Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Nikolaj på syv år vokser op i et københavnsk slumkvarter med en voldelig far og en ignorant mor. Den lille dreng er videbegærlig og fantasifuld og formår på mirakuløs vis at finde små glæder i sit triste liv."Det daglige brød" bærer undertitlen "Fortælling fra den mørke by", og skildringen af København i slutningen af 1800-tallet er på én gang rørende og uhyggevækkende.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
På en fabrik i slutningen af 1800-tallet pukler kvinderne løs for nogle få skillinger. De sludrer og sladrer og ved godt, at der ikke venter dem meget her i livet. Da fabriksejerens søn viser interesse for Marie, er de andre imidlertid straks klar til at rive hendes drømme i stykker for øjnene af hende.Marie ved godt, at det er næsten utænkeligt, at Peter skulle vælge hende frem for de mange piger af hans egen stand. Alligevel tager hun imod hans tilbud, da han inviterer hende på en gåtur i parken efter arbejde. For selvom Marie godt ved, at hendes chancer i livet er små, og at omverdenen straffer den, der vover at stræbe over sin stand, så kan hun ikke lade være med at prøve. Der må jo være mere end det opslidende fabriksliv, selv for en pige som hende.Edvard Søderbergs teaterstykke "De umyndige" beskriver livet på samfundets bund i København i slutningen af det nittende århundrede. Bogen udkom første gang i 1899.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
"Hvor jeg lider ved dette liv! Og hun ved det, hun ved det. Det er umuligt andet. Men jeg VIL være stærk, bære mit hoved højt og se vidt ud, lade som intet.Det er slemt, at jeg nu har så vanskeligt ved at le. Min latter gør hende altid frygtsom. – I det hele taget er hun begyndt at frygte mig.Hun rører sig derinde.Jeg vil åbne døren og se efter – men ligegyldigt ... ligesom tilfældigt."Edvard Søderbergs roman tager os med ind i hovedet på en fortvivlet ægtemand, der ikke kan lade være med at lade sin frustration gå ud over sin kone. Han ved, at han gør hende fortræd, og alligevel vil han ikke tage ansvar for det. Gennem dagbogen følger vi hans tanker om sit liv, hans overvejelser over sine egne gerninger og hans forsøg på at finde en vej ud af sin ulykkelige situation.Bogen udkom første gang i 1897.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
Gennem brevene til hjerteveninden Dora lærer vi den unge pige Nancy at kende. Hun arbejder i en butik for en ældre mand, der enten skælder de unge piger ud eller forsøger at forføre dem. Nancy ved, at hendes mor ønsker hende gift med en rig mand, så moren kan nyde sin alderdom i fred og bekvemmelighed, men rigdom er ikke nok for den kloge og egenrådige unge pige. Hun har drømme, der kan være svære at realisere i starten af det tyvende århundrede.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
Arvid Anselms liv har ikke været fyldt med store oplevelser, men derimod er det flydt over af store tanker og følelser. Den ældre mand ser tilbage på sit liv med dets sorger, hans tungsind og de glæder, der også har tilsmilet ham. Angsten fik han med fra barndommen, hvor han levede i frygt for sin distancerede far, og sorgen oplevede han første gang, da hans sørgmodige mor gav efter for sygdom og døde, da han var lille."Den evige higen" er fyldt med filosofiske guldkorn og spændende overvejelser over almenmenneskelige problematikker, som også er relevante og nærværende i vor egen tid.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
"Her i dette stille Stræde – .Her, i dette stille Stræde,hvor de mange ruder skinner,hvor bag Tegl og sorte TageAftenhimlens Purpur rinder –Her, naar Dagen er forgangen,vandrer jeg i Mørkningsstunden,kender alt igen og længesmod en Tid, som er forsvunden."Edvard Søderbergs digte tager os med tilbage til indre København omkring århundredskiftet og maner den særlige stemning af skønhed og hårdhed frem. Digtene emmer af nostalgi og portrætterer både gaderne, som de så ud på digterens tid, og den måde, han husker dem fra tidligere tider.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
I oldtidens Israel sidder en gammel rabbiner og reflekterer over sit liv og sine tabte drømme om at opnå en mening med det. Han kommer til at tænke på en mand, som kort forinden er kommet til byen. En mand, som af sine disciple bliver kaldt en profet, og som af nogle endda påstås at være den messias, der står skrevet om i de gamle skrifter. Kan denne mand give den gamle, desillusionerede rabbiner den følelse af meningsfuldhed, som han har mistet, tilbage?Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
I baglokalet i Hans Huberts butik sidder han og tre venner og opsummerer en plan, de længe har pønset på. De vil tage til Amerika og grundlægge et nyt samfund baseret på tidens nye idealer. Privat ejendomsret skal ophæves, alt skal være fælles, og der skal være plads til alle. Imidlertid er der ikke blot lang vej til Amerika, men også lang vej til at deltagerne formår helt at lægge deres gamle vaner og tankemønstre fra sig for at leve efter de nye idealer.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
Undertitlen til denne bog er FORTÆLLING FRA DEN MØRKE BY. Dette er København for kun 100 år siden - !!Edvard Søderberg skrev en del socialrealistiske romaner, skuespil og digte, og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
Til et fint maskebal skjuler de velhavende damer og herrer deres sande ansigter bag glitrende masker, mens de taler om oprøret, der spirer blandt arbejderne i byen. Hver dag tilslutter en ny flok sig oprøret, og det hele skyldes én mand: Hillebert!Edvard Søderbergs socialrealistiske drama skildrer på mesterlig vis arbejderbevægelsens oprørske virke omkring århundredeskiftet og den skræk, det jog i livet på overklassen.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
"Det mørkner; Aftenhimlenmed Skyggespind sig hvælver;højt over mørke Tageden første Stjærne skælver.Fuldmaanens Lys, det blegei Gavlens Frontværk dirrer,og melankolsk paa Hjørneten Kælderlygte klirrer.""Rønnerne" er en samling af Edvard Søderbergs digte, skuespil og noveller fra starten af 1900-tallet.Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
Johannes sidder alene på sit kvistværelse og gør status over sit liv. 23 år gammel, uafhængig og fri til at gøre lige, hvad der passer ham – men fattig er han – ludfattig, og det opvejer alt det gode, han kunne komme på. I "Kærlighedens frugter" gør han et forsøg på at tilkæmpe sig et bedre liv end det, han føler sig dømt til at leve.Den danske forfatter Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
Edvard Søderberg var født i Pilestræde i København under fattige kår, hans far havde et mindre værtshus på Christianshavn, hvor Edvard som dreng ofte fik fortalt historier af de mange farverige gæster] Som voksen digter viede han sit liv til at beskrive byens fattige indbyggere. Han blev uddannet som lærer 1896, og var nogle år ansat som lærer i Ballerum nær Thisted, men vendte tilbage til København i 1903.Edvard Søderberg skrev en del socialrealistiske romaner, skuespil og digte, og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.Mest kendt blev digtsamlingen Gadens Digte 1900, der med lune og en del selvironi kærligt beskriver forfatterens egne trange kår, der trods forholdene afspejler et kærlighedsforhold til den by han bor i.(Wikipedia)
Edvard Søderbergs "Hypatia - Det nye samfund i Regnegade" fra 1905 er en satirisk og ganske festlig skildring af en lille gruppe mænds besværlige forsøg på at oprette et anarko-kommunistisk kollektiv i Store Regnegade. Bortset fra at kollektivisterne går med knækflip og lorgnetter, siger De til hinanden, taler boglærd og omstændeligt og ryger cigarer, kunne en stor del af kontroverserne - såsom hvem der tager først af sardindåsen eller bruger for meget smør på brødet - såmænd godt være hentet fra et kollektiv halvfjerds år senere.
Edvard Søderbergs "En Ægtemands Dagbog" fra 1897 er en forpint, hjerteskærende og stærkt oprevet og medrivende beretning om utroskab og tab, om svigt og om at blive forsmået, om at elske til døden og forvolde døden.
Edvard Søderbergs "Det daglige brød" fra 1901 giver et levende billede af et københavnsk kvarter, hvor fattigdommen var så forfærdelig, at vi næppe kan forestille os det. De fleste levede dengang i fattigdom og sult og i evig angst for at miste arbejdet og for uønsket graviditet. Uhyggeligt mange var alkoholikere, og børn blev ofte opdraget med tæsk.
Edvard Søderberg skrev en del socialrealistiske romaner, skuespil og digte, og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.Mest kendt blev digtsamlingen "Gadens Digte." Men han skrev også denne underfundige roman om RABBI MIDRASCHS, der på nærmeste hold oplever personen Jesus af Nasareth, og derved kommer i tvivl om alting, og igen og igen stiller sig selv spørgsmålet: Er denne mand virkelig Messias? ?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.