Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Tænk, hvis de tager fejl! Tænk, hvis størsteparten af dem, der sidder med beslutningsmagten – de kloge og de rige, de intellektuelle og de professionelle, den såkaldte elite – tager grundlæggende fejl i deres vurdering af "fremmedhadet&" og det "nye højre" i Europa. [...] Tænk, hvis eliten har ladet sig fange i en fælde af vrangforestillinger. Og tænk, hvis denne fælde kan udløse en voksende konfrontation mellem de "elitære" og "populisterne", iscenesat som en gentagelse af en af de mest destruktive politiske konfrontationer i Europa i sin nyere historie har oplevet: Opgøret med nazismen. [...] Det er de spørgsmål, som denne bog søger at rejse." I "De overflødiges oprør – en trussel mod demokratiet?" stiller politisk journalist Erik Meier Carlsen spørgsmålstegn ved elitens verdens- og selvforståelse og forsøger at komme ind til kernen af nogle af de konsekvenser, globaliseringen har haft for den politiske udvikling og de europæiske borgeres levevilkår.
Dalai Lamas liv er et langt mere blodigt, magisk og tragisk konfliktfyldt drama, end den forskønnede livshistorie, som hundredvis af bøger hidtil har tegnet af en af verdens mest betydningsfulde og respekterede personligheder.I Tilstedeværelsen - Dalai Lamas liv og lære uden pynt tegner Erik Meier Carlsen et nærgående og analyserende portræt af Dalai Lama, af det Tibet, han forlod og den kultur og religion, han bar med sig. Med sin brede og dybe viden om Tibets historie, kultur og buddhisme indkredser forfatteren på en kalejdoskopisk vandring gennem nutid og fortid, religion og politik, hvad der - på godt og ondt - har gjort Dalai Lama til den store, karismatiske personlighed, han er. Bogen er spækket med malende billeder, fortællinger, indtryk og fortolkninger af Tibets farverige, buddhistiske kultur, men stiller samtidig kritiske spørgsmål til den tibetanske regerings taktiske og strategiske beslutninger i fortid og nutid og diskuterer mulighederne for et endeligt kompromis mellem den kinesiske centralregering og Dalai Lama.
Det moderne Danmarks succes som samfund bygger på tre vellykkede alliancer, skabt gennem de sidste 200 år: Alliancen med bønderne, alliancen med arbejderne og alliancen med kvinderne. I dag skal det danske samfund gøre plads for en helt afgørende fjerde alliance: mellem muslimske indvandrere og resten af samfundet. Problemet er bare, at vi fornægter de religiøse værdier og misforstår dem som verdensfjerne og demokrati-fjendtlige, skriver BT's chefredaktør.
"Alle kan se forskellige afslutninger, men når man skal vurdere et menneske, skal man gøre det i sin helhed. Det er vigtigt, at vores samfund består af enkelte skæbner med et omskifteligt liv. Derfor: Husk det hele!" Ordene var Poul Nyrup Rasmussens. Willy Strube, en af arbejderbevægelsens mægtigste mænd gennem årtier, havde hængt sig i sit hjem efter en vanærende bedragerisag. Et par uger senere, den 31. oktober 2001, udskrev Nyrup folketingsvalg. Ved valget stemte et flertal af arbejderne for første gang nogen sinde borgerligt, et nyt kapitel i danmarkshistorien begyndte, og helheden i Willy Strubes liv – skyggesiderne, men også hans centrale plads i 80’ernes og 90’ernes store reformer – blev tabt af syne. Fagbossens fald er den ufortalte historie om Willy Strube. Om en fortabt søn af danske tysklandsarbejdere, født og efterladt på børnehjem i det udbombede Hamburg i 1943 og opvokset med en fordrukken far i et socialt boligbyggeri i Glostrup. Han var arbejderhelt på godt og ondt, ikke en typisk, men en forstørret legemliggørelse af bevægelsens uheldigste træk af pamperi og magtens korrumpering, men også den stærke og beundrede forhandler, der med syv års skolegang og en sjælden, intuitiv begavelse satte de mægtigste modparter og deres akademiske sekretariater til vægs – uden nogen sinde at opgive arbejdspladsernes djærve tale. Han flirtede selv med at være en dansk „mafiaboss“ og gjorde til slut sit liv til en karikatur af en sådan. Men hans liv – i sin helhed – skrev danmarkshistorie.
Den politiske journalist Erik Meier Carlsen går helt tæt på det politiske liv i 1980'erne, der lagde fundamentet til en ny epoke i dansk politik.Bogen kigger nærmere på de økonomiske, sociale og politiske forhold, der lå til grund for det meget abrupte skifte i de politiske magtforhold, og kommer samtidig ind på begreber som monetarisme, keynesianisme, græsrodsbevægelser og EDB-prognoser.Den danske journalist og forfatter Erik Meier Carlsen (f. 1947) har siden 1970‘erne var en stærk spiller inden for den danske journalistik. Han arbejdede i over ti år på Information og har desuden været politisk redaktør på Det Fri Aktuelt og senere for ugebrevet Mandag Morgen. I årene 2000-07 bestred Carlsen posten som chefredaktør for B.T. Igennem sit forfattervirke har Erik Meier Carlsen udgivet bøger om samfund og politik, heriblandt "Konger uden land" (1996), "Politik i firserne" (1986) og "Plads for dem alle?" (1992).
"Plads for dem alle?" går helt tæt på Socialdemokratiet i en lang periode, hvor partiet kæmpede ikke kun for deres politiske mærkesager, men også i kampen mod interne stridigheder.Bogen gennemgår 20 års politisk frustration stammende helt tilbage fra EF-politikken i 1973 og frem til oliekriser, internationalisering, valgkampe og interne uenigheder om alt lige fra politik til den berygtede strid om formandsposten.Den danske journalist og forfatter Erik Meier Carlsen (f. 1947) har siden 1970‘erne var en stærk spiller inden for den danske journalistik. Han arbejdede i over ti år på Information og har desuden været politisk redaktør på Det Fri Aktuelt og senere for ugebrevet Mandag Morgen. I årene 2000-07 bestred Carlsen posten som chefredaktør for B.T. Igennem sit forfattervirke har Erik Meier Carlsen udgivet bøger om samfund og politik, heriblandt "Konger uden land" (1996), "Politik i firserne" (1986) og "Plads for dem alle?" (1992).
Hvorfor er dansk politik så kedelig? Hvorfor fik de tre mest farverige danske politikere gennem de senere år lige netop ikke adgang til magtens centrum?En af Danmarks mest erfarne politiske journalistisker, Erik Meier Carlsen, har sat sig for at besvare disse spørgsmål. Han portrætterer de tre "konger uden land", Svend Auken, Uffe Ellemann-Jensen og Ritt Bjerregaard, og beskriver deres karrierer, som bragte dem tæt på toppen, men netop kun tæt på.Carlsen afdækker desuden de karakteristiske træk ved udviklingen i den politiske kultur, hvor vælgerne har gjort politisk holdning til en detalje i deres livsstil, hvor politikerne værgrer for sig i skandalesager, og hvor magten udøves af professionelle og anonyme aktører i korridorerne.Den danske journalist og forfatter Erik Meier Carlsen (f. 1947) har siden 1970‘erne var en stærk spiller inden for den danske journalistik. Han arbejdede i over ti år på Information og har desuden været politisk redaktør på Det Fri Aktuelt og senere for ugebrevet Mandag Morgen. I årene 2000-07 bestred Carlsen posten som chefredaktør for B.T. Igennem sit forfattervirke har Erik Meier Carlsen udgivet bøger om samfund og politik, heriblandt "Konger uden land" (1996), "Politik i firserne" (1986) og "Plads for dem alle?" (1992).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.