Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Familiebilleder er en flerfaglig bog om de nære relationer - nærmere bestemt om de måder, mennesker fra urtid til nutid har levet sammen på. Bogen trækker tråde langt tilbage, men koncentrerer sig især om at undersøge, hvad de omfattende kultur- og samfundsforandringer, der er indtruffet siden 16-1700-tallet, har betydet for familiens liv.Bogen består af fortællinger, der bevæger sig ad to tematiske spor, som gang på gang krydser hinanden. Det første følger familien og familieforestillingernes forandring gennem menneskets natur- og kulturhistorie. Det andet fletter de skiftende opfattelser af seksualitet, krop og kærlighed ind.Sigtet med bogen er at belyse, hvordan betingelserne for menneskers samliv og nære fællesskaber ændrer sig, når de kulturelle, religiøse, moralske, økonomiske, sociale og politiske forhold i samfundet skifter. Større indsigt i disse forhold og forandringer skulle gerne stimulere eftertænksomheden og evnen til at stille spørgsmål til fortiden.Familiebilleder er den store historie anrettet i overskuelige bidder til undervisning i historie, kultur- og samfundsfag og kulturforståelse og ikke mindst lystlæsning.Geert Alex Nielsen underviser i historie og dansk. Som forfatter og formidler har han gennem de seneste 15 år beskæftiget sig indgående med historiefortælling, kommunikation og kulturforståelse.
Her er en stribe fortællinger om livet blandt de indfødte og de tidligste tilflyttere, som helt uden at vide det var med til at tage hul på Ishøjs forvandling fra en lidt smalsporet landkommune til det forstads-Ishøj, mange i dag tror, de kender. Fortællingerne byder på en opvæksthistorie og en tidsrejse, frem og tilbage mellem 1950’erne, 1960’erneog nu – og tur-retur med perspektiver, der rækker langt ud over det lokale. Og det meste foregår på en slags forstædernes byggeplads.
Her er en stribe fortællinger om livet blandt de indfødte og de tidligste tilflyttere, som helt uden at vide det var med til at tage hul på Ishøjs forvandling fra en lidt smalsporet landkommune til det forstads-Ishøj, mange i dag tror, de kender. Fortællingerne byder på en opvæksthistorie og en tidsrejse, frem og tilbage mellem 1950’erne, 1960’erne og nu – og tur-retur med perspektiver, der rækker langt ud over det lokale. Og det meste foregår på en slags forstædernes byggeplads.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.