Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I denne dokumentariske roman tegnes et realistisk billede af livet i Dansk-Vestindien, som det udfoldede sig i tiden før slaveriets afskaffelse. Romanen begynder i slutningen af 1820’erne, hvor det danske kolonirige endnu var fuldt intakt. Romanens hovedpersoner er Anna og Thomas Skov, der i 1829 flytter fra Flensborg til St. Jan for at overtage plantagen, Cinnamon Bay Plantation, som Thomas har arvet efter en afdød onkel. Anna og Thomas er moderne mennesker, begge er grebet af tidens tanker om frihed, inspireret af den franske og især den amerikanske revolution. Overtagelsen af arven gør dem til slaveejere og bringer dem dermed i indre konflikt med deres holdninger til frihed og deres opfattelse af, ”at alle mennesker er skabt lige”. De vælger imidlertid at tage imod arven, og håber, at de kan forbedre slavernes vilkår på deres egen plantage. I Vestindien møder deres forsøg på at forbedre slavernes tilværelse stor modstand. Men Thomas og Anna fortsætter deres forsøg på reformer, og takket være Thomas’ held og forretningstalent har de en økonomi, der tillader, at de kan slås for deres synspunkter. I øvrigt støttet af øernes generalguvernør, Peter von Scholten. Den vestindiske arv er en beretning om et stykke danmarkshistorie på fjerne tropeøer i Det Caribiske Hav. Det er samtidigt en skildring af livet på øerne, som det blev levet af frie og ufrie mennesker i en tid, hvor ordet ”menneskerrettigheder” var ganske nyt i sproget. Ebbe Larsen er både forfatter, producent, instruktør og indehaver af Orion Film i Odense. På Hovedland er tidligere udkommet romanen Anders Andersens bedste håb (2006).
De amerikanske Jomfruøer er den korrekte betegnelse, men de tre øer St. Croix, St. Thomas og St. John (Jan) bliver i Danmark stadig betegnet som Dansk Vestindien, selv om Danmark solgte øerne til USA helt tilbage i 1917. Filmproduceren og forfatteren Ebbe Larsen har efterhånden været i Dansk Vestindien mange gange, og for få år siden skrev han den dokumentariske roman Den Vestindiske Arv. Det er den, han følger op på med Dansk Vestindien – En guide til historie og oplevelser. Der manglede, fremhæver Ebbe Larsen, en fremstilling, der ydede den fornødne respekt for den danske kolonihistorie og for kendsgerningerne. Gennem egne fotos, ca 180 stk, og en personlig fortælling introducerer forfatteren den besøgende eller blot lænestolsturisten til det, der engang var Dansk Vestindien, kolonihistorien, frigivelsen af slaverne og til salget af kolonierne. Samtidig er Ebbe Larsens bog en glimrende introduktion til nutiden, til De amerikanske Jomfruøer.
I denne dokumentariske roman tegnes et realistisk billede af livet i Dansk-Vestindien, som det udfoldede sig i tiden før slaveriets afskaffelse. Romanen begynder i slutningen af 1820’erne, hvor det danske kolonirige endnu var fuldt intakt.Romanens hovedpersoner er Anna og Thomas Skov, der i 1829 flytter fra Flensborg til St. Jan for at overtage plantagen, Cinnamon Bay Plantation, som Thomas har arvet efter en afdød onkel. Anna og Thomas er moderne mennesker, begge er grebet af tidens tanker om frihed, inspireret af den franske og især den amerikanske revolution. Overtagelsen af arven gør dem til slaveejere og bringer dem dermed i indre konflikt med deres holdninger til frihed og deres opfattelse af, ”at alle mennesker er skabt lige”. De vælger imidlertid at tage imod arven, og håber, at de kan forbedre slavernes vilkår på deres egen plantage.I Vestindien møder deres forsøg på at forbedre slavernes tilværelse stor modstand. Men Thomas og Anna fortsætter deres forsøg på reformer, og takket være Thomas’ held og forretningstalent har de en økonomi, der tillader, at de kan slås for deres synspunkter. I øvrigt støttet af øernes generalguvernør, Peter von Scholten.Den vestindiske arv er en beretning om et stykke danmarkshistorie på fjerne tropeøer i Det Caribiske Hav. Det er samtidigt en skildring af livet på øerne, som det blev levet af frie og ufrie mennesker i en tid, hvor ordet ”menneskerettigheder” var ganske nyt i sproget.Ebbe Larsen er både forfatter, producent, instruktør og indehaver af Orion Film i Odense. På Hovedland er tidligere udkommet romanen Anders Andersens bedste håb (2006).
Tour de France er verdens største cykelløb. Det samler hvert år millioner af tilskuere – langs vejene og foran fjernsynet.Men turen er meget mere end tilskuerne.Det er også historien om et mere end 100 år gammelt cykelløb.Et løb med store ryttere og store dramaer, men også om folk, der har forsøgt at snyde.Alt det kan du læse om i denne bog.
Tennis er en af de mest populære sportsgrene. Det spilles over hele verden. I denne bog kan du læse om ”den hvide sport”, som Tennis også kaldes fordi de fleste spiller i hvidt tøj.Du får en forklaring på det lidt underlige point- system, får fortalt historien om spillet og en masse anden viden om spillet, som er nyttig, hvis du spiller selv eller følger med i de store turneringer som fx Wimbledon.
Et vogntog med 550 emigranter, der i 1854 krydsede Amerikas prærie og bjerge. Langt de fleste af de 550 var fra Danmark. Overvejende småkårsfolk fra de danske udkanter, som søgte lykken i Amerika. Derhjemme var de blevet vundet for den mormonske tro, og nu ønskede de at leve deres tilværelse i Zion – mormonernes hellige land i det nuværende Utah.Vi følger Ane-Marie og Niels Pedersen, fra de forlader deres hjem ved Mariager Fjord, til de slår sig ned i Spanish Fork, Utah. Vi oplever deres trængsler på rejsen over prærien, hører om deres møde med indianere og er tæt på, når vogntogets uundgåelige følgesvend, koleraen, tynder ud blandt emigranterne.Centralt i bogens handling er de specielle konflikter, der opstår, når rettroende mormoner vil realisere "Guds lov" om flerkoneri.Romanens Ane-Marie Pedersen skriver dagbog. En del af dagbogsnotaterne er hentet fra virkelige dagbøger, skrevet af kvinder på rejse gennem USA’s ødemarker i midten af 1800-tallet. Det er således en stærkt dokumentarisk roman, Ebbe Larsen har skrevet. Bogens illustrationer skyldes William Henry Jackson, der selv gjorde rejsen midt 1800-tallet.Ebbe Larsen har tidligere skrevet et par dokumentariske romaner "Anders Andersens bedste håb", 2005 samt den ligeledes dokumentarisk baserede "Den vestindiske arv", 2011.rnEbbe Larsen bor i Odense. Han var tidligere producent og instruktør af historiskdokumentariske film. Han beklædte desuden stillingen som den første direktør for TV2 Fynrn
Årene fra 1945 til 1970 blev skelsættende for alle aspekter af det danske samfund; det lille landbrugsland, der var blevet befriet i 1945 var i 1970 forvandlet til et velfærdssamfund med voksende forbrug og nye krav til tilværelsen. I "Dengang i Danmark" viser Ebbe Larsen os vores lands historie i billeder fra land og by gennem 25 års rivende udvikling og omvæltninger og sætter således vores egen samtid og selvforståelse i et nyt perspektiv.Ebbe Larsen (f. 1937) har i mange år arbejdet som filmfotograf, kortfilmsinstruktør og manuskriptforfatter for sit eget produktionsselskab, Orion Film. Ved siden af sit arbejde som forfatter har han skrevet en lang række artikler til både danske og udenlandske dagblade og tidsskrifter. I sine bøger har han ofte inddraget dokumentarisk viden om Danmarks historie både fra De vestindiske øer, Fyn og Vestjylland og helt tilbage fra 1800-tallet.
I denne dokumentariske roman tegnes et realistisk billede af livet i Dansk-Vestindien, som det udfoldede sig i tiden før slaveriets afskaffelse.Om ”Den vestindiske arv” - lydbogDen vestindiske arv er en beretning om et stykke danmarkshistorie på fjerne tropeøer i Det Caribiske Hav. Det er samtidigt en skildring af livet på øerne, som det blev levet af frie og ufrie mennesker i en tid, hvor ordet ”menneskerettigheder” var ganske nyt i sproget.Romanen begynder i slutningen af 1820’erne, hvor det danske kolonirige endnu var fuldt intakt. Romanens hovedpersoner er Anna og Thomas Skov, der i 1829 flytter fra Flensborg til St. Jan for at overtage plantagen, Cinnamon Bay Plantation, som Thomas har arvet efter en afdød onkel.Anna og Thomas er moderne mennesker, begge er grebet af tidens tanker om frihed, inspireret af den franske og især den amerikanske revolution. Overtagelsen af arven gør dem til slaveejere og bringer dem dermed i indre konflikt med deres holdninger til frihed og deres opfattelse af, ”at alle mennesker er skabt lige”.De vælger imidlertid at tage imod arven, og håber, at de kan forbedre slavernes vilkår på deres egen plantage. I Vestindien møder deres forsøg på at forbedre slavernes tilværelse stor modstand.Men Thomas og Anna fortsætter deres forsøg på reformer, og takket være Thomas’ held og forretningstalent har de en økonomi, der tillader, at de kan slås for deres synspunkter. I øvrigt støttet af øernes generalguvernør, Peter von Scholten.
Romanen, Den Vestindiste Arv er fortællingen om Thomas og Anna Skov fra Flensborg, som i 1829 arver en sukkerplantage på St. Jan i Dansk Vestindien. Arven gør dem til slaveejere, hvilket bringer dem i konflikt med deres samvittighed. Den Vestindiske Arv er en beretning om et stykke danmarkshistorie på nogle tropeøer i Det Caribiske Hav. Det er en historisk, dokumentarisk skildring af livet i Dansk-Vestindien, som det blev levet af frie og ufrie mennesker i en tid, hvor ordet, "menneskerettigheder var et fremmedord i sproget.Udgivelsen er en storskrift-udgave i 2 bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Et vogntog med 550 emigranter krydsede i 1854 Amerikas prærie og bjerge. De fleste danskere, fortrinsvis småkårsfolk fra de små samfund; de søgte lykken i Amerika. Derhjemme var de blevet vundet for den mormonske tro, og nu ønskede de at leve deres tilværelse i Zion – mormonernes hellige land i det nuværende Utah.Ebbe Larsens studier og brug af kilder gør romanen til en absolut dokumentarisk roman. Vi følger Ane-Marie og Niels Pedersen, fra de forlader deres hjem ved Mariager Fjord, til de slår sig ned i Spanish Fork, Utah. Vi oplever deres trængsler på rejsen over prærien, hører om deres møde med indianere og er tæt på, når vogntogets uundgåelige følgesvend, koleraen tynder ud blandt emigranterne.Vi oplever også i romanen de konflikter, der opstår, når rettroende mormoner vil føre ”Guds lov” om flerkoneri ud i livet. Romanens Ane-Marie Pedersen skriver dagbog. En del af dagbogsnotaterne har Ebbe Larsen fundet i dagbøger, skrevet af kvinder på rejse gennem USA’s ødemarker i midten af 1800-tallet. Bogens illustrationer skyldes William Henry Jackson, der gjorde rejsen som beskrevet i romanen.Ebbe Larsen har tidligere skrevet et par dokumentariske romaner Anders Andersens bedste håb, 2005 samt den ligeledes dokumentarisk baserede Den vestindiske arv, 2011.
"Arthur Fritz Haselgaard var et spændende menneske, et menneske der påkaldte ens nysgerrighed, og som man alene af den grund gerne ville lære nærmere at kende. Der var utallige spørgsmål, man kunne have stillet denne enspænder. Nu hænger spørgsmålene ubesvarede i luften. Kun Haselgaard kunne give svarene, men han tog dem med sig i graven. Man fristes til at citere Hamlet, da han forlod denne verden med ordene, "The rest is silence."" Sådan skriver journalist Lars Smith om den gådefulde kommandosoldat Arthur Haselgaard, som han interviewede nogle år før hans død. Dagen efter modtager han en opringning fra en mand, han mødte til Haselgaards begravelse, samme mand, som vredt nægtede ham adgang til den afdødes hus, House of Glory, efter begravelsen. Manden beordrer Lars til at lade den afdødes minde hvile i fred, men det pirrer bare journalistens nysgerrighed endnu mere, og han beslutter sig for at optrevle mysteriet om den afdøde kommandosoldat Arthur Haselgaard, koste hvad det vil.
Den sønderjyske bondedreng Anders Andersen oplever som soldat nederlaget i 1864, og da han efter krigen vender hjem, er det ikke længere til Danmark – for hans hjem ligger nu på tysk jord. Derfor flytter han til USA, hvor han gør lykken som respekteret og rig ranchejer. Han har udlevet den amerikanske drøm til fulde, men det går efterhånden op for ham, at han har brugt sin styrke og magt til at betvinge de indfødte amerikanere – ligesom tyskerne drev ham selv fra hans land efter krigen. Anders Andersens bedste håb er en spændende og realistisk skildring af både den danske og den amerikanske historie set gennem en enkelt mands kritiske øjne."I referat lyder al dette banalt og trivielt, men gennem Ebbe Larsens ligefremme fortællemåde oplever vi en hverdag, vi tror på. Desuden er hans sammenkædning af Anders' oplevelser som soldat, da Danmark i 1864 tabte krigen mod Tyskland, og de oplevelser, han kommer ud for under møderne med indianerne, væsentlig til belysning af den indre splid, mennesker kommer ud for, når tingene pludselig ses i et andet perspektiv.Ebbe Larsen har skrevet en bog, der - dels på trods af, dels på grund af den jævne, støt fremadskridende ægte og usentimentale beretning - fremkalder både smil, tårer og klumper i halsen. Og det er sikre tegn på kvalitet."- Annelise Vestergård, Jyllands-Posten"Også i romanen fornemmer man forfatteren som dokumentaristen, der har sat sig grundigt ind i alle forhold angående de danske sønderjyder i Tyskland og emigrationen til USA. Med sin nøgterne og detaljefyldte fremstilling virker romanen gedigen og troværdig."- Knud Bjarne Gjessing, Fyens Stiftstidende"Anders Andersens Bedste Håb" er en usædvanlig, spændende og autentisk roman med rødder i både dansk og amerikansk historie." "Den historie, Ebbe Larsen fortæller, er interessant, og mødet med Anders Andersen og hans virkeliggørelse af den amerikanske drøm er sympatisk, og skildringen virker autentisk."- Henrik Tjalve, Flensborg AvisEbbe Larsen (f. 1937) har i mange år arbejdet som filmfotograf, kortfilmsinstruktør og manuskriptforfatter for sit eget produktionsselskab, Orion Film. Ved siden af sit arbejde som forfatter har han skrevet en lang række artikler til både danske og udenlandske dagblade og tidsskrifter. I sine bøger har han ofte inddraget dokumentarisk viden om Danmarks historie både fra De vestindiske øer, Fyn og Vestjylland og helt tilbage fra 1800-tallet.
Fortællingerne i Ebbe Larsens novellesamling er inspireret af den danske fortid. En historie er hentet fra slaget ved Dybbøl i 1864, en anden følger tre fiskere, mens de døden nær på det åbne hav fornemmer deres forestående skæbne, en tredje handler om livet på den lillebitte ø Nørholm og dens tre eneste beboere. I hver enkelt historie inddrager forfatteren de dramaer og banale hverdagshændelser, der hører med i ethvert menneskes liv.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.