Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Denne bog handler om aborter, illegale aborter, foretaget af og på kvinder, der af mange og gode grunde ikke ønskede at fuldføre deres graviditet. Den handler om en tid, hvor man mente, at denne vigtige beslutning skulle tages af alle andre end kvinden selv, og den handler om den måde hvorpå kvinderne, hårdt presset, måtte tage deres skæbne i egen hånd."Det er nemt at komme til at tage den frie abort for givet. I dagens Danmark ser de fleste det som en selvfølge, at kvinder skal have ret til at bestemme over deres egen krop. Sådan har det desværre ikke altid været.Ellen Ryg Olsen giver i "Kvinders valg" fra 1993 ordet til de mange kvinder, der i årene 1930-1970 var tvunget til at tage sagen i egen hånd, fordi de af den ene eller den anden grund var nødt til at få en abort. Kvinderne forklarer, hvorfor de risikerede deres helbred og deres frihed for at få foretaget en illegal abort og beskriver de enorme psykiske omkostninger, det medførte. I bogen beskrives desuden de desperate og farlige metoder, man tog i brug for at abortere, og de mennesker, der af god vilje eller blot for at tjene penge, valgte at udføre aborterne."Kvinders valg" handler om kampen for fri abort, der op igennem 1960’erne og 1970’erne førte til, at abort endeligt blev helt legaliseret i Danmark i 1973.Ellen Ryg Olsen (f. 1942) er læge og har overvejende specialiseret sig i socialmedicinsk arbejde. Hun arbejdede sidst i 1980’erne som læge på et sundhedscenter i Nicaragua og udgav som praktiserende læge og konsulent ved Mødrehjælpen i 1993 bogen "Kvinders valg" om de mange illegale aborter, der blev foretaget i Danmark frem til aborten blev fri i 1973.
STRIKKEPINDE OG SÆBEVANDKvindeliv i Danmark i tiden før den fri abort Bogen indeholder en samling breve skrevet af kvinder, som levede i tiden, før aborten blev fri. Det liv, som kvinderne beskriver, er domineret af snævre sociale forhold og af en graviditets- og seksualitetsangst, som først for alvor lettede ved indførelsen af den fri abort i 1973. Brevene viser kvindernes mod og styrke, deres svagheder og fortrydelser. Ud fra brevene vælder der en fortabthed og rådvildhed, men også en kunnen og en undergrundsviden, som kvinderne lærte sig, når de kom “i ulykke”. Kvinderne var så pressede, fortvivlede og modige, at de satte deres helbred og i sidste instans også deres liv på spil.
STRIKKEPINDE OG SÆBEVAND Kvindeliv i Danmark i tiden før den fri abort Bogen indeholder en samling breve skrevet af kvinder, som levede i tiden, før aborten blev fri. Det liv, som kvinderne beskriver, er domineret af snævre sociale forhold og af en graviditets- og seksualitetsangst, som først for alvor lettede ved indførelsen af den fri abort i 1973. Brevene viser kvindernes mod og styrke, deres svagheder og fortrydelser. Ud fra brevene vælder der en fortabthed og rådvildhed, men også en kunnen og en undergrundsviden, som kvinderne lærte sig, når de kom “i ulykke”. Kvinderne var så pressede, fortvivlede og modige, at de satte deres helbred og i sidste instans også deres liv på spil.
Syge på tvangsarbejde er en debatbog, der belyser de sørgelige resultater af et statsligt og kommunalt pres for at spare på førtidspensionerne. En bog, der stiller spørgsmålet, om vi som samfund kan være bekendt kun at tillægge mennesker værdi ud fra deres arbejdsevne, bl.a. ved at tvinge syge, nedslidte og udstødte mennesker til at gennemføre uendelige arbejdsprøvninger. Bogen lander således midt i en igangværende debat om det stigende antal mennesker på overførselsindkomst og deres rettigheder og muligheder i dagens Danmark.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.