Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Konflikter er en integreret del af kvalitativ forskning, hvor mødet mellem forsker og omverden kan indebære magtrelationer og endda modstand og modvilje. Men hvor konflikter ofte betragtes som en forhindring, som forskeren må overvinde for at nå til en mere objektiv erkendelse, sætter denne bog fokus på, hvordan konflikter - f.eks. mellem forskeren og de personer, der undersøges, eller mellem deltagerne i en fokusgruppe - kan give anledning til nye erkendelser, hvor selve konflikten viser noget om det område, der undersøges. Bogen sætter fokus på det produktive ved konflikter og giver et vigtigt reflektionsværktøj og bidrag til kvalitativ metodeudvikling.
Der er i stigende grad en forventning om, at mennesker med handicap skal arbejde, hvis de kan arbejde, men mange mennesker med handicap har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. I denne bog samles den eksisterende viden om handicap og beskæftigelse og præsenteres nye forskningsresultater om barrierer og broer på arbejdsmarkedet for mennesker med handicap. Bogen bygger på integrerede analyser af forhold, der hæmmer og fremmer beskæftigelsen for mennesker med bevægelseshandicap og opstiller en model for et mere rummeligt arbejdsmarked for mennesker med handicap. Den giver således både ny indsigt i årsagerne til, at mennesker med handicap er underrepræsenterede på arbejdsmarkedet og forslag til, hvordan flere mennesker med handicap kan blive en del af arbejdsfællesskabet. Bogen henvender sig til alle med interesse for arbejdsmarkedsforhold, handicap, beskæftigelse og beskæftigelsessystemet.Thomas Bredgaard (ph.d.) er professor på Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet. Thomas er leder af Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse (FHB) og medleder af Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA). Thomas forsker i arbejdsmarkedsforhold, arbejdsmarkedspolitik, flexicurity, virksomhedernes sociale ansvar, evaluering samt handicap og beskæftigelse.Finn Amby (ph.d.) er lektor ved socialrådgiveruddannelsen på VIA University College i Aarhus. Finn er aktiv i FHB. Finns primære forskningsfelt er handicap og beskæftigelse med særligt fokus på politiske rammer og jobcentrenes rolle samt førtidspension og fleksjob.Helle Holt (ph.d.) er seniorforsker på VIVE (Det nationale forskningscenter for velfærd). Helles forsker i samspillet mellem virksomheder, jobcentre, de særligt udsatte grupper og beskæftigelsesindsatserne. Dette indebærer et fokus virksomheders sociale engagement, den rummelige og inkluderende arbejdsplads, psykisk arbejdsmiljø og arbejdspladskultur.Frederik Thuesen (ph.d.) er seniorforsker på VIVE og medlem af FHB. Frederik forsker i integration af udsatte grupper på arbejdsmarkedet, herunder personer med handicap samt flygtninge og indvandrere. Frederik forsker også i offentlig administration, herunder mødet mellem sagsbehandlere og borgere samt statslig styring af jobcentrene.
Der er i stigende grad en forventning om, at mennesker med handicap skal arbejde, hvis de kan arbejde, men mange mennesker med handicap har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. I denne bog samles den eksisterende viden om handicap og beskæftigelse og præsenteres nye forskningsresultater om barrierer og broer på arbejdsmarkedet for mennesker med handicap. Bogen bygger på integrerede analyser af forhold, der hæmmer og fremmer beskæftigelsen for mennesker med bevægelseshandicap og opstiller en model for et mere rummeligt arbejdsmarked for mennesker med handicap. Den giver således både ny indsigt i årsagerne til, at mennesker med handicap er underrepræsenterede på arbejdsmarkedet og forslag til, hvordan flere mennesker med handicap kan blive en del af arbejdsfællesskabet. Bogen henvender sig til alle med interesse for arbejdsmarkedsforhold, handicap, beskæftigelse og beskæftigelsessystemet. Thomas Bredgaard (ph.d.) er professor på Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet. Thomas er leder af Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse (FHB) og medleder af Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA). Thomas forsker i arbejdsmarkedsforhold, arbejdsmarkedspolitik, flexicurity, virksomhedernes sociale ansvar, evaluering samt handicap og beskæftigelse. Finn Amby (ph.d.) er lektor ved socialrådgiveruddannelsen på VIA University College i Aarhus. Finn er aktiv i FHB. Finns primære forskningsfelt er handicap og beskæftigelse med særligt fokus på politiske rammer og jobcentrenes rolle samt førtidspension og fleksjob. Helle Holt (ph.d.) er seniorforsker på VIVE (Det nationale forskningscenter for velfærd). Helles forsker i samspillet mellem virksomheder, jobcentre, de særligt udsatte grupper og beskæftigelsesindsatserne. Dette indebærer et fokus virksomheders sociale engagement, den rummelige og inkluderende arbejdsplads, psykisk arbejdsmiljø og arbejdspladskultur. Frederik Thuesen (ph.d.) er seniorforsker på VIVE og medlem af FHB. Frederik forsker i integration af udsatte grupper på arbejdsmarkedet, herunder personer med handicap samt flygtninge og indvandrere. Frederik forsker også i offentlig administration, herunder mødet mellem sagsbehandlere og borgere samt statslig styring af jobcentrene.
De seneste ca. ti år har værdier og værdikamp været på dagsordenen i dansk politik og i offentligheden. Men spørgsmålet er, om danskernes værdier faktisk har ændret sig som følge af den øgede opmærksomhed, eller om de er, hvad de altid har været.I denne bog undersøger en række forskere forskellige områder af det danske samfund og tager pulsen på udviklingen i danskernes værdier de seneste tre årtier. Der sættes fokus på så forskellige områder som familie, arbejdsmarked, tillid til institutioner, politisk ståsted, religion, forholdet mellem land og by, miljø samt værdier blandt udlandsdanskere.Udviklingen i danskernes værdier er skrevet af førende forskere på de forskellige områder og giver en enestående indsigt i det mentale Danmark de seneste 30 år. Peter Gundelach er professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.