Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Finn Jeppesen debuterede i 2003 med digtsamlingen Evigt – Digte hurtigt efterfulgt af digtsamlingen Nyt lys (2004). I 2007 udkom den da 46 årige forfatter med Haiku digtsamlingen Solsortens bad. I 2009 kom børnebogen Historien om de to skovmus Oswald og Henry, men Finn Jeppesen søger hele tiden nye spændende emner og i 2012 udkom han med den socialrealistiske roman Geddesvinget. Når Finn Jeppesen ikke arbejder med et bog projekt, har han bl.a. haft artikler i Information og Fyens Stiftstidende. Finn Jeppesen er nu aktuel med digtsamlingen Det frigjorte menneske, her forsøger den fynske forfatter sig med en formfornyelse indenfor digtsamlinger. Bogen er således inddelt i fire dele, som hver repræsenterer forskellige måder at skrive digte på. Af indholdet:Digtsamlingen indeholder hints til politik, folks livsanskuelse i det senmoderne og reklame-branchens magt. Det frigjorte menneske henvender sig ikke til nogen specifik målgruppe, men den modne læser vil måske få den største læseoplevelse …
Fugle ænser ikke glas: En usædvanlig novellesamling af den fynske forfatter Finn JeppesenIngen kan forudsige, hvordan menneskeslægtens fremtid vil tage sig ud, men Finn Jeppesen har alligevel gjort forsøget. Forudsigelserne baserer sig på fortidige samt samtidige samfundstendenser, hvilket gør hans seneste bog ydermere aktuel i mere end én essens."Fugle ænser ikke glas" er en usædvanlig novellesamling samt Finn Jeppesens første, men i hans alsidige forfatterskab har hans nysgerrighed budt til bevægelse indenfor flere genrer, det være sig filosofiske digtsamlinger - herunder også haiku - en børnebog, samt en socialrealistisk roman."Fugle ænser ikke glas" tager sin begyndelse i en nær - ikke specielt fremmedartet - fremtid, tæt på nutidig genkendelighed.Læseren befinder sig dog snart i et fremtidsperspektiv så anderledes fra 2024. Det være sig i samfund i opløsningstilstande, præget af bestialsk vold, skin demokratier, despotier, atomare krige, miljøkatastrofer. Der er dog håb for vores efterkommere, da Fugl Fønix - nok engang - letter af asken.Flere af novellerne foregår indenfor mytologiske rammer, men kendskab til mytologi er ikke en forudsætning for en god læseoplevelse. Kort beskrevet er novellesamlingen kampen mellem de universelle kræfter: Kaos kontra logos.
Digtsamlingen ”Er” udkommer den 23.02. 2023 på forlaget Ravnerock, den er forfatterens ottende digtsamling.Øvrige titler:Evigt digte 2003.Nyt lys digte 2004.Solsortens bad Haiku digte 2007.Historien om de to skovmus Oswald og Henry børnebog 2009.Geddesvinget roman 2012.Seneste udgivelser:Det frigjorte menneske digte 2016.Det bevidstløse menneske digte 2018.Det anonyme menneske digte 2019.Hviler i haiku – hvis det ikke var for fluerne Haiku digte 2020.
Hviler i Haiku I 2007 udgav Finn Jeppesen Haikudigtsamlingen ”Solsortens bad”, forfatterens forkærlighed for denne helt specielle digtform – som opstod i 1600 tallets Japan – gør at haiku indgår i alle Finn Jeppesens seneste digtsamlinger således også i den digttriade, den fynske forfatter kompletterede i 2019 med digtsamlingen ”Det anonyme menneske”.Nu er han aktuel med digtsamlingen ”Hviler i haiku” på forlaget Ravnerock. Digtsamlingens gennemgående tema, er forfatterens anspændte forhold til fluerne, som sætter hans tålmodighed på en prøve. Desuden indeholder ”Hviler i haiku” også haiku på engelsk.Udover digtsamlinger har Finn Jeppesen udgivet en børnebog i 2009 ”Historien om de to skovmus Oswald og Henry” og den Socialrealistiske roman ”Geddesvinget” i 2012.Seneste udgivelser:Det frigjorte menneske 2016Det bevidstløse menneske 2018Det anonyme menneske 2019
Finn Jeppesen debuterede i 2003 med digtsamlingen Evigt – Digte hurtigt efterfulgt af digtsamlingen Nyt lys (2004). I 2007 udkom den da 46 årige forfatter med Haiku digtsamlingen Solsortens bad. I 2009 kom børnebogen Historien om de to skovmus Oswald og Henry, men Finn Jeppesen søger hele tiden nye spændende emner og i 2012 udkom han med den socialrealistiske roman Geddesvinget. Når Finn Jeppesen ikke arbejder med et bog projekt, har han bl.a. haft artikler i Information og Fyens Stiftstidende. I efteråret 2016 udkom Finn Jeppesen med digtsamlingen Det frigjorte menneske den første i en triade. Blækket var såmænd knapt nok tørt, før den fynske digter gik i kast med efterfølgeren - den netop aktuelle digtsamling - Det bevidstløse menneske. Beskrivelse. Hovedtemaet i digtsamlingen er nutidsmennesket, og dets konstante ”rastløse” tilstand i fraværet af noget eller nogen, deraf savnet og længslen, kærligheden – den åbenbare gengældte og afsondrede hemmelige - som det, uanset karakter, må leve med i en mere eller mindre kronisk tilstand af sjældent at være i stand til at være til stede, hvor det rent faktisk er, men håbløst ubevidst må fortsætte eksistensen som Det bevidstløse menneske. Digtsamlingen beskriver ligeledes den ”unge angst” og den første famlende forelskelse … Form. Digtsamlingen er inddelt i seks dele, hver del repræsenterer en særegen form, heriblandt Haiku digte, som forholder sig tro mod traditionen, og følgelig de klassiske regler for opbygning af Haiku. Miljøer. En del af digtene er centreret om cafémiljøet, men også det ensomt støvede forblæste golde og øde, tomme P-pladser ensomme hoteller og tankens rum, danner rammen omkring disse digte, men flere ”stikker” yderligere ud, og bevæger sig i randen af en religiøs filosofisk aura. Målgruppe. Det bevidstløse menneske henvender sig ikke til en bestemt målgruppe, men den modne læser, vil måske få mest ud af digtene.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.