Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
GØR DET TIL EN FEST at have tømmermænd!Opskrifterne er inddelt efter, hvor hårdt du er ramt!Den ultimative tømmermændskogebog hjælper dig til at lave alt det, din alkoholramte krop behøver eller har lyst til.Reparationsdrinks, snacks og mad er tilpasset tømmermændsgrad 1 til 4.Jo flere tømmermænd, jo lettere er retterne at lave!Bogen indeholder desuden en uundværlig guide til det forrådskammer af færdigvarer, der gør alting meget lettere. Samt tips, tricks og gode råd til forberedelse af dagen derpå – og lidt om, hvad fagkundskaben siger om at kurere tømmermænd.Meget bedre end at gå på grillen, lige så nemt – og med endnu bedre efterscoringseffekt.
Hvem vil undvære desserten? Dessertkunsten er den mest præcise af alle de fremstillingsformer, der ligger i gastronomien, fordi du gør meget ud af formerne. Samtidig er der mange ingredienser, der fysisk-kemisk skal fungere sammen. Desserternes kulturhistorie er lige så lang som menneskets, men især i de seneste 4-500 år har desserterne eskaleret i udtryk og kombinationer, der kun bliver bedre og bedre. Mange dessertbøger tager udgangspunkt i opskrifter, og derfor kan det være, du oplever, at du har en række bøger på din kogebogshylde, der handler om det samme. Denne bog går en anden vej. Her er udgangspunktet desserternes grundingredienser, og med en bog, der også kan fungere som en form for opslagsværk, kan du bruge den som inspirationskilde til egne søde drømme. Men selvfølgelig får du også opskrifter. Du skal på rejse rundt i det søde køkken og vil få introduktioner til bagværk, iscremer, mousser, marengs, luftige cremer, tung ganache, kager, glaseringer og avanceret chokoladearbejde. Du får også en kulturhistorisk og kvalitetskritisk fortælling om nogle af de mest grundlæggende ingredienser i dessertkøkkenet, såsom citrusfrugter, bær, vilde urter, nødder, spiritus, chokolade eller karamel, og herunder en lille forklaring på, hvordan de kan virke i den gastrofysiske sammenhæng, så dine desserter lykkes. Om forfatterneBogen er blevet til i samarbejde mellem ildsjælskokken Casper Sundin, der brænder for de bedste desserter; den glade og uovertrufne madfotograf Flemming Gernyx, der kan få selv den mest rynkede tomat eller gamle kone til at se fantastisk ud; og den kulturhistorisk forankrede lektor i madkundskab, madanmelder og madjournalist Helle Brønnum Carlsen.
Insekter er en helt almindelig del af menuen i mange lande. Det er sjovt og udfordrende at sætte tænderne i en sprødstegt græshoppe vendt i krydderier, men det er også en meget nærende og proteinrig kilde, som vi kommer til at se meget mere til. Efterspørgslen på kød vokser, og produktionen af det slider hårdt på miljøet. Der er derfor brug for alternative proteinkilder, når vi skal tænke bæredygtighed ind i vores hverdag. Det er meget nemt og ikke særlig energikrævende at dyrke insekter, og allerede i dag kan man få fødevaregodkendte insekter i Danmark. Udfordringen kommer, når de små kryb ligger på køkkenbordet og skal med i aftensmaden eller i festmenuen. Nogle insekter har ikke den store smag, men fungerer udelukkende som ‘fyld’ og næring i eksempelvis fars eller bagværk. Andre insekter, som fx myrer, har en markant citrussmag, som kan anvendes i retter, hvor citrongræs, grape og lime normalt ville indgå. Insekter har i årevis været anvendt i fødevarer og kosmetik forklædt som E120 (karmin eller kochenille) – skjoldlus hedder de i naturen og indeholder en kraftig rød farve, som mange af os danskere dagligt indtager. Det er vigtigt at komme igang på en god måde, og i denne bog kommer der en masse sjove opskrifter på sprøde snacks og spændende retter, som kan pifte festmenuerne op og vænne dine gæster til tanken om seksbenet mad. Om forfatteren Rasmus Leck Fischer er uddannet kok og har en fortid på Søllerød Kro, Dragsholm Slot og restauranter i Frankrig og Spanien. Han har i flere år arbejdet freelance som redaktionskok på flere populære tv-programmer som fx Puk & Herman går i land. Derudover leverer han løbende opskrifter til madmagasinet Gastro. Han er i dag køkkenchef i Atelier 1B (private dining) under Gastronomisk Innovation. Rasmus’ interesse for vild og naturlig mad har blandt andet udmøntet sig i to kogebøger: UKRUDT – en kogebog med nordiske urter (2012) og SNAPS – Naturen på flaske (2013). Om fotografen Flemming Gernyx er selvstændig fotograf og skildrer med stor dedikation emner som mad, produkter, portrætter, sport og rejser. Han har fotograferet flere kogebøger, leverer månedlige fotoserier til madmagasiner i hele Norden og følger nogle af verdens bedste kokke i diverse konkurrencer, bl.a. Bocuse d’Or, gastronomiens svar på VM.
Snacken. Den lille, lækre, indbydende anretning, der indleder et dejligt måltid, som bliver til en uforglemmelig aften i familiens eller venners lag. Den lille bid er startskuddet på det hele. Det indkog af smag, velvære og ofte farverige indtryk, som man altid gerne vil have én mere af, og som man ofte gerne ville have fortsat med at spise resten af aftenen. Snacken! Det er snacken denne bog handler om. Fra ende til anden. Snacks. Her er samlet hele 79 af slagsen, og vi kommer rundt om sprøde grøntsager, det lækreste kød og de friskeste fisk og skaldyr. Der er snacks til enhver lejlighed. Store som små. Intime som sociale. For snacks er ikke kun noget for landets dygtigste kokke. Faktisk kan man lave overraskende lækre og smukke snacks i sit eget køkken med helt almindelige råvarer og redskaber.Vi vil gerne hæve barren lidt og udfordre de, der er mere hjemmevante i et køkken på teknikker, tilberedninger og smage. Det er A-Z i både råvarer, redskaber og teknikker.Fælles for alle 79 snacks i denne bog er velsmag. De skal slet og ret smage så godt, at mundvandet driver, og du og dine medspisere vil have mere. Og flere. Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet.Nicolaj Møller er kokken bag denne bog, som er blevet til i samarbejde med fotograf Flemming Gernyx og journalist Anders Aistrup. Nicolaj Møller blev udlært kok fra Schackenborg Slotskro i 2015. Men det var fra 2016, at Nicolaj fandt sin egen gastronomiske stil på Treetop i Vejle, hvor han startede som souschef, og i 2017 blev køkkenchef. Her blev Nicolaj kendt som et af de allerstørste talenter indenfor dansk gastronomi inden han sagde op i 2022, og i 2023 startede AYA Dining, der laver luksuriøs private dining både i og uden for landets grænser.
Svampe er nogle af de ældste og mest hårdføre organismer på jorden. De har en lang historie bag sig, ikke blot som forunderlige nedbrydere, der spiller en væsentlig rolle i naturens kredsløb, men også som en enestående næringskilde. Og ikke mindst er de et bæredygtigt og velsmagende alternativ til kød i det moderne køkken.Lektor i madkundskab, madanmelder og madjournalist Helle Brønnum Carlsen går i dybden med svampenes historie, typer og egenskaber og fokuserer på et udvalg af de spiselige svampe, man finder i naturen og i handlen i Danmark. Fra champignon til trøffel over karljohan, kantarel og mange flere. Kok Casper Sundin, som har en baggrund i det innovative køkken og Søllerød Kro, formel B, Nordlandet og Kadeau, bidrager med opskrifter på fristende retter med de enkelte svampe.Resultatet er en kogebog med en faglig tilgang for både professionelle, amatørkokke og interesserede i svampenes fascinerende verden. Og alt er naturligvis smukt illustreret af fotograf Flemming Gernyx, for hvem gastronomien er en hjertesag.Om forfatterne Bogen er blevet til i samarbejde mellem ildsjælskokken Casper Sundin, der suppleres af kokkene Brian Mark Hansen og Francis Cardenau, den glade og uovertrufne madfotograf Flemming Gernyx, der kan få selv den mest rynkede tomat eller gamle kone til at se fantastisk ud; og den kulturhistorisk forankrede lektor i madkundskab, madanmelder og madjournalist Helle Brønnum Carlsen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.