Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En gerningsmand begår sit første mord i 1987, og de følgende årtier slår han til med jævne mellemrum. I denne podcast laver psykolog og criminal profiler, Florence McLean, en gerningsmandsprofil af gerningsmanden ud fra fem forbrydelser.Når man begår en forbrydelse, vil man altid efterlade spor. Når man begår flere forbrydelser, vil man altid efterlade et mønster. Og netop mønsteret er vigtigt, når psykolog og criminal profiler, Florence McLean, laver gerningsmandsprofiler på nogle af verdens mest farligere seriemordere.I denne podcast-serie skitserer Florence McLean en gerningsmandsprofil på tre forskellige kendte seriemorder, og fortæller om nogle af de ting, der går igen hos mange seriemordere.Siden slutningen af 90’erne har Florence McLean beskæftiget sig med at forstå nogle er verdens farligste mennesker og i 2021 udgav hun bogen Seriemorder – Mennesket bag monsteret, der gennemgår hendes arbejde med at udvikle en metode, der kan forebygge, at nogle mennesker, der har samme profil som serieforbrydere, bliver serieforbrydere.Florence McLean, uddannet psykolog fra Aarhus Universitet og Criminal Profiler fra The Forensic Criminology Institut i USA.Emma Severinsen, journalist.
Baseret på bogen 'Det sidste gidsel' af Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen.De irakiske tropper stormer ind over de kuwaitiske grænser og overrasker hele verden. Op mod 100 dansker er pludseligt taget som gidsler i Kuwait. Inde på den danske ambassade arbejder attaché Mogens Pedersen, for at få de danske gidsler sikkert hjem. De irakiske soldater kontrollerer i gaderne og Mogens Pedersen arbejder på at få danskerne til Bagdad, hvorfra han håber, at det er nemmere at få de dansker gidsler sikkert hjem.Den 2. august 1990 invaderer irakiske soldater på befaling af diktatoren Saddam Hussein oliestaten Kuwait. Invasionen betyder, at op mod 100 danskere gennem efteråret 1990 bliver holdt som gidsler. På den danske ambassade i Kuwait arbejder den danske attaché Mogens Pedersen, der nu står i spidsen for at hjælpe danskerne hjem, en efter en. Men da det bliver Mogens Pedersens egen tur til at rejse hjem, ser det pludselig sort ud. Irakerne vil ikke lade ham rejse. Det bliver et kapløb med tiden at få Mogens Pedersen smuglet ud af landet, inden den varslede Operation Desert Storm sættes i gang og krigen bryder ud. Denne podcast fortæller den utrolige historie om en hemmelighedsstemplet redningsmission, der blandt andet involverede en postsæk, en hundehvalp og en dosis amfetamin.Medvirkende: Mogens Pedersen arbejdede som attaché på den danske Ambassade i Kuwait, da Saddam Hussein og hans tropper invaderer Kuwait.Mads Sandau-Jensen arbejdede som planlægningschef i Udenrigsministeriet, og var kendt som problemknuseren, der blev sendt ud til de danske ambassader, når det virkelig brændte.Tine Astrupgaard arbejdede i Udenrigsministeriets kommunikationscenter i 1990. Hun har erfaring fra FN-hovedkvarteret i New York og ambassaderne i Moskva og Warszawa.Podcasten er produceret af journalisterne Emma Severinsen og Dennis Hursid.
Baseret på bogen 'Det sidste gidsel' af Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen.Den danske attaché Mogens Pedersen er det sidste gidsel tilbage i Bagdad, og tiden begynder at blive knap. Udenrigsministeriet sender et redningshold til Bagdad, hvis eneste formål er at få Mogens Pedersen hjem til Danmark. En postsæk, en hundehvalp og et pas udstedt til H. C. Andersen bliver nogle afgørende remedier på den mission.Medvirkende: Mogens Pedersen arbejdede som attaché på den danske Ambassade i Kuwait, da Saddam Hussein og hans tropper invaderer Kuwait.Mads Sandau-Jensen arbejdede som planlægningschef i Udenrigsministeriet, og var kendt som problemknuseren, der blev sendt ud til de danske ambassader, når det virkelig brændte.Tine Astrupgaard arbejdede i Udenrigsministeriets kommunikationscenter i 1990. Hun har erfaring fra FN-hovedkvarteret i New York og ambassaderne i Moskva og Warszawa.Podcasten er produceret af journalisterne Emma Severinsen og Dennis Hursid.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.