af forfatterskabet. Ebba Torstenson har modtaget blandt andet Statens Kunstfonds arbejdslegat og engangsydelse flere gange i løbet af sit forfatterskab, ligesom hun i 1964 modtog Frøken Suhrs Forfatterlegat.
Året er 1929. Lise bor sammen med sine forældre og pigen Sofie. Romanen handler om noget så ekstraordinært som at opleve livets almindeligheder for første gang. Hvordan det opleves som barn at følge med i de voksnes oplevelser, og ikke mindst hvordan barnesindet forsøger at give alting mening - også det der kan virke meningsløst.
Tretten noveller om kærlighed, omsorg, tillid og medmenneskelighed, og hvordan disse ting kan være så utroligt svære at tage tage imod selv og give til andre - selv om det er noget alle i verden har brug for. Indhold "Frøken med hus" "Mit navn er Linda" "Nogen skal blive i live" "Det uopnåelige" "Porten til himlen" "Legetøj" "Skammen" "Hans nådes sol" "Frøken Jørgensens fængsel" "Styrkeprøve" "Spadseretur i regn" "Gave fra en fremmed" "Det verden har brug for"
"Kammerspil" er en musikalsk road trip om en kvartet, der spiller sig vej gennem et krigshærgede Europa.
Fire noveller om kulturens indflydelse på mennesket, dens evne til enten at få individet til at blomstre eller knække dem over.Fortællingerne i novellesamlingen fletter det tidstypiske sammen med det universielle, det enkeltstående med det almene, så der til sidst dannes fire fragmenter af fire forskellige verdensbilleder.Indhold:"Før alting begynder""Midt i verden""En fremtid bygges op""Verdensbilledet"
Femten historier om alle slags mennesker i alle aldre. Fra det lille barn, der først opdager verden og dernæst opdager sig selv i den, til den gamle dame, der bevidst vælger ensomheden til og verden fra. Indhold "Den der har ret - " "Drømmen om det gode liv" "Den første skræk i verden" "Fridagen" "Det store" "Hvorfor er voksne altid ulykkelige" "Kun et par børn" "Brødre" "Inge og jeg" "Den anden" "Skridt på vejen" "Et menneske kom" "Noget der er mit eget" "Hele fremtiden" "At spejle sig i et andet menneske"
"Mikkelsen stod bag ved skænken og pudsede glas, da hun kom ind. Hun standsede i døren og indsugede i et eneste hurtigt glidende blik hele den vinterlune, landlige krostue, men Mikkelsen lagde mærke til, at ingen antydning af reaktion spejlede sig i hendes ansigt. Han fortsatte med at pudse glas, mens hun nærmede sig. Sindigt lod hans store hænder viskestykket glide rundt, mens hans skarpe øjne iagttog hende gennem glasset.- Pokeransigt, tænkte han, hvor har jeg set hende før?"En roman om mødet mellem to mennesker, der har det til fælles, at de har svært lukke andre ind. Men selv om det kunne synes umuligt for sådanne to at lære at elske både dem selv og hinanden, finder de alligevel en fælles forståelse, en nøgle til hinandens sårbare hjerter.
Fortsættelsen af historien om familien Bertram og deres liv og ulykke i de sidste måneder af Anden Verdenskrig. Når krigen er forbi - en serie om en familie i opbrudEbba Torstenson (f.1924) er en dansk forfatter, dramatiker, forlægger og journalist født i Mariager. Ebba Torstenston debuterede i 1950 med romanen "To mennesker", og udgav de efterfølgende fire årtier 30 bøger, der tæller alt fra romaner til noveller og digte, fra dramaer til essays og erindringer, foruden de artikler hun skrev sideløbende med sin forfatterpraksis. Kærligheden som et grundvilkår i tilværelsen er sammen med skildringer af kvindelige eksistensproblemer omdrejningspunktet i en stor del af forfatterskabet. nnEbba Torstenson har modtaget blandt andet Statens Kunstfonds arbejdslegat og engangsydelse flere gange i løbet af sit forfatterskab, ligesom hun i 1964 modtog Frøken Suhrs Forfatterlegat. n
"Mørke gader" er historien om en kvinde, der mister sin mand efter kort tids sygdom. Men sorgen lader vente på sig. Hun er forvirret, for deres ægteskab var ganske normalt og hun elskede da også Hans Kristian. Efterhånden går det dog op for hende, at hun aldrig har lært sorgen at kende. Hun spørger derfor sig selv, hvordan man sørger, når man aldrig lært det?En gribende og dybsindig roman om noget så eksistentielt som livet og døden, at elske og at miste.
Historien om den tænksomme pige Dotten på 8 år. Dottens mor er syg, men Dotten ved ikke helt af hvad. Hendes far læser altid avis og storesøster Ellen er for det meste ude at rende med veninderne eller sidder mut på sit værelse, så Dotten er overladt meget til sig selv og sine egne tanker. Men det gør ikke noget, når man er så god til at spekulere som Dotten. Romanen er både for voksne og for unge.
Historien om den livsglade Marianne, der "bare gerne vil have det dejligt", og som ikke skyr nogen midler for at opnå tilfredsstillelse. Heller ikke selv om det involvere at tage livet af andre...
"Grænsegendarmen stempler mit pas og en tolder roder min kuffert igennem. Det foregår i et råt, sammentømret skur. Køen udenfor er lang. Vinteraftenfugtigheden siver ind og gør belysningen endnu svagere. Folk skutter sig, og langt henne på perronen kommer en pelsklædt, ruskindsbestøvlet dame fra første klasse med drager til diverse kufferter. Han er meget mager, hun tryg i sin velklædthed og vred på amerikansk.Stemningen er besættelsestiden, over Storebælt i krigens sidste år, vise papirer og åbne kufferter for en ramponeret værnemagtsuniform i et beskidt skur. Det jeg rejser ind i er det som endnu ikke hedder Forbundsrepublikken. Det er første gang i mit liv jeg passerer en grænse, første gang jeg hører stemplernes skudlyd mod passene. Det lyder som krigen selv med sordin."Sådan indledes Ebba Torstensons anden erindringsbog om hendes liv og levned i de første år af hendes voksenliv, og i en periode i verdenshistorien, der er plaget af krig og rygende ruiner. Forud venter forandringerne og de kulturelle forandringer, som er et vedblivende tema i Ebba Torstensons forfatterskab . "I af god familje" er den første erindringsbog af Ebba Torstenson. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.Ebba Torstenson (f.1924) er en dansk forfatter, dramatiker, forlægger og journalist født i Mariager. Ebba Torstenston debuterede i 1950 med romanen "To mennesker", og udgav de efterfølgende fire årtier 30 bøger, der tæller alt fra romaner til noveller og digte, fra dramaer til essays og erindringer, foruden de artikler hun skrev sideløbende med sin forfatterpraksis. Kærligheden som et grundvilkår i tilværelsen er sammen med skildringer af kvindelige eksistensproblemer omdrejningspunktet i en stor del af forfatterskabet. nnEbba Torstenson har modtaget blandt andet Statens Kunstfonds arbejdslegat og engangsydelse flere gange i løbet af sit forfatterskab, ligesom hun i 1964 modtog Frøken Suhrs Forfatterlegat. n
En samling noveller af Ebba Torstenson om livet og hverdagen for en række ganske almindelige og dybt forskellige piger og tøser, kvinder og koner - og et par mænd - og hvordan tilværelsen sjældent er særlig let at have med at gøre, men at målet er det samme for alle; altid overleve!Indhold:"Herre i huset""Uden rød tråd""Den nye tid flytter ind""Ung mand med fremtid""Igrunden er jo ingenting forandret""Hulen""Bordherren""Ti fugle på taget""Et helt nyt liv""Strejf af en anden verden""Den venezianske skål""At gøre virkeligheden virkelig""Brillianterne""Altid overleve"
Roman om en kat, der en dag flytter ind hos en familie af to-benede, og selv om den miaver og går på fire ben, så har den ikke så lidt at skulle have sagt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.