Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
På banegårdpladsen i Kolding har statuen af Christen Berg stået i så lang tid, at ingen længere ved, hvem han var. Var han en børsmægler, kan folk finde på at spørge. Nej, han var lærer, avisejer og den politiker, der fik samlet partiet Venstre i 1870. Engang hang billedet af ham i titusinder af hjem på landet som en slags protest mod magthaverne. Den unge bondedreng fra Vestjylland skabte med raketfart en karriere for sig selv med sine aviser og købte ejendomme. Han blev en faktor uden lige i Danmark.Siden er han gået i glemmebogen. Måske fordi han ikke blot var en dygtig politiker, et enestående naturtalent ud over alle grænser, men også en dygtig forretningsmand og som liberalist, der ikke mente, der var noget i vejen for, at man blev stor og tyk på andres bekostning. Og det blev han: stor og tyk, mens langt mindre begavelser som fx Viggo Hørup er blevet hængende i den danske bevidsthed. Historikeren Erik Voss fra Kolding har med folkeligt talent for detaljerne skabt en både underholdende og dybt informativ bog om Christen Berg. Historikeren Kai Just har redigeret bogen. Bogen er gennemillustreret. I første halvdel er der masser af fotografier og landskabsbilleder. I den sidste og dominerende del finder læseren et væld af morsomme og perfide fremstillinger.
Engang var Peter Sabroes navn på alles læber. Arbejdere og småfolk i by og på land lyttede til ham, når han talte om at organisere sig. Menige soldater vidste, at ham skulle de gå til, hvis de blev forfulgt af officererne. Børn, der var anbragt på opdragelsesanstalter, klagede til ham, når de blev straffet. Omvendt så arbejdsgivere, herremænd og embedsmænd – ja, hele den tids kreative klasse – på ham med væmmelse, også fordi han som regel overskred grænsen for det pæne og til(for)ladelige. Men uden Sabroe, uden hans aktioner og hans populistiske journalistisk havde velfærdssamfundet næppe fået den folkelige opbakning, som det rent faktisk fik.Bogen om Peter Sabroe skildrer hans liv, fra hattemagerlærling til rigsdagsmand, og tegner ikke blot et portræt af den folkelige og alsidige journalist, agitator og politiker. Den fortæller også glemte historier om Danmark fra provisorietiden over systemskiftet til Sabroes tid som succesrig redaktør af Kolding Socialdemokrat. Lige indtil hans tidlige død ved togkatastrofen i Bramming 1913. Bogen bygger ikke mindst på glemte beretninger i dagspressen, hvorved problemstillinger, som syntes glemt og borte viser sig friske og aktuelle. Illustreret med mange dokumentariske fotos. Bogen har forord af den afgående formand for Folketinget, Henrik Dam Kristensen.
This book draws on theory, research, and practice-oriented literature to offer an introduction to flipped learning and offer busy instructors advice on how to flip their academic English language courses.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.