Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Der er et presserende behov for reform af den danske politiske beslutningsproces og offentlige administration. Der er igennem en årrække sket en stor vækst i bureaukratiet, og embedsværket har udvidet sin indflydelse i et problematisk omfang. Samtidig er kvaliteten af de politiske og administrative beslutninger kun blevet ringere, og de udbredte værktøjer til styring kendt som New Public Management er i stort omfang slået fejl.På baggrund af et omfattende talmateriale præsenterer denne bog en skarp analyse af en række akutte problemer i den offentlige sektor. Bogen fremlægger og diskuterer 22 konkrete initiativer, som kan forbedre de politiske og administrative beslutninger.
Bogen giver en beskrivelse af danske finanskriser fra 1311 til 2000. Detanalyseres, hvordan kriserne har haft betydning for blandt andet danskpolitik og økonomi, og der ses på krisernes årsager. Bind I omhandlerperioden fra 1311 til 1913 og indeholder herudover et indledende kapitelmed afklaring af begreber. Bind II ser på tiden fra 1. verdenskrigsudbrud i 1914 til 1979. Bind III beskriver perioden fra 1980 til 2000. Ibind III er der også en oversigt over udenlandske kriser, og der dragesFinn Østrup er cand.polit. fra 1976 og blev dr.merc. konklusioner på baggrund af den samlede række af kriser i Danmark.
"Fornyelse eller kollaps?" beskriver en række centrale udviklingstendenser i den offentlige styring. Bogen bidrager således med en nuanceret forståelse af den offentlige sektors diversitet og grunddynamikken i dens udvikling.Bogens tilgang er på en gang analytisk og kritisk, idet der argumenteres for, at et levedygtigt og velfungerende velfærdssamfund forudsætter en gentænkning af dets aktuelle styringsformer. Med dette afsæt leverer bogen en række alternative løsningsmuligheder og bud på fornyelse.Bogen er relevant ikke bare for studerende og undervisere, men også for interesseorganisationer, store private virksomheder og medie-, rådgiver- og konsulentbranchen. Bogens oplæg til gentænkning af offentlig styring er relevant for centrale beslutningstagere og meningsdannere i samfundet.Finn Østrup er cand.polit. og har blandt andet været ansat i Udenrigsministeriet og Økonomiministeriet.Jørgen Jørgensen er cand.polit. Han har blandt andet været direktør for Rigshospitalet og for Aarhus Universitet.Jesper Zwisler er cand.scient.pol. og har haft forskellige lederstillinger i både den kommunale, den regionale og den statslige sektor.
Danske finansielle kriser siden 2000, 1. udgaveDenne bog behandler kriserne fra år 2000 og frem til nu. Anden del af projektet forventes at blive udgivet i 2022 og vil omhandle kriserne fra middelalderen og frem til år 2000. Samlet vil de give læseren et detaljeret overblik over danske finansielle kriser fra middelalderen frem til nu.Bogen behandler bl.a. følgende store emner:Finanskrisen, som sætter ind i Danmark for alvor i januar 2008 med sammenbruddet i bankTrelleborg. Pensionsselskabernes krise i 2001-2002 CoronakrisenOm forfatterenFinn Østrup er dr. merc. og tidligere professor ved Copenhagen Business School (CBS). Han har skrevet en række bøger og artikler om finansielle forhold, offentlig styring og om teoretisk økonomi, bl.a. bøgerne ”Det finansielle system i Danmark” (1989), ”Finansfusionerne i de nordiske lande” (1994), ”Finansielle kriser” (2008), ”Det finansielle system” (2010) samt ”Fornyelse eller kollaps” (2020).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.