Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Ved daggry den 20. januar 1945 blev den 26-årige svenske kvinde Jane Horney likvideret med to nakkeskud om bord på fiskekutteren Tärnan i Kattegat ved indsejlingen til Øresund, mens hun spejdede efter et kontaktskib, der skulle føre hende det sidste stykke ad en illegal rute til Danmark.Hun vidste ikke, at kontaktskibet aldrig havde eksisteret.Manden, der affyrede de dræbende skud, var den næstkommanderende i Studenternes Efterretningstjeneste Hjalmar Ravnbo. Han handlede i god tro. Han følte sig overbevist om, at hun var tysk spion og stikker – og dermed en alvorlig risiko for den danske modstandsbevægelse.Men var Jane Horney tysk spion og stikker – eller var hun en dansk patriot..."Det spørger Erik Nørgaard om i sin spændingsmættede bog om den frimodige unge kvinde Jane Horney, der brød med alle borgerskabets normer og tog til Berlin og København for at opleve verden. Men hvad gjorde denne verden hende til? Der er blevet lavet film, tv-serier og skrevet utallige artikler for at besvare dette spørgsmål. Erik Nørgaards bog er et spændende og realistisk bud på svaret.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlDen danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Erik Nørgaards serie "Generalens fald" fortæller om officerernes omstridte rolle under den danske modstandskamp under besættelsen. "Forræderiet mod sabotørerne" stiller spørgsmål ved, hvorfor den senere hærchef Viggo Hjalf bevidst dirigerede våbenforsyningerne uden om sabotørerne, som i forvejen led under massiv våbenmangel. Og hvorfor foreslog han samtidig, at sabotørerne blev gjort klar til det forestående blodige opgør mod besættelsesmagten?Det er skræmmende at sætte spørgsmålstegn ved den højtstående officer Viggo Hjalfs øjensynlige dobbeltspil under besættelsen, og dog er det nødvendigt at undersøge Hjalf-sagen til bunds...Striden mellem den civile og militære modstandsbevægelse under besættelsenDen danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Erik Nørgaard er trådt ind bag de danske fængslers tykke mure for at undersøge de indsattes vilkår – fysiske såvel som psykiske. Mange af opdagelserne er skræmmende, og bogen lægger op til debat omkring vort syn på lovovertrædere og vores behandling af dem.Erik Nørgaard er forfatter og journalist med speciale i kriminal- og retsreportager. I 1970 modtog han PH-prisen på baggrund af en artikelserie om forholdene i de danske fængsler.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Der var noget mystisk over historien omkring forfatteren og TV-produceren Thomas Jacobsens selvmord. Meddelelsen om selvmordet var klar, men alligevel vakte det én persons mistanke. For der var noget uldent over sagen. Jacobsen havde alt: en succesfuld karriere, stabil økonomi og en kærlig familie. Så det altoverskyggende spørgsmål var: Hvorfor skulle Thomas Jacobsen nogensinde have begået selvmord?Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Da Danmark besættes af tyskerne i 1940, rejser tre Gestapo-folk i al hemmelighed fra Tyskland til Danmark, hvor de i tæt samarbejde med det danske politi giver sig til at optrevle den danske afdeling af Ernst Wollweber-organisationen, der gennem de foregående år har udført en lang række sabotager i verdenskommunismens navn. Samarbejdet mellem de to politiinstanser fører fængsling, henrettelse og dødsmarch med sig for de snesevis af kommunister, som bliver fanget. Samtidig begynder fundamentet i Komintern at krakelere indefra."Krig og slutspil" er det fjerde og sidste bind i Erik Nørgaards serie "Drømmen om verdensrevolutionen" om Komintern – den internationale sammenslutning af kommunister, der sammen forsøgte at udbrede kommunismen til hele verden. Kominterns arbejde i årene mellem den russiske revolution og 2. Verdenskrig havde enorme konsekvenser, selvom mange mennesker er helt uvidende herom.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Under 1. Verdenskrig skete der et enormt skift i modebranchen som følge af – eller optakt til – en stor forandring i kvindesynet og forventningerne til kvinden. Damerne fik ben i den forstand, at det for første gang i ca. 2000 år blev socialt acceptabelt for kvinder at vise deres ben. Dette hang sammen med forskellige forandringer i samfundet; arbejderbevægelsen, kvindesagskampen, friluftslivets fremvinding, underholdningsindustrien og en øget erotisering af kvinden. Modebranchen fik travlt med at omstille sig – og det gjorde mændene også!Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Da det begyndte at trække op til en ny verdenskrig, tog drømmen om en kommunistisk verdensrevolution en ny drejning. Kommunisterne havde fået en ny og meget håndgribelig fjende, som ikke skyede nogen midler for at vinde frem: Nazisternes støtte voksede og voksede i Tyskland, og de tyske kommunister måtte i eksil, hvor de bravt fortsatte kampen for verdensrevolutionen."Truslen om krig" er anden bog i Erik Nørgaards serie på fire bind om Komintern – den internationale sammenslutning af kommunister, der sammen forsøgte at udbrede kommunismen til hele verden. Kominterns arbejde i årene mellem den russiske revolution og 2. Verdenskrig havde enorme konsekvenser, selvom mange mennesker er helt uvidende herom.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Erik Nørgaards serie "Generalens fald" fortæller om officerernes omstridte rolle i den danske modstandskamp under besættelsen. Dette bind fortæller om den unge løjtnant Knud Skov, som blev myrdet i november 1944. Forgæves forsøgte han at føre de svenske maskinpistoler uden om militæret, så de i stedet kunne blive brugt af den civile modstandsbevægelse, hvis arbejde var hæmmet af mangel på våben. Hvorfor skulle den unge løjtnant dø for denne sag? Hvem gav ordren til mordet? Erik Nørgaard redegør også for politiets rolle i forbindelse med officerernes forræderi mod den civile modstandsbevægelse og de sabotører, der satte livet på spil i en kamp mod en øjensynligt uovervindelig overmagt.Striden mellem den civile og militære modstandsbevægelse under besættelsenDen danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Landbetjent Klausen står over for et svært mysterium med mange mulige løsninger. Var det fru Lunds mand, som forgav hende, eller tog hun selv giften for at begå selvmord? Eller er der måske slet ikke tale om noget mysterium, for kvinden kunne jo være død af naturlige årsager? Hun havde jo før været alvorligt syg ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Det virker så ligetil. Liget af en kvinde bliver fundet en nat i et badehus. Umiddelbart peger alt på hendes ven – en ung narkoman, som nægter sig skyldig. Men der er mange ting, som ikke stemmer ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
""Hej!" prøvede Pia med et svagt smil. "Undskyld…"Hvad fanden bilder du dig ind!" eksploderede hendes far. "Hvad er det for en tid at komme hjem på …!""Jeg … jeg …" Pias stemme rystede. Hun tog sig sammen: "Jeg har været hos Vibeke, og så var bussen kørt."Montør Vagn Andersen tog et skridt frem og greb Pias spinkle overarm: "Det er løgn i din hals! Hører du! Du fylder os med løgn … Mor har været hjemme hos Vibeke, og der har du overhovedet ikke været.."Fru Andersen stod tavs og forgræmmet bag sin mand.Pia så ned på den slidte løber. Hun havde ikke lyst til at sige noget. Hun vidste heller ikke, hvad hun skulle sige."Da 14-årige Pia en aften kommer alt for sent hjem, bliver hendes forældre rasende. Da de finder ud af, at hun har fået en kæreste på 18 og tager p-piller, bliver det bare endnu værre. Så da Pia, næste gang hun er ude, kan se, at hun ikke kan nå hjem til tiden, så tør hun slet ikke komme hjem. Pias forældre efterlyser hende hos politiet, og nu begynder en møgsag med uoverskuelige konsekvenser for den lille familie ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Erik Nørgaards serie "Generalens fald" fortæller om officerernes omstridte rolle i den danske modstandskamp under besættelsen. "Processen mod Land og Folk" fortæller om den sensationelle injuriesag, som den daværende hærchef Viggo Hjalf anlagde mod bladet Land og Folks chefredaktør Martin Nielsen. Sagen vakte stor opsigt. Hjalf påstod pludselig, at hæren under besættelsen havde betragtet de afsatte politikere som deres øverste kommandoorgan og ikke Frihedsrådet, som ellers antaget – også af Frihedsrådet selv. Erik Nørgaard beskriver også striden mellem hærens illegale stab og den civile modstandsbevægelse, hvis samarbejde til alles store uheld aldrig kom til at fungere under besættelsen.Striden mellem den civile og militære modstandsbevægelse under besættelsenDen danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
"Der er en kridtcirkel om dit liv" fortæller en række historier om unge, der på den ene eller den anden måde er kommet ud i problemer – vold, stofmisbrug, tyveri eller anden form for kriminalitet. Den kridtcirkel, der er omkring hver vores liv, markerer grænsen for, hvad vi kan foretage os, inden det får ubehagelige konsekvenser ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
I 1965 bliver 39-årige Tage Pihl Hansen kendt skyldig i drabet på den syvårige Mona, hvis lig blev fundet i to papirsække i Nørresøen. Mordet er et af de mest omdiskuterede i nyere dansk kriminalhistorie, og dog blev Tage Pihl Hansen dømt på et meget spinkelt grundlag. Erik Nørgaards bog, der oprindeligt blev udgivet i 1972, fremsætter påstanden om, at der blev begået et justitsmord. Var det den rigtige gerningsmand, som blev sat bag tremmer for mordet? Og selv hvis det var, var beviserne så tilstrækkeligt stærke til at retfærdiggøre, at han blev dømt skyldig og endda fik fængsel på livstid?Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Søfyrbøder Richard Jensen – en overgang formand for sit forbund – var en af de mest omdiskuterede skikkelser inden for DKP og udenfor. Han var f.eks. i konflikt med Aksel Larsen – de kunne hverken blive enige om mål eller midler. I dag, hvor kommunisterne i mange lande er faldet, er det interessant at gå tilbage i historien og se på de store modsætninger, der fandtes allerede i mellemkrigstiden inden for partiet, både nationalt og internationalt.I 1941 blev Richard Jensen idømt 16 års fængsel for skibssabotage. Det blev til tre år tilbragt i Vridsløselille Statsfængsel. "Richard Jensen - myten om en mand" bringer hans mange dagbogsblade fra den tid. Fra dem erfarer man, hvordan Richard Jensen blev holdt underrettet om krigens gang, hvordan det gik fangerne her og andre steder – bl.a. dem, der blev taget 29. august 1943, da dansk politi efter tysk ordre arresterede kommunister i massevis.Værket, der slutter med årene efter krigen, er en veldokumenteret skildring – med helt nye detaljer – af en mand, som blev en myte, og de mange personer omkring ham ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
I "Livet og loven" fortæller Erik Nørgaard om en lang række sager om kriminalitet, som han som kriminalreporter kom i berøring med i løbet af 1960‘erne. Samtidig er bogen et debatindlæg om spørgsmålet om skyld og straf, hvor Erik Nørgaard stiller spørgsmålstegn ved den retfærdighedsforståelse og de forældede dogmer, som politi, anklagemyndighed og domstolene arbejdede ud fra.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
"Denne bog handler om en menneskeskæbne i Danmark omkring århundredeskiftet. Det er historien om en af samfundets undertrykte, men det er ikke nogen enestående historie. Mange andre er blevet knust som Carl N. blev det. Det enestående er kun, at han ved tilfældighedernes spil fik nedskrevet sit livs forløb i grove træk og sagtmodige vendinger. Titlen stammer fra ham selv: En 32-årig forbryders livshistorie. Han accepterede omverdens opfattelse: han var en forbryder."Erik Nørgaard har udgivet Carl N.‘s barske beretning og suppleret med de oplysninger, han selv kunne finde om Carl N. og om fængselsvæsnet omkring århundredeskiftet. Samtidig drager han paralleller til sin egen tid, hvor tingene har ændret sig slående lidt. Samfundet straffer stadig for at straffe, uden at det lader til at have nogen positiv effekt ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
"Der findes en sygdom, som kaldes "eastern sickness". Det er en let febertilstand, som angriber sindet og hensætter en i en tilstand af længsel og drømme. Den rammer hårdest i den nordiske vinter- og mørketid.Det er ikke nogen ubehagelig sygdom, og den er let at erkende og helbrede. Feberen slipper en i samme øjeblik, man forlader flyet i Don Muang-lufthavnen i Bangkok…"Erik Nørgaard tager os med på sine rejser til Østen. Her er de lokales standardsvar til de rejsende: "No problem, sir!", uanset om man bliver vækket midt om natten af maskingeværssalver, eller om man bare bestiller en kold øl. Rejsen går til Bangladesh, Burma, Laos, Thailand, Indien, Malaysia, Pakistan og mange andre steder, hvor vi møder alt fra burmesiske munke til giftesyge indiske piger og følger i den engelske forfatter Joseph Conrads legendariske antihelt Lord Jims fodspor.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
I "Byen i negativ" tager kriminalreporter Erik Nørgaard os med i Dommervagten, hvor vidt forskellige skæbner mødes på den forkerte side af loven. De store fisk blander sig med de små, vi møder gadens stiknarkomaner, prostituerede fra alverdens lande, hasardspillere, der omsætter titusinder af kroner i løbet af en enkelt nat, og bedrageren, der ikke kan modstå fristelsen til at fuske sig til ekstra penge på andres bekostning.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Under og efter 2. verdenskrig bliver der udkæmpet hårde kampe om ubådene og de skatte og våbenlagre, der gemmer sig i dem. Erik Nørgaard fortæller om kampen om U843, der udspiller sig i danske farvande, men som den danske befolkning kender meget lidt til. Kampen er lige så ubarmhjertig, som ubådens indhold er dyrebart. Som så mange andre af Erik Nørgaards bøger er "Kampen om U843" lige så spændende og nervepirrende som selv den bedste kriminalroman...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Da den russiske revolution brød ud i 1917, sendte det chokbølger gennem hele den kapitalistiske verden: Hvilket land ville mon blive det næste, der faldt for hammeren og seglet? Der gik mange år, før kommunismen for alvor begyndte at sprede sig. Men det var bestemt ikke indsatsen, der manglede ..."Drømmen om verdensrevolutionen" er første bog i Erik Nørgaards serie på fire bind om Komintern – den internationale sammenslutning af kommunister, som sammen forsøgte at udbrede kommunismen til hele verden. Kominterns arbejde i årene mellem den russiske revolution og 2. Verdenskrig havde enorme konsekvenser, selvom mange mennesker er helt uvidende herom.Erik Nørgaard fortæller om de personer, som spillede så stor en rolle for Komintern, særligt den tyske rigsdagsmand Ernst Wollweber og den danske søfyrbøder Richard Jensen. Samtidig beskrives de mange små aktioner, som tilsammen fik så store følger ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
I årene mellem 1. Verdenskrigs afslutning i 1918 og børskrakket i 1929 gennemgik verden en fascinerende og frigørende udvikling. Underholdningsindustrien eksploderede med filmens frembrud, som turde vise kvinder i mindre påklædning end nogensinde før, reklamerne tryllebandt et modtageligt publikum, og jazzen med dens uforudsigelige legesyge satte dagsordenen.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
I bogen "Hvem var Jesus" undersøger Erik Nørgaard den historiske Jesus – altså Jesus som menneske, ikke som Guds søn. Samtidig redegør Nørgaard for jødernes situation på Jesu tid og deres usædvanlige stilling under det romerske herredømme. Erik Nørgaards skildring af Jesus er ikke religiøs, men respektfuld. Han viser Jesus som en fantastisk person, uanset om han var Guds søn eller ej.Værket er velegnet til undervisningsbrug.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
I denne bog beskriver journalist Erik Nørgaard det justitsmord, han mener blev begået mod daværende fiskeri- og grønlandsminister A.C. Normann, efter denne i 1972 var involveret i en voldsom trafikulykke. Der er mange grunde til, at den erfarne journalist Erik Nørgaard vurderer, at der var tale om justitsmord:Offentligheden fik falske oplysninger om ulykkenSagen blev ikke korrekt dømt ved domstoleneDa Folketinget skulle stemme om, hvorvidt A.C. Normann skulle udelukkes fra Folketinget, stemte over halvdelen af medlemmerne ikke i overensstemmelse med Grundloven.Erik Nørgaard går ikke A.C. Normanns ærinde med bogen. Det er et uvildigt studie, der udføres af en af landets mest rutinerede og dygtige journalister inden for kriminal- og retsjournalistik i retfærdighedens og lovens navn.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
I 1930’erne herskede der en mærkelig eklektisk stemning, hvor frygt for fremtiden, arbejdsløshed og spirende nazisme blandedes med den hastigt voksende underholdningsindustri med filmens såkaldte junglepiger og erotiske drømme. Kvinden kom i sin mere eller mindre påklædte form til at spille en endnu større rolle i mandeverdenen end før, i takt med at seksualmoralen udviklede sig og løsnede sit greb om fantasien.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
"Nogen kalder os glædespiger," siger en af de 30 prostituerede, der her interviewes. Hun tilføjer med et ironisk smil, "glæden er på vores side, når kunderne har sluppet slanterne." En anden mener, at det er med rette, at prostituerede kaldes glædespiger, og endnu andre ser slet ingen glæde i deres erhverv. Erik Nørgaards bog præsenterer os for 30 forskellige prostituerede med hver deres syn på deres liv og profession. Bogen gør op med de mange myter og misforståelser, der florerer omkring prostitution, og forsøger at erstatte fremmedgørelsen med åbenhed og forståelse. De prostituerede udtaler sig om de mange forskellige aspekter af deres erhverv som kønsroller, forholdet til politiet, ægtefæller, børn, kærlighed, skattevæsnet, raceproblemer og moralbegreber.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
"Den usynlige krig" fortæller om et kapitel af Europas historie, som længe lå hen i mørke. I årene 1937-1938 blev en lang række skibe i Nordeuropa – inklusiv Danmark – udsat for sabotage organiseret af den kommunistiske verdensorganisation. Hitler brugte disse sabotager som en af de væsentligste grunde til at gå i krig mod Sovjetunionen i 1940. Historien om sabotagerne og de mennesker, som stod bag, er i mange år blevet overset eller mørkelagt, men kommer med "Den usynlige krig" frem i lyset.Erik Nørgaard har fået adgang til nyt materiale om sabotagerne og fortæller om sabotørernes aktioner og konsekvenserne, de fik for de enkeltes liv – flugt fra Gestapo, fængselsstraf, anbringelse i koncentrationslejre og i værste fald henrettelse. Særligt den flygtede tyske rigsdagsmand Ernst Wollweber og den danske søfyrbøder Richard Jensen sættes under lup af Erik Nørgaard, som afslører en historie, der er mere spændende end den mest hæsblæsende krimi.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
På vej til Randers bliver journalist Ulrik og pressefotograf Lisbeth standset ved en politiafspærring. Politiet er på jagt efter to tyske terrorister, som angiveligt er på vej op gennem Jylland. Da Ulrik og Lisbeth når til Randers, glider sagen om terroristerne i baggrunden, da Ulrik bliver optaget af nævningesag, der netop er i gang. En mand er tiltalt for at have misbrugt og dræbt en niårig pige, men Ulrik er som den eneste i tvivl om mandens skyld. Efterhånden begynder han endda at ane en forbindelse mellem de to tyske terrorister og den myrdede pige. Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Dette bind i Den Erotiske Kulturhistorie handler om prostitution i Danmark siden den første bykultur og frem mod straffeloven i 1933, da vi fik en ny straffelovgivning, der ændrede de prostitueredes og deres kunders vilkår markant. Det er ikke primært en historie om lystighed og livsglæde, men i højere grad en beretning om forfølgelse, fattigdom og ydmygelse. Og om et fænomen, der har overlevet alle tider trods barske og barbariske anslag fra ordensmagten.Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Journalisten Ulrik Ross samler en række storrygere til et eksperiment på en ødegård i Sverige. Sammen skal de klare sig gennem en hel røgfri uge. Men noget går helt galt. En af deltagerne bliver fundet død af et skudsår i brystet på bunden af en skovsø. Morderen må være en af de andre deltagere, men hvem? Sagen viser sig at være langt mere omfattende end først forventet, og inden længe kan Ulrik Ross trække tråde til den københavnske underverden, kvindebevægelsen, efterretningstjenesten og meget mere ...Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.