Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af liv.Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de sociale, kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger om ernæring, der gives.Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle.Bogens kapitler er skrevet af en række førende fagpersoner og forskere inden for deres respektive felt og inddrager nyeste nationale og internationale forskning.Menneskets ernæring, 4. udgave er gennemgribende revideret, opdateret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning samt suppleret med en række nye kapitler om bl.a. kost og hjernens præstationsevne samt populære slankediæter og kostformer.Bogen er en grundbog inden for ernæring og sundhed og har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række mellemlange og videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår. Den kan desuden anvendes af fagprofessionelle, der ønsker opdateret viden på området.
Danskere, der nærmer sig pensionsalderen, kan se frem til et rekordlangt otium, hvor de tilmed vil være raske og rørige i over halvdelen af årene.Meget tyder på, at vi holder fast i vores drikkevaner, når vi bliver ældre, og det har ikke skortet på dystre profetier om ”rødvinsgenerationen, der snubler efter én enkelt genstand” og ”risiko for skrumpelever hos landets mest fugtige generation”.På den anden side viser robuste forskningsresultater, at et mådeholdent alkoholforbrug kan nedsætte de ældres risiko for blodpropper, type 2 diabetes og demens og forlænge levetiden med op til to år.Bogen informerer sagligt og let forståeligt om øl og vin i livets midte og efterår og retter sig mod ældre, pårørende og ansatte i plejesektoren.• Tips om øl og vin til hverdagsretter og festmad.• Bliver leverens evne til at omsætte alkohol ringere med årene?• Hvad sker der med balancen, når du har drukket et glas eller to?• Kan en aperitif stimulere appetitten hos de småt spisende ældre?• Myter og facts om virkningen af en godnatbajer.• Kan vin til maden løfte stemningen på plejehjemmet?• Hvilke slags medicin går ikke godt i spænd med alkohol?• Alkohol som hjertestyrkning – hvor meget skal der til?• Hvilke sygdomme taler for at lade glasset stå?
Et boom i antallet af gode ølbarer og mikrobryggerier vidner om danskernes fornyede interesse for kvalitetsøl på fad og flaske. Samtidig har godt øl fra starten været en vigtig medspiller i det nye, nordiske køkkens visioner om at udforske den hjemlige naturs potentiale for nye smagsoplevelser. ’Til øllet – sund med øl i glas og gryde’ er en opskrifts- og opslagsbog, der bringer svar på en lang række spørgsmål fra både nysgerrige øldrikkere og mere erfarne ølentusiaster. Den handler også om, at øl med måde har mindst de samme sundhedseffekter som vin!Bogen er delt op i tre hovedafsnit:Øllets kulinariske aspekterOpskrifterne og kokkene Øl og helbred Bliv inspireret af lækre madfotos, gå i køkkenet med 18 danske stjernekokkes øl-opskrifter og bliv klogere på, hvorfor øl er sundere, end vi tror.
Hvad sker der i hjernen, når du drikker vin? Gør man klogt i at holde hvid januar? Er kvinder dygtigere vinsmagere end mænd? Hvorfor giver nogle vine hovedpine og andre ikke? Hvordan husker man sin vinsmag? Hvilken vin til hvilken mad? Hvordan afkoder man vinens smag foran vinhylden?‘Kvinder og vin’ er en opslagsbog, der bringer svar på en lang række spørgsmål fra den nysgerrige vindrikker. Tilgangen er uprætentiøs til trods for den grundige research bag svarene.Kvinder køber og drikker vin på lige fod med mænd. Alligevel er den gængse litteratur på området ofte bygget op om den tilgang, mænd har til vindrikning. Kvinder tænker vin anderledes. Kvinder vil gerne have den gode historie, men tænder sjældent på nørdet vinviden om jordbundsforhold, gæringsteknikker eller dyre kultvine. Vin er lig med livskvalitet, og kvinder er nysgerrige efter at få det bedste ud af vinen.Derfor er bogen delt op i fem hovedafsnit:‘Kvinden som vindrikker’ – Læs om, hvordan alle sanser sættes i spil, når du drikker vin.‘Kvinden som vinkøber’ – Lær din vinsmag at kende og brug det aktivt, når du handler vin.‘Kvinder, vin og mad’ – Lær at forstå vin fra et mad- og vinmatch-perspektiv.‘Kvinder i vin’ – Læs om danske kvinder, der har været pionerer inden for vin i Danmark, og gå i deres fodspor.‘Kvinder, vin og helbred’ – Læs bl.a. om de syv faktorer, der afgør, hvordan din krop håndterer alkohol og om, hvordan sund nydelse af vin ikke alene er mulig, men også enkel at gennemføre i praksis.Bogen tager sit afsæt i den kvindelige vindrikker, og såvel kvinder som mænd kan have glæde af at læse den.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.