Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Else Hansen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Else Hansen, Poul Videbech, Dorthe Berntsen, mfl.
    417,95 kr.

    Cirka 87.000 mennesker lever med en demenssygdom i Danmark, og dertil kommer de mange pårørende, som påvirkes af de store menneskelige og sociale konsekvenser af livet med demens. Demens spiller samtidig en stor rolle for mange fagpersoner, eksempelvis ansatte i sundheds-, pleje- og socialsektoren.Formålet med denne 3. udgave af Forstå demens er at tilbyde fagpersoner et bredt og solidt fagligt fundament i deres arbejde med demens. Målgruppen er især fagpersoner samt studerende på mellemlange uddannelser og efter-/videreuddannelsesområdet. Bogens indhold er væsentligt ændret i forhold til forrige udgaver. Tidligere kapitler er reviderede og giver ny viden om eksempelvis sygdomsmekanismer, symptomer og nye udredningsmetoder. Der er desuden tilføjet en række nye kapitler om blandt andet personcentreret omsorg, psykosociale indsatser og grupper med særlige behov.Bogen afspejler i sin helhed en multifaktoriel forståelse af demenssygdomme. Det er ikke alene hjernens biologi, men også de psykologiske, sociale og samfundsmæssige faktorer, der har betydning for forståelsen af demenssygdomme.Forfatterne har alle stor ekspertise og erfaring inden for de enkelte områder, og bogen giver alle, der er i berøring med demensområdet, ny viden og nye perspektiver på demenssygdomme.Ved køb af bogen støtter man Alzheimerforeningen økonomisk.

  • - Om velfærdsstatens universitetspolitik 1950-1975
    af Else Hansen
    314,95 kr.

    Professorer, studenter og polit.er. Om velfærdsstatens universitetspolitik 1950-1975 undersøger magtkampene om de danske universiteter i perioden fra 1950'ernes begyndelse til midt i 1970'erne. Det var kampe, som udspillede sig mellem den fremvoksende velfærdsstats idealer om lighed og demokrati og universiteternes bærende ideer om akademisk frihed.Professorerne repræsenterede universiteterne i de udvalg under Undervisningsministeriet, hvor linjerne for den fremtidige universitetspolitik blev diskuteret. De varetog de lærdomsmæssige interesser.Studenterne deltog efterhånden også i udvalgsarbejdet og havde fra 1965 større formel indflydelse i Undervisningsministeriets udvalg end i universiteternes interne styrelsesorganer.Polit.erne havde vundet frem i centraladministrationen, og de kom til også at præge universitetspolitikken. De insisterede på først og fremmest at se på, hvordan universiteterne kunne styrke de generelle udviklingstræk i den fremvoksende velfærdsstat. Polit,ernes påvirkning af universitetspolitikken skete diskret, men fik alligevel store konsekvenser.Bogen giver et grundigt indblik i, hvordan overordnede strømninger i velfærdsstaten blev bestemmende for udformningen af universitetspolitikken på bekostning af krav og ønsker fra universiteterne selv, der måtte se studentertallet vokse eksplosivt fra 6.600 i 1953 til 35.000 i 1970.Analysen af de universitetspolitiske diskussioner sker på basis af arkivstudier af materiale, som ikke tidligere har været brugt i videnskabeligt arbejde. Kildebaseret forskning om de danske universiteters historie bringer os tæt på forskelle og alliancer i de universitetspolitiske diskussioner,Else Hansen, ph.d., seniorforsker, Rigsarkivet, har tidligere udgivet bl.a. En koral i tidens strøm - Roskilde Universitetscenter 1972-1997 (1997) samt redigeret og bidraget til Ny viden - gamle idéer: Elektroniske registres indførelse i centraladministrationen (2006) og Samfundsplanlægning i 1950'erne: Tradition eller tilløb? (2009).

  • - RUC 1972-97
    af Else Hansen
    84,95 kr.

    Bogen er blevet til på initiativ fra Institut for Historie og Samfundsforhold på RUC og er den første samlede fremstilling af RUC's historie. Den udkom i anledning af RUC's 25 års jubilæum og beskriver RUC's korte og til tider kaotiske, men aldrig kedelige, historie. Else Hansen behandler tiden lige fra den turbulente start i 70'erne, hvor stridigheder om RUC-uddannelsernes indhold og opbygning førte til, at universitetet blev sat under administration - over erhvervslivets kåring af RUC i 80'erne som landets bedste uddannelsesinstitution - til hvordan universitetet i 90'erne fortsat prøver at tilpasse sig det omgivende samfund.  Med udgangspunkt i RUC's motto og sejl - "I stilheden døden, i strømmen næres livet" - gives et bud på universitetets udvikling. Har korallens udvikling givet fundament til noget nyt, eller er væksten standset, fordi den for effektivt har skærmet sig selv mod bølgeslaget? Bogen er rigt illustreret og indeholder mange citater og eksempler på projekt-forsider og -titler m.m.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.