Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Olaf, Inge Lise, Ingrid og Kurt finder ud af, at de hver især har noget, der kan sidestilles med et medie med meddelelser fra den okkulte verden. Deres indsigt i denne verden består gennem drømme, direkte kontakt med afdøde, flashbilleder ved kort berøring af personer og ud af kroppen-oplevelser. De finder så ud af, at ved at kombinere deres evner, kan de måske forhindre tragiske hændelser, hvis der handles i tide. Problemerne opstår så ved, at deres kontakter ikke altid oplyser, hvem deres henvendelse gælder. Dette skaber en del problemer, hvor løsningen ikke er ligetil, nok mere tværtimod. At de så lever i et samfund, hvor man betragter den slags som heksetro og trolddom, gør, at deres handlinger bliver endnu mere besværlige, når de så samtidig skal have en hverdag til at fungere i et samfund, hvor alle kender alle.Inge Lises tidligere mand, kokken Brian, der er homoseksuel, finder ud af, hvad det færøske samfund mener om homoseksuelle. Men er det en politisk beslutning, at han må tage imod en fyreseddel? Kan Olaf og Inge Lises ægteskab holde til, at Olaf tidligere, men meget korte forhold, pludselige dukker op i deres vennekreds? Og hvad udvikler repræsentanten, Kurt Hansen, forhold sig til hos enken Ingrid, der er mor til Inge Lise? Læs den sidste bog i serien To tørfisk med det hele, Mellem linjerne og Huset på Hoyviksvejen og du vil få svar på mange spørgsmål.
Olafs beslutning for at bosætte sig på Færøerne, var udelukkende pga. hans arbejdsplads på forlaget Havnar Prent i Thorshavn. Arbejdspladsen betragtede han som verdens bedste arbejdsplads, derfor besluttede han sig at tage tilbage til Færøerne efter en lille årstid i Australien.Den lidt ældre Inge Lise, der er ansat som toldassistent, havde før været gift, men da hendes mand havde haft flere forhold til mænd, besluttede hun sig for en skilsmisse. Da hun så stødte ind i Olaf, følte hun for første gang, at hun blev elsket, som den kvinde hun er.Ingrid, der er enke, bliver forelsket i den færøske natur og befolkning, så da datter og svigersøn går i byggeplaner, flytter Ingrid fra Aarhus til Hoyviksvejen i Thorshavn. Idet Ingrid, på tætteste hold, oplever de unges store kærlighed til hinanden, finder hun ud af, at hun mangler noget i sin tilværelse.I sin fritid malede Olaf lidt for sjovt, så da en tysker, Uwe Schüling, opfordrede ham til at være deltager i en fælles maleriudstilling, skete der en gradvis forandring i Olafs og Inge Lises tilværelse. Uwe dør senere af kræft, og tilfældigt opdager Ingrid, at et af Uwes malerier er en direkte kontakt til den afdøde Uwe.
To tidligere rejsekammerater, der har rejst sammen til Australien og gennem flere stater Down Under, mødes igen på Færøerne. De forelsker sig hver deres pige, Anne og Inge Lise, der giver udfordringer til dem begge.Tiden foregår fra det tidlige forår til efteråret i 1968. Læseren bringes gennem et bygdebryllup, grindefangst, havjagt og fiskeri, samt indfangningen af får på fjeldet. Naturligvis krydres romanen med et par af Færøernes sommerfester - men slutningen vil jeg ikke røbe, den skal læseren selv opleve gennen bogen.
Hovedpersonen Olaf, der er fra Skovlunde, kommer ud på en større rejse med mange nye oplevelser. Læseren får et godt indtryk af året 1966, hvor Skovlunde, en forstad til det store København, er i rivende udvikling. Men også tiden før 1966 er blevet beskrevet, som optakt til det aktuelle år i Skovlunde - med flyveplads, Morian og ungdomsklubber. Den Sorte Firkant på Nørrebro, samt et børnehjem i Ringsted, danner ligeledes rammen om de personer, som er en del af romanen, men læseren kommer også ud på en større sørejse, til og fra Færøerne, med de legendariske skibe der dengang sejlede for 50 år siden. Befolkningen på Færøerne er kendt for deres store gæstfrihed, hvor dette begreb bunder i, at langt de fleste indbyggere kender hinanden på en eller anden måde, men en gæstfrihed som alle tilrejsende nyder godt af. Beskrivelsen af et bogtrykkeri i Thorshavn danner rammen om romanen og dens udvikling på Færøerne, som på mange måder er meget anderledes end datidens Danmark, hvor også fiskeri, grindedrab og havsejllads er nogle af de ting, som hører med til dagligdagen på Færøerne - og ikke at forglemme, den meget specielle færøske spirituslov. Naturligvis er kærlighed og sex også et element i romanen. En anden og større sørejse sender læseren ud på en tur til England og Egypten, med kurs mod Australien, da det aktuelle år også var genstand for mange danskere, der emigrerede til Australien.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.