Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Mosaik" handler om den dansk-afghanske kvinde Dunya, der er på vej mod de 30. Hun kæmper med at finde balancen mellem de to kulturer, hun har været præget af i sin opvækst, og med at forstå sine forældre, som hun spejler sig i. Vi følger hendes kærlighedsliv og forestillinger om, hvad en kærlighedsrelation skal handle om, når man dater på dansk, men forelsker sig på afghansk.Dunya har altid set op til sin far, som forlod familien, da hun var barn. Når hun har spurgt sin mor om forældrenes fortid og flugten fra Afghanistan, er hun blevet mødt med et nedslået blik. Nu har Dunya uddannet sig til lærer og ønsker at gøre en forskel for børn med minoritetsbaggrund, ligesom hun drømmer om at få et ligeværdigt forhold til en mand. Hendes søgen efter svar præger hende, indtil den dag hun modtager en besked fra farens gamle kollega i Californien. Det nye bekendtskab sætter Dunya i gang med at afsøge sin egen families historie – i både Kabul og San Francisco. Og hun erkender på vejen, at hun uden at vide det har betrådt de samme stier som sine forældre, før de flygtede."Mosaik" er en rå og medrivende roman om at blive til som menneske gennem bevidstheden om, hvad man er rundet af.
For tre år siden trådte dengang 24-årige Geeti Amiri ind på scenen, som pragteksemplet på en mønsterbryder. Selvom hun var opvokset i en flygtningefamilie på kontanthjælp, var det lykkedes hende at klare sig godt, komme ind på en videregående uddannelse og hun kunne pænt smile til fotografen. Men billedet var et glansbillede, uden alle de mørke sider af hendes fortid: volden i hjemmet, der sendte hende på krisecenter og efterfølgende ud på en lang rejse på egen hånd, hvor hun har måttet kæmpe mod den ydre verdens fordomme og sin egen indre arv. Kort tid efter krakelerede glansbilledet og den rigtige Geeti Amiri tog bladet fra munden. Siden har vi kendt hende som kontroversiel blogger og debattør, der har taget et opgør med det "rådne kvindesyn" hun mener hersker i danske minoritetsmiljøer, og med det dysfunktionelle system-Danmark, der ser passivt til. Glansbilleder er hendes personlige beretning om en opvækst som flygtning i Danmark. Om kultursammenstød og kampen for at vinde retten til eget liv. Om frihedsberøvelse, vold og tvangsfjernelse. Om flugten fra Afghanistan og ankomsten til Danmark. Om at finde sine rødder og lære af sine fejltagelser og tro på at det gode sejrer - trods alt...
I Skoleklar kan du høre ni sjove historier, der får dig til at glæde dig endnu mere til at starte i skole.Madder er levende. De vil slet ikke spises. Derfor gemmer de sig i bunden af skoletasken.Tænk at komme for sent i skole, fordi en dinosaur spærrer vejen.Eller at have glædet sig til at starte i skole siden vuggestuen, men da den store dag endelig kommer, vil stemmen ikke tale.Det er bare nogle af de historier, du finder i Skoleklar. Fra ca. 6 år Andre titler i serien:GrydeklarJuleklarKampklarFerieklar
Historier, der får børn til at drømme stortPiger skal være yndige og dygtige. Piger skal være vilde og blodige. Piger skal være sjove og gakkede.Piger skal være lige præcis, som de er. Og det er missionen med Kampklar , som er ni historier om vilde, opfindsomme, modige, ja alle slags piger. Læs for eksempel om Freja, der udnævner sig selv til superhelt. Eller Alma, der bygger en rumraket.Historierne er skrevet af Sanne Søndergaard, Sanne Cigale Benmouyal, Ane Cortzen, Marianne Iben Hansen, Sophie Souid, Trine Bundsgaard, Geeti Amiri, Ida Rud Nielsen og Silja Okking. Fra 6 år.
For tre år siden trådte dengang 24-årige Geeti Amiri ind på scenen, som pragteksemplet på en mønsterbryder. Selvom hun var opvokset i en flygtningefamilie på kontanthjælp, var det lykkedes hende at klare sig godt, komme ind på en videregående uddannelse og hun kunne pænt smile til fotografen.Men billedet var et glansbillede, uden alle de mørke sider af hendes fortid: volden i hjemmet, der sendte hende på krisecenter og efterfølgende ud på en lang rejse på egen hånd, hvor hun har måttet kæmpe mod den ydre verdens fordomme og sin egen indre arv.Glansbilleder er Geeti Amiris personlige beretning om en opvækst som flygtning i Danmark. Om kultursammenstød og kampen for at vinde retten til eget liv. Om frihedsberøvelse, vold og tvangsfjernelse. Om flugten fra Afghanistan og ankomsten til Danmark. Om at finde sine rødder og lære af sine fejltagelser og tro på at det gode sejrer – trods alt.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.