Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Studiebibelen er et uundværligt redskab til arbejdet med at læse og studere Bibelens tekster. Baseret på solid forskning giver Studiebibelen en enestående indgang til Bibelens på én gang fremmede og velkendte verden.Studiebibelen indeholder:Den autoriserede oversættelse af Bibelen med de gammeltestamentlige apokryfe skrifterIndledninger til alle de bibelske skrifterDetaljerede kommentarer til samtlige teksterFaktabokse, som uddyber centrale bibelske begreber og temaerGeografiske kortKommentarer og indledninger er skrevet af landets førende bibelforskere og er redigeret af professor Hans Jørgen Lundager Jensen (Aarhus Universitet), lektor Bodil Ejrnæs (Københavns Universitet) og lektor Geert Hallbäck (Københavns Universitet).Studiebibelen henvender sig til studerende og alle, der beskæftiger sig professionelt med Bibelen, og til enhver med indgående interesse i de bibelske skrifter.
Gads Bibelleksikon bygger på den nyeste forskning. Det indeholder artikler om samtlige skrifter i Bibelen og en række andre skrifter fra den antikke jødedom og den tidlige kristendom samt om alle personer og steder, der er nævnt i Bibelen. Desuden rummer det omfattende artikler om tidshistoriske, kulturhistoriske og religionshistoriske forhold, bibelteologiske begbreber m.m. Illustreret med 120 kort og cirka 300 tegninger. Om udgivelsen af Gads Bibelleksikon skrev pressen:»Med sin høje faglige kvalitet kombineret med en almen tilgængelighed er Gads ny bibelleksikon et førsteklasses hjælpemiddel for enhver ..« - Jydske Vestkysten».. en stor berigelse af dansk kultur«- Politiken»Det har været en fornøjelse at tage på rundtur i det nye Gads Bibel Leksikon«- Kristeligt Dagblad
I bogen samler Geert Hallbäck sin forståelse af Markusevangeliet i en gennemgang af Markusteksten fra begyndelse til slutning. Bogen afspejler, hvad Hallbäck har sagt om tekstens enkelte dele i sin undervisning af teologistuderende gennem årene. Samtidig viser den sammenhængen mellem de enkelte stykker og helheden i en gennemtænkt samlet fortolkning af teksten. Bogen er blevet til gennem en lang række interviews af Hallbäck foretaget og nedskrevet af hans kollega på Afdeling for Bibelsk Eksegese, Troels Engberg-Pedersen, som også har udstrakt erfaring med undervisning i Markusevangeliet.Den henvender sig til både studerende og alle andre, som uden særlige forudsætninger ønsker at arbejde (i oversættelse eller på originalsproget, græsk) med denne grundlagstekst i vestlig kultur.Man får ikke bare et indblik i det nytestamentlige forskningslaboratorium– man får stof til eftertanke. Skriften skal jo udlægges.”Det første evangelium” anbefales varmt. Kristeligt Dagblad
10 artikler om Johannes’ Åbenbaring og apokalyptik skrevet af Geert Hallbäck og udgivet posthumt.I 10 artikler, der blev offentliggjort mellem 1984 og 2012 (Hallbäcks afskedsforelæsning), fremlægger Hallbäck sin særlige, sammenhængende tolkning ikke blot af Johannes’ Åbenbaring og apokalyptikken som helhed, men også af deres centrale placering inden for kristendommen ved denne religions begyndelse og op gennem tiden. Her kan læseren lære, ikke blot om apokalypserne som skrift og genre, men også om apokalyptikkens hele mening og funktion. Hallbäcks særlige greb om disse emner blev grundlagt i den første artikel fra 1984 med den karakteristiske titel “Teksten, tiden og lidenskaben” for derefter at blive gradvis udfoldet og udvidet indtil afskedsforelæsningen, hvor det i særlig grad er den politiske funktion, der er i fokus.Bogen udkommer In Memoriam i anledning af Hallbäcks 70 års fødselsdag i marts 2018. Den vidner om forfatterens eminente evne til at udtrykke sig klart og forståeligt for enhver om nogle fundamentale dimensioner af den kristne religion. Bogen er redigeret af Gitte Buch-Hansen, Troels Engberg-Pedersen og Søren Holst, tidligere kolleger af Hallbäck på Københavns Universitets Afdeling for Bibelsk Eksegese
I den nye bog samler Geert Hallbäck sin forståelse af Markusevangeliet i en gennemgang af Markusteksten fra begyndelse til slutning. Bogen afspejler, hvad Hallbäck har sagt om tekstens enkelte dele i sin undervisning af teologistuderende gennem årene. Samtidig viser den sammenhængen mellem de enkelte stykker og helheden i en gennemtænkt samlet fortolkning af teksten.Bogen er blevet til gennem en lang række interviews af Hallbäck foretaget og nedskrevet af hans kollega på Afdeling for Bibelsk Eksegese, Troels Engberg-Pedersen, som også har udstrakt erfaring med undervisning i Markusevangeliet.Den henvender sig til både studerende og alle andre, som uden særlige forudsætninger ønsker at arbejde (i oversættelse eller på originalsproget, græsk) med denne grundlagstekst i vestlig kultur.
I 10 artikler, der blev offentliggjort mellem 1984 og 2012 (Hallbäcks afskedsforelæsning), fremlægger Hallbäck sin særlige, sammenhængende tolkning ikke blot af Johannes’ Åbenbaring og apokalyptikken som helhed, men også af deres centrale placering inden for kristendommen ved denne religions begyndelse og op gennem tiden. Her kan læseren lære, ikke blot om apokalypserne som skrift og genre, men også om apokalyptikkens hele mening og funktion. Hallbäcks særlige greb om disse emner blev grundlagt i den første artikel fra 1984 med den karakteristiske titel “Teksten, tiden og lidenskaben” for derefter at blive gradvis udfoldet og udvidet indtil afskedsforelæsningen, hvor det i særlig grad er den politiske funktion, der er i fokus.Bogen udkommer In Memoriam i anledning af Hallbäcks 70 års fødselsdag i marts 2018. Den vidner om forfatterens eminente evne til at udtrykke sig klart og forståeligt for enhver om nogle fundamentale dimensioner af den kristne religion. Bogen er redigeret af Gitte Buch-Hansen, Troels Engberg-Pedersen og Søren Holst, tidligere kolleger af Hallbäck på Københavns Universitets Afdeling for Bibelsk Eksegese.
Semiotiske analyser, politiske læsninger, dekonstruktive fortolkninger, genre-historiske studier og overvejelser over Markusevangeliets fortolkningshistorie.
Artikler om den nytestamentlige forskning i det 20. århundrede, om strukturalisme og dekonstruktion og om, hvad religion er.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.