Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Siden Coaching i perspektiv – en grundbog udkom i 2008 er der sket meget med coaching som profession og håndværk samt i vores forståelse af coaching.I Coaching i nyt perspektiv – en metodebog bevæger vi os nogle skridt videre. Ved at gøre status for faget og pege fremad forsøger bogen at favne coachingfeltet på ny gennem tre centrale områder: Grundlag, retninger og værktøjer Ledelse, organisering og arbejde Ånd, filosofi og refleksionBogen vil være til nytte og inspiration for disse målgrupper:Studerende på private og universitære uddannelser i og om coaching, der har brug for en lærebog med den rette akademiske tyngde.Virksomheder og ledere, der bruger coaching og arbejder på at implementere værktøjer, praksis og tænkning i arbejdsfunktionen, og som har brug for en reflekteret metodebog.Alle med interesse for coaching, der har brug for et overblik, en samfundsmæssig og filosofisk perspektivering og en større forståelse for, hvordan coaching også virker.Den er skrevet af fagfolk med uddannelsesbaggrund inden for psykologi, filosofi og samfundsvidenskab samt coaches med master- eller universitetsgrader og mange års erfaring i praksis.
Et unikt indblik i, hvordan et burnout ændrede den danske billedkunstner Jeppe Heins syn på livet og kunsten I 2009 sidder Jeppe Hein i en flyver i 10.000 meters højde, da han får et angstanfald og ikke kan trække vejret. Efter et år med over 15 udstillinger og utallige rejser siger hans krop simpelthen stop. ”Jeg måtte lære at trække vejret igen,” fortæller Jeppe Hein i bogen. Jeppe Hein strøg til tops på den internationale kunstscene, før han var fyldt 35. Hans værker blev vist på verdens fineste udstillingssteder og solgt til skyhøje priser, og han var indbegrebet af succes – også i sine egne øjne. Men hans burnout blev et vendepunkt. For at finde sig selv igen søgte han mod det spirituelle og det religiøse. Han gik i psykoanalyse, begyndte at dyrke yoga og meditation og satte sig ind i buddhismens og hinduismens lære. Forfatter og filosof Finn Janning har været ven med Jeppe Hein, siden de var helt unge. I bogen følger han på nærmeste hold Jeppe Heins menneskelige og spirituelle udvikling efter hans burnout og viser, hvordan den er uløseligt knyttet sammen med hans kunst. Mens Jeppe øver sig i at være til stede og i at vise selvomsorg for at kunne give og modtage kærlighed, formes hans kunstneriske ambition om at hjælpe andre med den samme proces.
Den, der tænker klart, lever klart...Med Opmærksomhedens filosofi stiller Finn Janning spørgsmålet: Hvordan kan vi etablere en mere kærlig forbindelse med verden og hinanden? Janning viser med afsæt i fodbold og cykling hvorledes det enkelte menneske kan udforske eksistensens muligheder og gradvist blive klogere – på sig selv og de andre. Denne filosofiske visdom er eksistentielt klargørende, idet den, der tænker klart, lever klart. Hvordan klarheden optrænes, giver Janning flere bud på, men først og fremmest handler det om en empatisk og intuitiv indfølingsevne, der gør den enkelte i stand til at rumme dét, som sker. Netop her er fodbolden eksemplarisk, fordi det som sker med en spiller, også sker med tilskueren. I bogen præsenteres en poetisk filosofi. En særlig tilgang eller indstilling til verden, der er opmærksom, problematiserende, beslutsom og frigørende. En tilgang, der sætter mennesket fri til at elske. Ud over sporten henter bogen inspiration hos blandt andre Ludwig Wittgenstein, Albert Camus, Simone Weil, Gilles Deleuze og Iris Murdoch.
Which life is worth living? In A Philosophy of Mindfulness: A Journey with Deleuze, the writer and philosopher Finn Janning argues that we need a "new" philosophy because we-many of us, at least-are blind. We see rather little of that which surrounds us. For Janning, philosophy is not just an abstract discipline but also a mode of being in this world. By mixing mindfulness with the affirmative philosophy of Gilles Deleuze, he unfolds a philosophy of mindfulness. A philosophy that makes us less blind but also ethically responsible in relation to what we experience. Hereby, Janning moves mindfulness from the sphere of psychology into philosophy, or from being primarily an inward-turned practice to an out-turned one. A Philosophy of Mindfulness is a daring and enriching intervention in contemporary philosophy. It puts emphasis on experience, experiment, and actualization or affirmation. Each experience matters; life is the experience of making contact or being connected with what is in the midst of becoming-that is, life-and then passing it on to the next generations.
Efter sin storebrors død går Jørgen til grunde. Ulykkelig af sorg flår han sig løs af sin fortid, og forvandler sig til kunstneren Jim. Undervejs i sin forvandling møder han den jævnaldrende Iggy, der bliver et holdepunkt i hans turbulente liv. På en druktur lover Iggy – mest i sjov – at fortælle historien om Jims kunstnerliv. Men da Jim en dag forsvinder, føler Iggy sig forpligtet til at dele sin vens historie; en historie, der viser sig at gemme på en skræmmende hemmelighed. For hvad sker der, når vi kan se et andet menneskes liv? Skal Iggy fortælle hele historien?Finn Jannings roman "Stakkels Jim" tager os med på en episk rejse gennem døden, venskaber, kunsten, og hvad det overhovedet vil sige at være (eller ikke være) et menneske.Finn Janning er forfatter og filosof. Han har studeret filosofi og erhvervsøkonomi på Copenhagen Business School, samt litteratur og filosofi på Duke University i USA. I 2005 forsvarede han sin ph.d.-afhandling "A DIFFERENT STORY – Seduction, Conquest and Discovery". Senere har han studeret mindfulness på Universidad de Zaragoza i Spanien.
Stakkels Jim tager os med påen episk rejse gennem døden, venskaber, kunsten, og hvad det overhovedet vilsige at være (eller ikke være) et menneske. Efter sin storebrors død går Jørgen tilgrunde. Ulykkelig af sorg flår han sig løs af sin fortid, og forvandler sig tilkunstneren Jim. Undervejs i sin forvandling møder han den jævnaldrende Iggy,der bliver et holdepunkt i Jims turbulente liv. På en druktur lover Iggy – mesti sjov – at fortælle historien om Jims kunstnerliv. Men da Jim en dagforsvinder, føler Iggy sig forpligtet til at dele sin vens historie; enhistorie, der viser sig at gemme på en skræmmende hemmelighed. For hvad skerder, når vi kan se et andet menneskes liv? Skal Iggy fortælle hele historien? Finn Janning
Hvem myrdede Gilles Deleuze? er en roman om en mands besættelse af et selvmord. Da en ung dansk mand møder den spanske forfatter Rodrigo i Barcelona, bliver han vidne til en firedages intens monolog om eksistensen og dens mulige grænser. Rodrigo gransker en bestemt filosofs selvmord med sådan en iver, som gjaldt det hans fremtidige livsbetingelser. Med Barcelona som baggrund udfoldes en lang række tanker om livet og døden, og om hvorvidt et liv måske ikke altid er værd at leve. Uddrag af bogen Jeg fornemmer, at mere og mere af eksistensen sidder på Death Row … Ja, det tænker jeg. Jeg sidder jo ikke her alene, vel? Hvis vi kunne, ville flertallet betale en eller anden for at leve deres liv. Alle har efterhånden mistet modet til at leve. Vi outsourcer mere og mere af vores liv. I gamle dage gad folk ikke passe deres egne børn; i dag gider færre og færre at føde dem. Det gør ondt, du bliver tyk, du får hængepatter. Så lad hellere en anden gøre arbejdet. Det er lettere at spille pik end at gennemføre et forspil. Om forfatteren Finn Janning er ph.d., forfatter og filosof. Han har senest udgivet The Happiness of Burnout – The case of Jeppe Hein, Den gavmilde digter – Et essay om Jørgen Leth og romanen Du er (ikke) min? Han bor i Barcelona.
Jørgen Leth kan det hele: Han er digter, filminstruktør, tv-kommentator, cykelsportsekspert, enfant terrible, levemand og æstetiker. At han også skulle være etiker, vil nok overraske mange, men det er faktisk lige det, filosoffen Finn Janning påstår i sin nye bog.Finn Janning argumenterer i sit essay for, at Leth er en gavmild etiker. Han viser, at digterens skrift og liv hænger sammen i kroppen. Og kroppen er det sted, hvor digterens erfaringer sætter sig og spreder sig. Leth er en atletisk og sanselig digter, der konstant afsøger eller udforsker grænserne for det levende. Finn Janning går ind i en personlig og forpligtende dialog med Leths værker og virke, hvilket naturligt fører til en undersøgelse af almene eksistentielle spørgsmål. Hvilket liv er værd at leve? Hvilken betydningen har døden for vores måde at leve på? Hvordan er det muligt at dele personlige erfaringer som noget upersonligt? Bogen er en original læsning af Leth, som henvender sig til en bred gruppe af læsere, hvad enten disse holder af Leth, cykelløb og etik – eller blot vil vide, hvorfor kunst er et spørgsmål om liv eller død."Finn Janning skriver utrolig godt, finurligt og nærværende om det at leve og livsvalg. Jørgen Leths digtning er udgangspunktet, men det er ikke en læseguide til Leths forfatterskab, så meget som det er en dialog og et essay, der sætter Leth ind i en mere filosofisk kontekst end sædvanlige udlægninger af dennes forfatterskab (...) Enormt velskrevet og spændende essay om det gode liv med udgangspunkt i Jørgen Leths digtning."- Tina Schmidt, lektør
Jørgen Leth kan det hele: Han er digter, filminstruktør, tv-kommentator, cykelsportsekspert, enfant terrible, levemand og æstetiker. At han også skulle være etiker, vil nok overraske mange, men det er faktisk lige det, filosoffen Finn Janning påstår i sin nye bog.Finn Janning argumenterer i sit essay for, at Leth er en gavmild etiker. Han viser, at digterens skrift og liv hænger sammen i kroppen. Og kroppen er det sted, hvor digterens erfaringer sætter sig og spreder sig. Leth er en atletisk og sanselig digter, der konstant afsøger eller udforsker grænserne for det levende. Finn Janning går ind i en personlig og forpligtende dialog med Leths værker og virke, hvilket naturligt fører til en undersøgelse af almene eksistentielle spørgsmål. Hvilket liv er værd at leve? Hvilken betydningen har døden for vores måde at leve på? Hvordan er det muligt at dele personlige erfaringer som noget upersonligt? Bogen er en original læsning af Leth, som henvender sig til en bred gruppe af læsere, hvad enten disse holder af Leth, cykelløb og etik – eller blot vil vide, hvorfor kunst er et spørgsmål om liv eller død.Uddrag af bogen:At lade sig inspirere af ingenting. Det er sådan, det begynder. Selv påpeger Leth flere gange, at han ingenting ved. Han gentager dette, som var der tale om et motto: Jeg ved ingenting. Så hvem er Leth? Han er det menneske, der ved ingenting. Han siger det for at bevare friskheden, for ikke at foregribe, men også fordi han inspirerer sig selv. Han er ydmyg og føjelig. Underdanig på vegne af livet. Det er det ydre, livets kræfter, som former ham. Dette skal forstås i forlængelse af hans ønske om at lære at forstå. Han er inspireret. Sandsynligvis på grund af hans mange blinde pletter. Sygdommen til døden bliver til Livet til døden.Om forfatteren:Finn Janning er ph.d. i praktisk filosofi. Han har desuden studeret litteratur og økonomi på Copenhagen Business School og Duke University i USA. Siden 2008 har han boet og skrevet i Barcelona. Han er forfatter til romanen Du er (ikke) min? og flere filosofiske bøger og essays.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.