Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Public Law – Insights into Danish Constitutional and Administrative Law is a textbook presenting a selection of insights into Danish public law solutions. The book will appeal to students who want to learn more about how legal frameworks, citizen-oriented rights and solutions, and judicial review measures are designed in Denmark, and how they function there against the backdrop of international law.The intention of the book is not to put forward a “master narrative” for readers to follow. Instead, it offers “shareable narratives” that the reader can relate to and that will help them develop their own ability to conduct a comparative analysis of the configuration of similar issues in other countries. Although the perspective is international, the book is relevant for both Danish students and international students with an interest in the subject.The textbook is edited by Peter Aagaard Nielsen and Jesper Olsen.
Det offentlige som procespart er Frederik Waages doktordisputatsI hvilken grad er advokater, der repræsenterer offentlige myndigheder, forpligtede til at varetage den private modparts interesser? Normerer forvaltningsloven og forvaltningsretlige retsgrundsætninger det offentliges optræden i civilprocessen? Hvordan adskiller myndighedens retssagsførelse sig fra almindelig sagsbehandling, og har domstolene særlige undersøgelsesforpligtelser i sager om prøvelse af myndighedsudøvelse? Disse og en række andre processuelle problemer, der knytter sig til det offentliges deltagelse i civile retssager, tages under behandling i denne doktordisputats, der er det første danske værk, der vedrører forvaltningsrettens og civilprocessens regler for det offentliges retssagsbehandling.Bogen har interesse for advokater, embedsmænd og andre, der til dagligt beskæftiger sig med civile retssager, hvor det offentlige er part. Med en systematisk gennemgang af de enkelte dele af retssagens faser, udgør bogen endvidere et vigtigt supplement til de generelle danske lærebøger om civilproces, i kraft af bogens fokus på den ordning for prøvelse af myndighedsudøvelse, der er reguleret af retsplejeloven.
Den Europæiske Menneskerettighedskonvention er i praksis denvæsentligste kilde til beskyttelsen af menneskerettighederne iDanmark. Det skyldes ikke mindst Den Europæiske Menneskerettighedsdomstolsomfattende retspraksis, der suppleres afekstensiv, dansk retspraksis.4. udgave af Den Europæiske Menneskerettighedskonventionmed kommentarer (bind 1-2) giver et overblik over den omfattenderetspraksis fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstolog indeholder uddybende kommentarer til de enkelteartikler i konventionen samt afgørelser.
Med et større antal fiktive eksempler demonstrerer bogen hvordan forfatningsretlige problemer kan identificeres og løses Bogen er en samling af tekster, øvelsesopgaver og materialer der tilsigter at give læseren et overblik over den danske statsforfatning, ligesom bogen bidrager til en belysning af den mere praktiske side af forfatningsretten. Faget er omfattende og det indbefatter både danske og internationale retskilder. Ikke desto mindre anvendes den sædvanlige juridiske metode når man løser forfatningsretlige problemstillinger. Og det er et klassisk råd på studiets 1. år, at den juridiske metode bedst skærpes gennem løsningen af et hav af øvelsesopgaver.Med et større antal fiktive eksempler demonstrerer bogen hvordan forfatningsretlige problemer kan identificeres – og løses – med udgangspunkt i navnlig grundloven og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Bogens tekster og opgaver kan ses som et supplement til de lærebøger der i øvrigt benyttes i de forfatningsretlige fag på de fire danske jurauddannelser.MålgruppeTeksterne og opgaverne i bogen retter sig mod studerende på den juridiske bacheloruddannelse og mod andre der efterspørger en indføring i forfatningsretten samt øvelse i juridisk problemløsning på dette retsområde. Bogen kan benyttes som forberedelse til semestrets undervisning i de forfatningsretlige fag og som arbejdsredskab under eksamensforberedelsen på de forskellige uddannelser. Om forfatterenFrederik Waage er dr.jur. og fagansvarlig for fagene forfatningsret og civilproces ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet. Han har arbejdet med forfatningsret i praksis som embedsmand og advokat og er forfatter til disputatsen Det offentlige som procespart.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.