Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Ellen Margrethe Basse

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 10%
    - Vand - Lovgivning
    af Ellen Margrethe Basse
    764,95 kr.

    I bogen behandles de danske love, der har betydning for benyttelsen og beskyttelsen af vandet og beskyttelsen imod oversvømmelser – herunder med inddragelse af de EU’s direktiver, som har betydning for forståelsen og anvendelsen af lovgivningen. Bogen er opdateret til og med august 2022.Bogen tager bl.a. udgangspunkt i følgende problemområder:• Strategisk miljøvurdering (SMV) af vandløbsregulativer, spildevands- og vandindvindingsplaner m.fl.• Miljøkonsekvensvurdering (VVM) hhv. habitatvurdering af konkrete projekter• Vandområdeplanerne og de tekniske hhv. styrende bekendtgørelser• Indsatsprogrammer og miljømål for vand på land hhv. på havet• Forbud mod forringelse af vandets kvalitet og forpligtelsen til opfyldelse af miljømål• Vedligeholdelse, restaurering og regulering af vandløb/søer• Spildevandsplaner, spildevandstilladelser og spildevandshåndtering• Beskyttelsen af grundvandet imod forurening• Drikkevandsbeskyttelse og vandforsyning• Klimatilpasning, herunder gennem kortlægning, risiko- og lokalplaner, håndtering af tag- og regnvand m.v.• Klapning eller ressourceudnyttelse ved bypass og/eller genanvendelse af sediment fra havne og sejlrender• Havstrategi II, forslag til havplan og havmiljøkravBogens målgruppe er de mange, der arbejder med vand. Det er bl.a. advokater, rådgivere og offentligt ansatte, der er involveret i planlægning og konkret sagsbehandling. Bogen kan også anvendes ved afvikling af kurser – herunder som lærebog.ELLEN MARGRETHE BASSE er professor emerita ved Aarhus Universitet og har forsket og undervist i miljøret, energiret og klimaret i mange år. Ellen Margrethe er en aktiv redaktør på Djøf Forlag i forbindelse med forlagets tidsskrifter Kendelser om fast ejendom og Tidsskrift for Miljø. Hun bidrager jævnligt til den offentlige debat i kronikker og artikler og er samtidig forfatter til en række bøger inden for miljøret.

  • - Arealanvendelse, natur- og kulturbeskyttelse
    af Ellen Margrethe Basse
    937,95 kr.

    Bogen behandler de natur- og kulturbeskyttelsesmålsætninger og de mange forskellige virkemidler, der anvendes på internationalt, EU og nationalt niveau. Blandt de centrale virkemidler må fremhæves VVM, SMV, fysiske planer, sektorplaner, forvaltningsafgørelser, aftaler og støtteordninger.2. udgave er opdateret og udvidet i forhold til 1. udgave, der udkom i 2001. De afgørende ændringer, som med kommunalreformen gennemføres inden for planområdet - med afviklingen af regionplanerne, kommuneplanernes nye rolle og indførelsen af regionale udviklingsplaner - præger fremstillingen. Samspillet mellem de fysiske planer og Natura 2000-planer er et andet af de nye emner. Digital forvaltning og ejendomsregistrering - herunder ændringen af BBR-loven - og kvalitetsstyringsloven er ligeledes nye emner i bogen. Også de nye regler om energibesparelser og energimærkning af bygninger, der er et led i de nye energieffektiviseringstiltag, indgår i fremstillingenAnden udgave af Miljøretten bind 1-5 samt første udgave af Miljøretten bind 6 udkommer alle i 2006. Sidstnævnte bind behandler energi- og klimaretlige emner.Opdateringen og omskrivningen mv. af Miljøretten er bl.a. begrundet i lærebogsbehovet på den nye Masteruddannelse i Miljø-og Energiret (MEEL), der udbydes i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Handelshøjskolen i Århus, Syddansk Universitet og Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.Bøgerne fremstår hver især som selvstændige enheder, hvor forskellige forfattere med ekspertise inden for de respektive emner beskriver regler og praksis.

  • - Lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v.
    af Ellen Margrethe Basse & Knud Kristensen
    1.803,95 kr.

    Psykiatriloven er den centrale lov i forhold til anvendelse af tvang i psykiatrien. Loven er fra 1989 og er siden blev ændret 22 gange. Denne kommentar behandler loven, som den er gældende per 1. december 2023. Kommentaren henvender sig til alle, der kommer i berøring med tvang i psykiatrien og bygger på et omfattende kildemateriale. Lovforarbejder med de mange ændringer, retspraksis, klagenævnspraksis, ombudsmandsberetninger og litteratur er inkluderet i kommentaren.Forfatterne er professor emerita, dr.jur. Ellen Margrethe Basse og cand.scient.pol.Knud Kristensen, som er tidligere mangeårig formand for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed.Forfatterne har derudover skrevet Håndbog for psykiatribrugere og pårørende – Kend dine rettigheder udgivet af SIND.

  • - Affald, jord, vand og råstoffer
    af Ellen Margrethe Basse
    820,95 kr.

    Bogen behandler reglerne og de øvrige retlige rammer, som er fastlagt på internationalt, EU- og nationalt niveau for at sikre en bæredygtig ressourceforvaltning. I lovgivningen anvendes et bredt spekter af virkemidler - herunder de almindelige offentligretlige afgørelser, kortlægning, områdeklassificering, miljøan-svar, erstatningsansvar, producentansvar, afgifter, gebyrer og standarder. 2. udgave er opdateret og ændret i forhold til 1. udgave, der udkom i 2001.De ændringer, der følger af kommunalreformen, indgår i fremstillingen. Miljøansvarsdirektivet, der har til formål at sikre en mere optimal opfyldelse af miljødirektiverne, behandles i det første kapitel. I affaldskapit-let inddrages de ændringer af affaldsforordningen, der forventes vedtaget inden længe. I de to kapitler om jordforurening inddrages de i maj 2006 vedtagne ændringer. Beskyttelsen af vandressourcerne behandles i kapitlet om vand med udgangspunkt i vandrammedirektivet, som er gennemført med miljømålsloven. I råstofkapitlet inddrages ligeledes de nyeste retskilder - herunder direktivet om udvindingsindustriens af-fald. Bogen inddrager EF-domstolsafgørelser, nationale domme, ombudsmandsudtalelser og administrati-ve afgørelser til belysning af typiske konflikter og retlige vurderinger. Forfatterne er professorer/lektorer m.v., advokater, ansatte i Miljøministeriet hhv. ansatteved Ombudsmandsinstitutionen med erfaring fra forskellige miljø- og energiretligeområder.

  • af Ellen Margrethe Basse & Knud Kristensen
    2.020,95 kr.

    Psykiatriloven er den centrale lov i forhold til anvendelse aftvang i psykiatrien. Loven er fra 1989 og er siden blev ændret22 gange. Denne kommentar behandler loven, som den ergældende per 1. december 2023. Kommentaren henvender sigtil alle, der kommer i berøring med tvang i psykiatrien og byggerpå et omfattende kildemateriale. Lovforarbejder med demange ændringer, retspraksis, klagenævnspraksis, ombudsmandsberetningerog litteratur er inkluderet i kommentaren.Forfatterne er professor emerita, dr.jur. Ellen Margrethe Basseog cand.scient.pol. Knud Kristensen, som er tidligere mangeårigformand for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed.Forfatterne har derudover skrevet Håndbog for psykiatribrugereog pårørende – Kend dine rettigheder udgivet af SIND.

  • - Lovgivning
    af Ellen Margrethe Basse
    832,95 kr.

    Den retlige regulering, der behandles i denne bog, vedrører alle emner,hvor benyttelse og beskyttelse af vandet på havet, kyster, vandløb, søerog grundvand er relevant. Reglerne om beskyttelse af drikkevandet ogbeskyttelsen imod oversvømmelser og erosion behandles også. Der ertale om en bog, der som målgruppe har de mange, der som rådgiver, somansat i forvaltningen eller i den private sektor arbejder med de udfordringerog interesseafvejninger, der er knyttet til forståelsen af vandlovgivningog udøvelse af opgaver knyttet til vandforvaltning. Bogen kanogså anvendes som lærebog og i forbindelse med afvikling af kurser.

  • af Ellen Margrethe Basse
    1.318,95 - 2.293,95 kr.

  • Spar 13%
    af Ellen Margrethe Basse
    956,95 kr.

    This book provides ready access to legislation and practice concerning the environment in Denmark. A general introduction covers geographic considerations, political, social and cultural aspects of environmental study, the sources and principles of environmental law, environmental legislation, and the role of public authorities.Co-published with Wolters Kluwer Law & Business.

  • - Miljøgodkendelsesordninger, miljøkvalitetskrav og proces- og digitaliseringskrav
    af Ellen Margrethe Basse
    1.171,95 kr.

    Erhvervsmiljøretten behandler erhvervslivets miljømæssige rammebetingelser, som de er formuleret i EU’s og dansk lovgivning, retspraksis og administrativ praksis. Alt er opdateret til 1. november 2016.Da området er kompliceret, er det valgt at have et særligt fokus på sager om miljøgodkendelse. Bogen giver et overblik over de mange EU- og nationale regler, inden for miljøret, der skal iagttages i den konkrete formulering af og efterfølgende myndighedsbehandling af ansøgninger. Det eksemplificeres med hovedvægt på de regler, der skal iagttages ved stillingtagen til godkendelsessager efter miljøbeskyttelsesloven og husdyrloven – med inddragelse bl.a. af EU’s direktiv om industrielle emissioner (IE-direktivet).Den betydning, som udmøntningen af den politiske aftale om “Danmark i bedre balance”, der blev indgået den 9. juni 2016, må forventes at få for klagesystemet – med den besluttede nedlæggelse af Natur- og Miljøklagenævnet – inddrages.Den nye “lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)”, der først træder i kraft 16. maj 2017, er inddraget sammen med de gældende regler for tilrettelæggelse af sagsbehandling for at sikre en fuldt opdateret fremstilling.Om forfatteren Ellen Margrethe Basse, cand.jur., Dr. jur. er professor i miljøret på Aarhus Universitet, og har siden 01/03 2010 været ansat i en delt stilling mellem Erhvervsjuridisk Institut, Handelshøjskolen og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet.

  • Spar 13%
    - Miljøgodkendelsesordninger, miljøkvalitetskrav og proces- og digitaliseringskrav
    af Ellen Margrethe Basse
    1.298,95 kr.

    Erhvervsmiljøretten behandler erhvervslivets miljømæssige rammebetingelser, som de er formuleret i EU’s og dansk lovgivning, retspraksis og administrativ praksis. Alt er opdateret til 1. juli 2016.Da området er kompliceret, er det valgt at have et særligt fokus på sager om miljøgodkendelse. Bogen giver et overblik over de mange EU- og nationale regler, der skal iagttages i den konkrete formulering af og efterfølgende myndighedsbehandling af ansøgninger.Det eksemplificeres med hovedvægt på de regler, der skal iagttages ved stillingtagen til godkendelsessager efter miljøbeskyttelsesloven og husdyrloven – med inddragelse bl.a. af EU’s direktiv om industrielle emissioner (IE-direktivet).Den betydning, som udmøntningen af den politiske aftale om “Danmark i bedre balance”, der blev indgået den 9. juni 2016, må forventes at få for klagesystemet – med den besluttede nedlæggelse af Natur- og Miljøklagenævnet – inddrages.Den nye “lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)”, der først træder i kraft 16. maj 2017, er inddraget sammen med de gældende regler for tilrettelæggelse af sagsbehandling for at sikre en fuldt opdateret fremstilling.IndholdsoversigtForord Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Erhvervsmiljøret Kapitel 2 EU-retten og dens betydning på miljøområdet Kapitel 3 “Processuelle miljørettigheder” og krav til sagsbehandlingen Kapitel 4 Miljøprincipper og deres betydning Kapitel 5 Lokalisering af anlæg Kapitel 6 Habitat- og naturbeskyttelse Kapitel 7 Vandkvalitetsmål og -beskyttelseskrav Kapitel 8 Luftkvalitetskrav og lugtniveauer Kapitel 9 Beskyttelse imod støjKapitel 10 Energi- og ressourceeffektivitet samt affaldKapitel 11 IE-direktivets godkendelses- og revurderingordning Kapitel 12 Godkendelseskrav efter miljøbeskyttelsesloven Kapitel 13 Ikke-godkendelsespligtige aktiviteter Kapitel 14 Brancheregler for risikovirksomhed Kapitel 15 Projektvurdering og vilkår efter husdyrbrugloven Kapitel 16 Miljøtilsyn, revurdering og miljøansvar Kapitel 17 Basistilstandsrapport og definitivt driftophør Kapitel 18 Klage- og efterprøvelsesmuligheder Kapitel 19 Domstolenes efterprøvelse og håndhævelse Regelregister Referencer Forkortelser Stikord

  • - Håndbog om rettigheder og pligter
    af Ellen Margrethe Basse
    253,95 kr.

    Bogen besvarer mange af de juridiske spørgsmål, som er knyttet til anvendelsen af havnearealerne. Svarene vedrører bl.a. de muligheder og de retlige begrænsninger, som kommunerne må respektere, når de optræder henholdsvis som myndigheder og som ejere af havnearealer.  Forfatterne behandler således vigtige emner som:Planlovens konkrete anvendelse ved omdannelse af havnearealer. De begrænsninger, som kommunerne må acceptere efter den almindelige forvaltningsret, kommunalfuldmagten og konkurrenceloven. Klage- og andre kontrolmuligheder. Retsbeskyttelsen for eksisterende virksomheder.De organisationsformer, som kommunerne og havnene kan vælge efter havneloven - og den juridiske konsekvens af valgene. Samarbejdsmuligheder med private, som kan supplere det organisatoriske valg.Udbudsreglerne, som gælder ved salg af serviceydelser på havnearealerne.Reglerne for kommunal finansiering og garantistillelse.Bygge- og udstykningstilladelser. Leje og anden brug af arealerne.Miljøforhold (bl.a. støj og lugt). Affaldsbortskaffelse, klapning og jordforurening - herunder genanvendelse af jord og havbundsmateriale."Havnearealer - Håndbog om rettigheder og pligter" henvender sig til de beslutningstagere og rådgivere, der er med i politikudformningen og tilrettelæggelsen af de aktuelle havneomdannelser. Håndbogen er også nyttig for dem, der varetager almindelig daglige ledelsesfunktioner på havnene eller udøver myndighedsbeføjelser over havnearealer. Til den trykte udgave: http://www.djoef-forlag.dk/vare/8789319915

  • - Forurenende anlæg og processer
    af Ellen Margrethe Basse
    927,95 kr.

    Denne bog beskriver de mange regler, der regulerer forurenende anlæg og processer med henblik på at begrænse miljøskader. Reglerne opererer både på internationalt -, EU- og nationalt niveau.Denne anden udgave af Miljøretten 4 er opdateret i forhold til første udgave fra 2002, idet der i denne periode er sket meget betydelige lovgivningsmæssige ændringer.De centrale EU-direktiver om miljøgodkendelse, støjrammer, luftkvalitet, miljøansvar,affaldsdeponering, affaldsforbrænding mv., der skal sikres korrekt gennemført vedanvendelsen af de nationale regler, behandles dels i kapitel 2 (de generelle regler) ogdels i kapitel 4 (affaldsbehandlingsreglerne). Kapitel 3 giver en systematisk gennemgang af miljøbeskyttelsesloven. Her behandles bl.a. de nye miljøgodkendelsesregler, de nye spildevandsregler og reglerne om miljøzoner. Der er en dybtgående behandling af reglerne om affaldsdeponering og -forbrænding i kapitel 4, og i kapitel 5 behandles husdyrlovens regler om godkendelse af husdyrbrug og de regler, der er fastlagt for gødningsanvendelse.Bogen analyser EF-domstolsafgørelser, nationale domme og administrative afgørelser til belysning af typiske konflikter og de relevante retlige løsninger. De to lovforslag, som blev fremsat i foråret 2007 til gennemførelse af miljøansvarsdirektivet, indgår også i behandlingen.Bøgerne er udarbejdet bl.a. med henblik på at skulle anvendes på Masteruddannelseni Miljø- og Energiret (MEEL), der udbydes i et samarbejde mellem Aarhus Universitet,Københavns Universitet og Syddansk Universitet.Miljøretten 4 er dog samtidig et selvstændigt værk, hvor forskellige forfattere med ekspertise inden for de respektive emner beskriver regler og praksis.

  • - Almindelige emner
    af Ellen Margrethe Basse
    1.054,95 kr.

    Denne bog beskriver rammerne for anvendelsen af miljølovgivning på tværs af internationale, EU-retlige og nationale regler og principper med en behandling af alle centrale generelle emner.Omfattende lovændringer har begrundet, at betydelige dele af bogen ikke blot er blevet opdateret. Der er tale om en regulær omskrivning af flere kapitler. De nævnte lovændringer er primært begrundet i internationale forpligtelser og EU-krav. Nationalt er der i perioden 2001-2005 endvidere gennemført en række organisatoriske ændringer, ligesom der er sket ændringer i valget af virkemidler og i prioriteringen af og mellem indsatsområder. Bl.a. indgår de ændringer, der træder i kraft med udmøntningen af kommunalreformen den 1. januar 2007. Materialeindsamling er afsluttet i november 2005.I omskrivningen af denne bog er EU-rettens betydning for den almindelige forvaltningsret blevet fremhævet mere, end tilfældet var i 1. udgave. De energiretlige emner samt klimaspørgsmål er endvidere inddraget i langt større udstrækning, end de var i 1. udgave.Anden udgave af Miljøretten bind 1-5 samt første udgave af Miljøretten bind 6 udkommer alle i 2006. Sidstnævnte bind behandler energi- og klimaretlige emner.Opdateringen og omskrivningen mv. af Miljøretten er bl.a. begrundet i lærebogsbehovet på den nye Masteruddannelse i Miljø-og Energiret (MEEL), der udbydes i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Handelshøjskolen i Århus, Syddansk Universitet og Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.Bøgerne fremstår hver især som selvstændige enheder, hvor forskellige forfattere med ekspertise inden for de respektive emner beskriver regler og praksis.

  • af Ellen Margrethe Basse
    790,95 kr.

    Dette bind beskriver de mange regler og specielle virkemidler (herunder klassificering), der på internationalt, EU- og nationalt niveau fastlægger rammerne for produktion og omsætning af kemikalier. Der er endvidere en behandling af de særlige regler, der regulerer produktion og omsætning af biologisk materiale, der er tilvejebragt ved anvendelse af genteknologi. Emnerne, der behandles, er i høj grad præget af en lodret harmonisering af samhandel og risikoforebyggelse. Den internationale og EU-retlige regulering, som er central for forståelsen og anvendelsen af mange af de nationale regler, er derfor genstand for en grundig behandling.Bogen er opdateret frem til september 2007."Miljøretten 5" fremstår som et selvstændigt værk, hvor forskellige forfattere med ekspertise inden for de respektive emner beskriver regler og praksis.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.