Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Romanen "De usynlige" skildrer en gruppe modstandsfolk, der holdt til i en lille landsby på Djursland under anden verdenskrig. Mange af fortællingens begivenheder er baseret på forfatter Egon Sørensens egne erfaringer som modstandsmand i Nordjylland, hvor han blandt andet var med til at modtage våben og sprængstoffer fra England. Bogen beskriver modstandsfolkenes store mod, sammenhold og den begejstring over at kæmpe for fædrelandet, som drev helt unge mennesker ud i det farlige arbejde. Romanen beskriver dog også den desillusion og skuffelse, mange modstandskæmpere følte, da krigen fik en ende, og de pludselig skulle finde mening med noget andet.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
Den danske natur byder på et væld af muligheder for jagt, men selv den vilde natur og dens dyreliv kræver den rigtige pleje. Med bistand fra skovfogeder og jagtkonsulenter fortæller vildtforvaltningskonsulent og jæger Egon Sørensen om nogle af de vigtigste aspekter af pleje af den danske natur og dens vildt med henblik på, at den skal være et godt sted for jagt. Egon Sørensens lærebog henvender sig primært til elever på skovteknikeruddannelsen, men bogen er spændende læsning for alle, der interesserer sig for jagt, natur og vildtpleje."Lærebog i vildtpleje og jagt for skovteknikere" udkom for første gang i 1976. Nogle af bogens råd og påstande kan være blevet modbevist af nyere forskning sidenhen.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
"Torben tog hensyn til Lena og blev i sin stilling, men han vidste, at det ikke var hans livsstilling at blive i dette usunde magtfikserede miljø. Spørgsmålet var alene, hvor længe han ville tage hensyn til Lena. Måske forstod hun ikke problemets omfang for ham? De talte åbent derom. Muligvis overvurderede hun sin magt over ham."Hele Europa styres med hård hånd af Institutionen, hvis magt og indflydelse ingen grænser kender. Den danske embedsmand Torben er uden egentligt at ville det på vej op i hierarkiet, men bliver efterhånden mere og mere desillusioneret over sin egen rolle. Hele Torbens liv ændrer sig, da han møder den engelske kvinde Kathleen, der gør sig samme tanker som ham. Hun har dannet en modstandsbevægelse, som har grene overalt i Europa og forsøger at befri kontinentet fra Institutionen.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
Den amerikanske uafhængighedskrig, der brød ud i 1775, blev en af historiens få ægte frihedskrige. Folket gjorde oprør mod den engelske overmagt, og ud af krigen blev en enestående republik baseret på frihed og lighed født. "Desertøren" fortæller om kærligheden mellem en engelsk løjtnant og en amerikansk pige. Begge er historiske personer, ligesom den verden, de lever i, og den krig, der skiller dem ad, er historisk korrekt beskrevet. Gennem de to unge menneskers kærlighedshistorie lærer vi også om uafhængighedskrigen, dens udfald og den ideologi, der sejrede til sidst og dannede grund for Uafhængighedserklæringen.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
I mulden spirer frøet, og af frøet vokser blomsten. Sådan har det altid været, og det samme gør sig naturligvis gældende i den lille landsby, Egon Sørensen tager os med til i romanen "Mulden, frøet og blomsten". Vi følger landbylivet fra 1880 til 1960, hvor både den enkelte beboers levevis og hele landets historie udvikler sig som aldrig før. Bogen giver et spændende indblik i Danmark og danskernes udvikling set gennem jævne menneskers øjne.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
I Norges nordlige del, langt ude i fjeldende, er der et område, hvor eneboere holder til og næsten glemmer livet i bygden blandt andre mennesker. Oppe på bjerget bor en mand alene i en lille hytte. Han nyder stilheden og fungerer godt med at være alene i den storslåede og brutale vildmark. Men da der en sommer flytter en ung kvinde ind i nabohytten, opstår der kemi. Sammen oplever de naturens storslåede skønhed og fortryllende kærlighed, indtil sommeren pludselig er forbi.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
I "Djævelens ansigt" gennemlever vi Estlands blodige historie i det 20. århundrede. Landet blev udsat for grusomme forbrydelser af både Hitler og Stalin, og dog lod det sig ikke knække. Egon Sørensen beskriver århundredets voldsomme forløb og store begivenheder gennem tre familier, der på hver sin måde repræsenterer en del af Estlands historie og den estiske folkesjæl. Bogen er yderst kritisk over for stalinismen og nazismen, samtidig med at den er en hyldest af esternes store mod i kampen mod barbari. Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
En dansk mand forsvinder sporløst i de svenske skove. Manden har i en årrække levet et stille liv i den landsby, der grænser op til skoven. Han flyttede til Sverige under anden verdenskrig, og havde eftersigende været aktiv i modstandsbevægelsen. Folk fra landsbyen leder efter ham, men som tiden går, og der stadig ikke er spor efter ham, begynder mange spørgsmål om manden at presse sig på. Var han sær? Hvad lavede han på de lange ture i skoven? Passer det, at han var med i modstandsbevægelsen, sådan som han fortalte, eller kæmpede han i virkeligheden på den forkerte side? Hvorfor rejste han ikke tilbage til Danmark, da krigen var slut? Hvad havde han mon at skjule?Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
Egon Sørensens essays handler om flere væsentlige aspekter af livet. Nogle fortæller om jagt og den danske natur, som har været så stor en del af forfatterens liv. Andre handler om at være ung under besættelsen, om krigens rædsler og meningsløshed og om modstandskampen mod besættelsesmagten.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
"Aske" handler om en jysk godsejer og beskriver den udvikling, der foregår på og omkring hans gods, samt inde i ham selv, i løbet af hans liv i det 20. århundrede. Vi følger godsejeren fra hans tidlige ungdom, hvor hans far dør, og han pludselig som nittenårig står med ansvaret for et stort gods, som han ikke aner, hvordan man driver.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
"Dansk jagt i 50 år. 1931-1982" er efterhånden blevet en klassiker blandt jægere. Forfatteren Egon Sørensen, der selv var en ivrig jæger og fortaler for bæredygtig natur- og vildtpleje, fortæller om de mange forandringer den danske jagtkultur og -lovgivning undergik i perioden 1931-1982. Det er en bog, der forholder sig politisk og historisk til jagtområdet, men som også hygger om læseren med spændende jagtanekdoter fra forfatterens eget liv. Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
Romanen "De usynlige" skildrer en gruppe modstandsfolk, der holdt til i en lille landsby på Djursland under anden verdenskrig. Mange af fortællingens begivenheder er baseret på forfatter Egon Sørensens egne erfaringer som modstandsmand i Nordjylland, hvor han blandt andet var med til at modtage våben og sprængstoffer fra England. Bogen beskriver modstandsfolkenes store mod, sammenhold og den begejstring over at kæmpe for fædrelandet, som drev helt unge mennesker ud i det farlige arbejde. Romanen beskriver dog også den desillusion og skuffelse, mange modstandskæmpere følte, da krigen fik en ende, og de pludselig skulle finde mening med noget andet.Egon Sørensen (1921-2012) var en dansk forfatter, politiker, jæger og modstandsmand. Han ydede en livslang indsats for bevaringen af Danmarks alsidige og artsrige natur, både som chef for statens vildtforvaltningskonsulenter og som aktivt medlem i forskellige naturfredningsforeninger. I 1983 helligede han sig forfattergerningen, og i løbet af karrieren som forfatter skrev han en lang række bøger inden for forskellige genrer. I en periode fra 1944-45 var han aktiv modstandsmand og medlem af Torsted-gruppen i Vestjylland.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.