Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det kom bag på mig, at jeg tog afsted. Man kan vel sige, at jeg snød mig selv. Imens den ene halvdel af mig var uopmærksom, bestilte den anden halvdel rejsen. Nu sad jeg så her i lufthavnen med en hvid porcelænskop fyldt med dampende filterkaffe og kiggede på de mennesker, som jeg formodede skulle være mine rejsefæller den kommende uge.Torben Juhl, pensioneret efterforsker, privatdetektiv og inkarneret pladesamler, har været enkemand i et år, da hans datter får ham overtalt til at tage på en guidet ferie til Toscana. På rejsen oplever han et intenst møde med kunstneren Beatrice og mærker blodet rulle i sine årer for første gang siden tabet af sin kone.Efter nogle dage forsvinder Beatrice. Torben hvirvles ind i en række mystiske begivenheder og må støve sin gamle efterforskningsteknik af, da han opdager, at sagen trækker spor fra Toscana til hjembyen Odense.Er Beatrices forsvinden en tilfældighed, eller er der et større komplot i gang?Blodbøg er første bind i serien om den pensionerede efterforsker Torben Juhl.
På et fynsk gods dukker to ukendte H.C. Andersen-manuskripter op. Ejeren af godset, fru Moltke, tager kontakt til universitetets H.C. Andersen-enhed for at få bekræftet manuskripternes ægthedsværdi. Kort efter sker der et mord på universitetets bibliotek, hvor en kendt professor findes myrdet. Mistanken retter sig mod flere af byens fremtrædende H.C. Andersen-interesserede personligheder, lige indtil et nyt mord sker. Dette sker samtidig med, at det traditionelle julemarked i byens H.C. Andersen-kvarter finder sted. Som baggrund for kriminalhistorien fortælles humoristisk om moderne ledelsesformer i universitetsverdenen og hos politiet, ligesom kommunens forsøg på at slå plat på H.C. Andersen og brande sig som en international storby indgår i handlingen. Bogen henvender sig til læsere, der kan lide et godt grin med et raffineret tvist af kriminalhistorie og spænding.
Sammen med Alma og Topper besøger Lasse opfinderen Bjarne Bjarnesen, der har bygget en tidsmaskine. Lasse og Topper får overtalt Alma til at prøve maskinen. De besøger blandt andet den kendte youtuber Benjamin Kat. Lasse og Topper tager også en tur tilbage til 1992, hvor Danmark vandt europamesterskabet i fodbold. Bjarne Bjarnesen er taget til bronzealderen, men er blevet taget til fange af høvdingen Snorre. Sammen med den sidste moa tager Lasse, Topper og Alma afsted for at befri den gamle opfinder. Pludselig er Topper væk. En spændende og humoristisk fortælling om tidsrejser, venskaber og den første forelskelse. Det første bind, Den sidste moa udkom i 2023. Finn Wiedemann er lektor på Syddansk Universitet og forfatter. Han har skrevet en række bøger for børn og voksne.
H.C. Andersen-mordene er en kriminalhistorie med humoristiske og samfundskritiske anslag.På et fynsk gods dukker to ukendte H.C. Andersen-manuskripter op. Ejeren af godset, fru Moltke, tager kontakt til universitetets H.C. Andersen-enhed for at få bekræftet manuskripternes ægthedsværdi. Kort efter sker der et mord på universitetets bibliotek, hvor en kendt professor findes myrdet. Mistanken retter sig mod flere af byens fremtrædende H.C. Andersen-interesserede personligheder, lige indtil et nyt mord sker. Dette sker samtidig med, at det traditionelle julemarked i byens H.C. Andersen-kvarter finder sted.Som baggrund for kriminalhistorien fortælles humoristisk om moderne ledelsesformer i universitetsverdenen og hos politiet, ligesom kommunens forsøg på at slå plat på H.C. Andersen og brande sig som en international storby indgår i handlingen.Bogen henvender sig til læsere, der kan lide et godt grin med et raffineret tvist af kriminalhistorie og spænding.
"Efterforskeren og pladesamleren Torben Juhl bliver ringet op af sin gode ven, Niller, der ejer pladebutikken Rillen. Niller fortæller, at den kendte trommeslager Hans Toft fra bandet Skyrock er fundet død i sin kolonihave efter en våd fødselsdag.Modvilligt indvilger Torben Juhl i at efterforske mordet.Efterforskningen af mordet sender Torben Juhl rundt i det lokale musikliv og i kolonihavemiljøet blandt kreative børnefamilier, grønne pensionister og arbejdsfrie drømmere.Torben er flyttet sammen sin kæreste, antikvitetshandleren Lykke i et bindingsværkshus på landet. Her skal han i en moden alder forsøge at få samlivet til at fungere med et andet menneske, hvilket viser sig mere udfordrende end antaget.Svanesang er tredje bind i serien om den modne, efterforsker og pladesamler Torben Juhl."
"orben Juhl, pensioneret efterforsker, privatdetektiv og inkarneret pladesamler, har været enkemand i et år, da hans datter får ham overtalt til at tage på en guidet ferie til Toscana. På rejsen oplever han et intenst møde med kunstneren Beatrice og mærker blodet rulle i sine årer for første gang siden tabet af sin kone.Efter nogle dage forsvinder Beatrice. Torben hvirvles ind i en række mystiske begivenheder og må støve sin gamle efterforskningsteknik af, da han opdager, at sagen trækker spor fra Toscana til hjembyen Odense.Er Beatrices forsvinden en tilfældighed, eller er der et større komplot i gang?Blodbøg er første bind i serien om den pensionerede efterforsker Torben Juhl."
"Mens syrenerne trækker spor af lilla og hvidt gennem det fynske landskab, bliver Torben Juhl overtalt til at efterforske drabet på præsten Søren Berg. Søren Berg var præst i den lille menighed Guds Hus, der spiller høj rockmusik til gudstjenesten og går ind for fri kærlighed.Efterforskningen hvirvler Torben Juhl rundt blandt excentrikere, som citerer Højsangen og drømmer om at omdanne Fyn til et toscansk mekka for økologiske fødevareproducenter. En dramatisk begivenhed i silhuetten fra renæssanceborgen Egeskov under den eksklusive Heartlandfestival giver flere grå hår på Torben Juhls hoved. Men måske kan det solglitrende sydfynske øhav kaste lys.Hjerteland handler om tro, svigt og lidenskab og er andet bind i serien om den dedikerede pladesamler og efterforsker Torben Juhl."
En dag i april dukker der en struds op i Lasses baghave. Han ringer efter sin bedste ven Topper, og sammen finder de fuglens ejermand, der hedder Bjarne Bjarnesen, som er opfinder af lidt af hvert og specialist i tidsrejser. Som tak får de lov til at prøve opfinderens tidsrejsemaskine. Den gamle opfinder betror Lasse og Topper en vigtig opgave. Noget er gået galt. De to drenge drager afsted på en eventyrlig, men farefuld tidsrejse for at forsøge at løse opgaven.En humoristisk og spændende historie om tidsrejser, klimakriser, venskab og spirende forelskelse.Finn Wiedemann er lektor på Syddansk Universitet og forfatter. Han har skrevet en række bøger til børn og voksne, bl.a. bøgerne Nadia på vej og Nadias nye familie.
Efterforskeren og pladesamleren Torben Juhl bliver ringet op af sin gode ven, Niller, der ejer pladebutikken Rillen. Niller fortæller, at den kendte trommeslager Hans Toft fra bandet Skyrock er fundet død i sin kolonihave efter en våd fødselsdag.Modvilligt indvilger Torben Juhl i at efterforske mordet. Efterforskningen af mordet sender Torben Juhl rundt i det lokale musikliv og i kolonihavemiljøet blandt kreative børnefamilier, grønne pensionister og arbejdsfrie drømmere.Torben er flyttet sammen sin kæreste, antikvitetshandleren Lykke i et bindingsværkshus på landet. Her skal han i en moden alder forsøge at få samlivet til at fungere med et andet menneske, hvilket viser sig mere udfordrende end antaget.Svanesang er tredje bind i serien om den modne, efterforsker og pladesamler Torben Juhl.Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor ved Syddansk Universitet, hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelse og samfund samt organisation og ledelse. Han har tidligere udgivet en række skøn- og faglitterære bøger.
Hun bliver mindre og mindre,imens hun falder gennem luften. Til sidst er der bare en rød klat tilbage.Hvidt skumsprøjt bliver synligt der, hvor hun rammer vandoverfladen. Snart erhavet stille igen, som om ingenting er hændt. Den røde prik er væk. Havet harslugt hende. På et eller andet tidspunkt bliver hun spyttet ud igen og driver iland. Mens syrenerne trækker spor af lilla og hvidt gennem det fynskelandskab, bliver Torben Juhl overtalt til at efterforske drabet på præstenSøren Berg. Søren Berg var præst i den lille menighed Guds Hus, der spiller højrockmusik til gudstjenesten og går ind for fri kærlighed. Efterforskningen hvirvler Torben Juhl rundt blandt excentrikere, somciterer Højsangen og drømmer om at omdanne Fyn til et toscansk mekka forøkologiske fødevareproducenter. En dramatisk begivenhed i silhuetten frarenæssanceborgen Egeskov under den eksklusive Heartlandfestival giver flere gråhår på Torben Juhls hoved. Men måske kan det solglitrende sydfynske øhav kastelys. Hjerteland handler omtro, svigt og lidenskab og er andet bind i serien om den dedikerede pladesamlerog efterforsker Torben Juhl. Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag oghar en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor ved Syddansk Universitet,hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelse og samfund samtorganisation og ledelse. Han har tidligere udgivet en række skøn- ogfaglitterære bøger. Hjerteland er efterfølgeren til krimien Blodbøg, der udkom i 2020.@font-face {font-family:Times; panose-1:2 0 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;}@font-face {font-family:"Palatino Linotype"; panose-1:2 4 5 2 5 5 5 3 3 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870265 1073741843 0 0 415 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:DA; mso-fareast-language:EN-US;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}
Året er 1975, og det er sommeren, hvor derbliver sat varmerekord i Danmark. Ved Holstebro viser termometret 36,4 grader.Rabalderstræde strømmer ud gennem højtalerne, og Jan drømmer om den blonde Mette,hvis far er politibetjent. Men der kastes mørke skygger ind over den lyse sommer, og da Jan ogMette er ude at gå tur med Jans hund, gør de et makabert fund i en nærliggendeskov. Mange år senere får Jan en opringning fraMette. Hendesfar ligger for døden og vil afsløre en hemmelighed. Hvad var det egentlig, der skete dengangtilbage i sommeren 1975? Og er det for sent at ændre sit liv? “Når vi vågner i morgen tidlig, så begynderder et nyt kapitel i vores liv. Vi har tilbragt ti år med de samme 25mennesker. Nu bliver vi spredt som stjernerne på himlen.” Jegpegede op på de lysende lanterner, som fulgte os på vej. ”Det er de storestjerners tid.” Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense,uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor vedSyddansk Universitet, hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelseog samfund samt organisation og ledelse. Han har tidligere udgivet en række skøn- ogfaglitterære bøger, senest krimien Blodbøg. @font-face {font-family:Times; panose-1:2 0 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;}@font-face {font-family:"MS Mincho"; panose-1:2 2 6 9 4 2 5 8 3 4; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1791491579 134217746 0 131231 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:DA; mso-fareast-language:EN-US;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}
Vinterkrigen er fortællingen om den 13-årige Lars, hvis store passion er vejr og meteorologi, især is og sne. Lars forsøger at komme overens med sin mors død samtidig med, at han er et sted i sit liv, hvor han skal lære at tackle venskaber, svigt, forelskelse, spirende seksualitet og får indsigt i voksenverdenens bedrag og dobbeltmoral. Den tidsmæssige ramme om fortællingen er vinteren 1978-1979, hvor århundredets snestorm, kaldet Vinterkrigen, begravede Danmark i sne. Bogen er fortalt i et poetisk sprog og balancerer mellem det humoristiske, komiske og tragiske. ”Hvis man har den rigtige indstilling, så skal man nok klare sig, uanset hvor vanskelige betingelserne er,” siger jeg. ”Vi mennesker har en fantastisk evne til at få det bedste ud af enhver situation.” Mor har lukket øjnene. Måske er hun faldet i søvn. Brystkassen bevæger sig roligt op og ned. Jeg kigger ud ad vinduet. Snevejret er tæt. Man kan ikke længere se over til naboen, det ser ud som om tusinder af hvide sytråde forbinder himlen med jorden. Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense og ansat som lektor ved Syddansk Universitet. Han har skrevet en række fag- og skønlitterære bøger. Senest Sådan en dag glemmer man aldrig, 2017.
Sådan en dag glemmer man aldrig handler om de formative ungdomsår, hvor barndommens uskyld slippes og voksenlivets første stier trædes. Bogen rummer en række humoristiske og underfundige fortællinger fra årene 1980-1986 og kan læses som et personligt portræt af en tid, hvor ungdomsarbejdsløshed, risikoen for atomkrig og sortklædte digtere udgjorde en del af den luft, man som ung dagligt skulle indånde. Hvert år indledes med et kort uddrag fra statsministerens nytårstale, som de sætter de personlige historier ind i en større sammenhæng.Sådan en dag glemmer man aldrig er tredje bind i triolgien, som blev indledt med I grunden har vi det jo godt, som foregår i 70'erne og Vi er her kun til låns i al slags vejr, der primært foregår i 50'erne og 60'erne. Med udgangspunkt i forfatterens egen historie spejles den personlige historie i samfundet og kulturens store historie. Anmeldelser af Sådan en dag glemmer man aldrig:Et velskrevet, humoristisk, letgenkendeligt stemningsbillede fra et årti. En fin bog om overgangen fra det nære og familiære og til ungdomslivets fokus på verden udenfor.Bibliotekets lektørudtalelseTeksterne er lette, underfundige og sine steder også dybe og eftertænksomme. Forfatteren mestrer sproget på en forfriskende måde. Det er ikke langhåret prosa, men lige-ud-ad-landevejen-prosa, der nok bliver dybt ind imellem, men aldrig så dybt at læseren drukner i det.Lars Poulsen. BforbogEt følsomt og farverigt vidnesbyrd om at være ung i firserne og om at tage hul på voksenlivet.Bogrummet.dkWiedemann skriver og husker, og for den, der har levet i den tid, sætter det gang i egne minder. Kerteminde avis… det er det gode ved sådan en erindringsroman – den lukker op for dine egne små erindringsæsker.fedlyrikogsmalprosa
Efter Nadias mor er død af kræft, skal hun nu finde ud af at leve uden sin mor. Hun finder trøst i håndbolden og sin bedste veninde, men veninder og begyndende kærester kan være svære at finde ud af."Fortælleteknisk taler historien direkte til sin målgruppe - helt i øjenhøjde med dens bekymringer i livet og med et sprogligt overskud." Fyens Stiftstidende. "Bogen er en rigtig fin fortælling om en 12-årig pige, der forsøger at finde sin plads blandt veninder, kærester og morens død." (Bibliotekets lektørudtalelse).
Vi er her kun til låns i al slags vejr er en gribende fortælling om en families drømme, hemmeligheder, smerte og sorg.Ved hjælp af efterladte breve og papirer følger fortælleren familiens indre og ydre rejse rundt i Danmark. Blandt de efterladte papirer gemmer der sig en hemmelighed, som sætter fortællerens historie i et nyt perspektiv. Bogens kronologiske udgangspunkt er perioden 1950-1970, men med tidsmæssigt bevægelser såvel bagud som frem i tiden. Hermed bliver historien også et portræt af et Danmark i forandring gennem mere end seks årtier.Fortællingen rejser spørgsmålet om, hvordan man kan forstå sig selv, når den famile, man er vokset op i, er væk, og når ens personlige historie viser sig at skulle skrives om.Vi er her kun til låns i al slags vejr er andet bind i den triologi, som består af I grunden har vi det jo godt, som foregår i 70'erne og Sådan en dag glemmer man aldrig, der foregår i 80'erne. Med udgangspunkt i forfatterens egen historie spejles den personlige historie i samfundet og kulturens store historieAnmeldelser af Vi er kun til låns i al slags vejr. På sin stilfærdige måde får Wiedemann således gjort opmærksom på det repræsentative i sin egen slægtshistorie og vigtigheden af at fastholde noget af det forgangne. Vi er hinandens livsvidner og dermed forpligtede til at holde den personlige og den fælles erindring i live. Som den ældste erindrende i slægten har Finn Wiedemann ristet familien en smuk rune og mindet os andre om, at alene ordene kan fastholde lidt af tilværelsens flygtighed.Fyens Stiftstidende.En dejlig bog om valg i livet, om fortid og nutid, om at gå den ene eller anden vej, og hvordan vilje og skæbner uløseligt er bundet sammen. Bogen gør godt i sjælen, idet det er som om, at man ser sit liv lidt mere fra oven, lidt mere sorgløst, og at andre har haft skæbnefællesskab med en, der lignede til forveksling, og det gik skam alligevel.www.bogsyn.dkForfatterens ærinde med bogen er bl.a. at vise, at det er vigtigt at vide hvor man kommer fra, og derfor er det lidt af en overraskelse, han – og læseren – får i sidste kapitel. Det havde jeg ikke lige set komme, og det havde han heller ikke selv.En bog af denne art kunne have været ulideligt privat og uinteressant for andre, men forfatteren evner at sætte det private ind i en større samfundsmæssig sammenhæng, samfundslære i gulvhøjde uden mange fine ord.Bøgernes labyrint. Velskrevet og poetisk roman om hverdagslivet i 50'ernes, 60´ernes og 70´ernes Danmark. En udviklingsforman og familiekrønike for læsere der vægter stemingsbilleder og menneskelige relationer højere end dramatik...Det er familien og det nære, der fylder. Det er hverdagslivets sorgerg og glæder, der har fået plads, dramatikken og handlingen sker i det små. Bibliotekets lektørudtalelse
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.