Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Esben Hougaard

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - en indføring i psykoanalytisk, oplevelsesorienteret, kognitiv, systemorienteret og integrativ psykoterapi
    af Esben Hougaard, Thomas Nielsen & Birgitte Diderichsen
    313,94 kr.

    Om de fem hovedretningers baggrund, det teoretiske grundlag, terapiens udformning og struktur, undersøgelsesmetoder samt om terapeutiske forandringsprocesser og med illustrerede eksempler fra praksis.Bogen samler trådene i dette brogede felt og giver indsigt i og overblik over, hvordan man kan skabe forandring.Psykoterapiens hovedtraditioner er skrevet i et enkelt sprog med forklaring af særlige fagudtryk. Den henvender sig til psykologistuderende samt til alle, der interesserer sig for psykoterapi.

  • - 3. udgave
    af Esben Hougaard
    520,95 kr.

    Ny gennemrevideret udgave af klassikeren i den danske psykologiske litteratur. Esben Hougaards store oversigtsværk om psykoterapi udkom første gang i 1996 med en revideret udgave fra 2004. Denne 3. udgave af bogen er gennemgribende revideret og videnskabeligt opdateret med den nyeste forskning. Bogen er et forsøg på at gøre status over videnskabelige indfaldsvinkler til psykoterapi.Bogen giver en samlet, integrativ oversigt over psykoterapiområdet, der går på tværs af de traditionelle terapiretninger. Det er en grundantagelse, at adfærd, kognition, emotion og interpersonelle relationer er centrale psykiske systemer i forbindelse med psykoterapi, og at de terapeutiske hovedskoler yder forskellige bidrag i forbindelse med særlige psykiske systemer. Bogens hovedtemaer er:* Hvad er psykoterapi?* Terapeutiske skoledannelser* Empirisk udforskning af psykoterapi* Forskningsoplyst psykoterapi* Uddannelse og træning af psykoterapeuter* Forholdet mellem videnskab og praksis* Nonspecificitetsantagelsen i psykoterapi* Forventninger og psykoterapi* Det terapeutiske forhold* Terapeutiske metoder rettet mod klientens problemadfærd* Emotioner i psykoterapi* Psykoterapi, interaktion og interpersonelle relationer* Indsigt og psykoterapi* Integrative bestræbelser og differentiel psykoterapiEsben Hougaard er professor i klinisk psykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet.

  • - En selvhjælpsbog baseret på kognitiv terapi
    af Esben Hougaard & Mikkel Arendt
    197,95 - 227,95 kr.

    Alle kender til at blive genert eller pinligt berørt i sociale situationer. Men for nogle fylder den sociale angst så meget, at det i betydelig grad indskrænker deres hverdag. Personer med social angst kan blive bange for at opføre sig dumt, blive afsløret, ydmyget eller kritiseret. Social angst findes i mange grader – fra let generthed til angst, der er så voldsom, at det er svært at være sammen med andre mennesker. De fleste mennesker med social angst kan få det bedre ved at følge et selvhjælpsprogram som det, du finder i denne bog. Selvhjælpsprogrammet i SOCIAL ANGST består af otte moduler, hvor du trin for trin kan arbejde med at håndtere eller overvinde din sociale angst. Metoden bygger på kognitiv terapi, hvor man arbejder med at undersøge og ændre de negative tankemønstre, som udløser og vedligeholder angsten. Samtidig arbejder man med at øve sig i at udsætte sig for de angstfremkaldende situationer gennem såkaldt eksponering. Selv om det kan være fristende bare at undgå de situationer, der udløser angsten, fører dette ofte til store indskrænkninger i ens liv. Målrettet gennemførelse af programmets øvelser kan være vejen til at slippe af med angsten og få et bedre liv i samværet med andre mennesker. Bogens program er udviklet af professor i klinisk psykologi Esben Hougaard og psykolog Mikkel Arendt, der er førende eksperter i angstbehandling herhjemme.

  • af Esben Hougaard
    201,95 kr.

    Angst er en almindelig ubehagelig følelse, som alle kender til. Svær angst spiller en central rolle ved mange psykiske lidelser og problemer, herunder de såkaldte angsttilstande, der nogenlunde svarer til det, som tidligere blev kaldt neuroser.    Angsttilstande er den mest udbredte psykiske lidelse, der berører mere end 20 procent af befolkningen over et livsforløb. Selv om der i dag er udviklet virksomme metoder til behandling af angst, såvel psykologiske som medicinske, får mange personer med angsttilstande ikke en passende behandling.  Bogen sammenfatter den foreliggende viden om angst og angsttilstande på en overskuelig måde. Der redegøres for angstens natur og årsager, for de forskellige angsttilstande og for egnede metoder til behandling af angst. Der er særskilte kapitler om medicinsk behandling af angst og om de to mest anvendte psykologiske behandlingsmetoder: psykodynamisk og kognitiv terapi.   Derudover behandles spørgsmålet om valget mellem psykologisk og medicinsk behandling og om metodernes eventuelle kombination. Endelig er der en kort vejledning i diagnosticering af angsttilstande.   Bogen henvender sig først og fremmest til behandlere, som arbejder med angstpatienter, men vil også kunne læses af andre, som interesserer sig for, hvad angst er, hvordan den opstår, og hvad der kan gøres ved den.  Esben Hougaard og Thomas Nielsen er lektorer på Psykologisk Institut i Århus. Raben Rosenberg er overlæge på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

  • af Esben Hougaard & Ole Karkov Østergård
    177,95 - 206,94 kr.

    Hvad er psykoterapi? Hvilke forskellige retninger er de mest almindelige? Hvordan virker psykoterapi? Hvordan foregår det i praksis? KORT & GODT OM PSYKOTERAPI kommer rundt om alle de væsentlige aspekter ved psykoterapi. Den fortæller om de mest udbredte retninger, og om hvordan og hvorfor de virker. Den fortæller om psykoterapi ved forskellige psykiske lidelser, og den giver et overordnet indblik i den vigtige forskning bag psykoterapien og dens virkningsmekanismer. Bogen henvender sig både til fagfolk og privatpersoner. Den er til dig, der ønsker faglig indsigt i psykoterapi som behandlingsmetode, og til dig, der ønsker praktisk viden om, hvordan psykoterapi helt konkret foregår, og hvornår det er hensigtsmæssigt at søge hjælp.Om forfatterne:ESBEN HOUGAARD og OLE KARKOV ØSTERGÅRD har beskæftiget sig med psykoterapi gennem hele deres karriere. Esben er professor ved Psykologisk Institut, AarhusUniversitet, og klinisk psykolog ved Psykiatrisk Hospital i Risskov. Ole er leder af Universitetsklinikken på Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet og har været klinisk psykolog i psykiatrien og ved Studenterrådgivningen. Esben har især arbejdet med kognitiv adfærdsterapi, mens Ole særligt har arbejdet med psykodynamisk terapi. Begge har dog erfaringer med andre retninger.

  • af Per Hove Thomsen, Esben Hougaard, Raben Rosenberg, mfl.
    527,95 kr.

    En række eksperter samler i OCD – Sygdom og behandling. For behandlere den nyeste viden om OCD, herunder epidemiologi, komorbiditet, OCD-spektrumlidelser, udredning, ætiologiske faktorer, neurobiologi, kognitive funktioner, pårørende og børn med OCD. Bogen giver en grundig gennemgang af de kognitive adfærdsterapeutiske metoder, der er virksomme i behandlingen af OCD samt en gennemgang af biologiske behandlingsmetoder. Bogen indeholder endvidere arbejdsskemaer til anvendelse i behandlingen af OCD, samt specifikke skalaer til bl.a. vurdering af symptomernes sværhedsgrad. Disse kan frit downloades og printes fra forlagets hjemmeside.OCD – Sygdom og behandling. For behandlere er redigeret af Malene Klindt Bohni, cand.psych.aut., psykolog ved Klinik for OCD og Angstlidelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov, og privatpraktiserende psykolog, og Birgit Egedal Bennedsen, ph.d., speciallæge i psykiatri. Overlæge ved Klinik for OCD og Angstlidelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov.

  • - i samtalebehandling
    af Anette Søgaard Nielsen, Esben Hougaard, Merete Nordentoft, mfl.
    327,95 kr.

    Forfatterne præsenterer forskellige bud på det at forholde sig professionelt til svære menneskelige problemer i en behandlingskontekst. Der findes ingen facitliste, men kapitlerne kommer med bud på, hvad professionel kontakt i forbindelse med fx selvmordstanker, svær psykisk lidelse, uhelbredelig sygdom m.v. kan være. Bogen henvender sig til fagpersoner og studerende inden for sundhedsvæsenet og er tænkt som inspiration til eftertanke, refleksion og diskussion.

  • af Søren Willert, Svend Brinkmann, Steinar Kvale, mfl.
    188,95 kr.

    Fra universiteterne uddannes der psykologer som aldrig før, og opgaver og arbejdssteder for psykologer forskellige steder i samfundet er i vækst. Psykologi vokser således både som akademisk fag på universiteterne og som professionsfelt. Sommetider er universitetet og professionen i dynamisk samspil, og andre gange lever de hvert deres liv og bevæger sig i forskellige retninger.De fleste psykologer gives legitimitet i samfundet på baggrund af deres akademiske titel, og universitetsforankringen af psykologers virke fremhæves ofte som en kvalitetssikring af virket i forhold til psykoterapeuter på det såkaldte "grå marked". Men er det overhovedet muligt for den enkelte psykolog at koble mellem forsknings- og professionspraksis, og kan viden erhvervet på universitetet være meningsfuld for professionsudøvelse? Bogen tematiserer dilemmaer i dette felt, der er nærværende for både forskere, praktikere og ikke mindst psykologistuderende, der har som mål at bevæge sig fra forsknings- til praktikerverdenen.  Bogen er redigeret af Svend Brinkmann, adjunkt i social- og personlighedspsykologi ved Århus Universitet, og Lene Tanggaard, adjunkt i pædagogisk psykologi ved Aalborg Universitet. Den indeholder bidrag fra såvel danske som udenlandske kapaciteter: Espen Hougaard, Gudrun Olsson, Donald Polkinghorne, Steinar Kvale, Claus Elmholdt, Fransisco Pons, Pierre-André Doudin, Frédérique Cuisinier, Seth Chaiklin og Søren Willert.

  • - i samtalebehandling
    af Anette Søgaard Nielsen, Esben Hougaard, Merete Nordentoft, mfl.
    274,95 kr.

    Forfatterne præsenterer forskellige bud på det at forholde sig professionelt til svære menneskelige problemer i en behandlingskontekst. Der findes ingen facitliste, men kapitlerne kommer med bud på, hvad professionel kontakt i forbindelse med fx selvmordstanker, svær psykisk lidelse, uhelbredelig sygdom m.v. kan være. Bogen henvender sig til fagpersoner og studerende inden for sundhedsvæsenet og er tænkt som inspiration til eftertanke, refleksion og diskussion.

  • - teori og forskning
    af Esben Hougaard
    440,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.