Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gerd Theißen er i topform, når han her udlægger troen for os! Traditionsbevidst & innovativ, bibelsk & aktuel, lærd & livsklog. Her kan alle være med, når det der med Gud, Søn og Ånd skal vikles ind i og ud af menneskelivet.Gerd Theißen er mere skarp end nogensinde. Han har her begået en usædvanlig troslære for både læg og lærd. En katekismus’ væsen er at give svar. Men her stilles også spørgsmål. Og vi bydes alle sammen op til at bidrage med mulige svar. Theißen bevæger sig meditativt, tentativt og reflekterende, når han gennemgår vores trosartikler. Og grebet er både didaktisk og kritisk, når han på fornemmeste vis viser, hvad evangelisk frihed vil sige. Her er plads til søgen og spørgen. Her er plads til eget levet liv. Her går tro og tanke, samfund og samvittighed hånd i hånd, når Theissen afdækker, hvad Gud, Søn og Ånd har at sige det moderne menneske.
Hvad er sandheden i mytiske billeder i Bibelen? Således spørger Gerd Theißen, blandt andet med inspiration fra Rudolf Bultmanns afmytologise-ringsprogram fra 1940’erne. Forfatteren undersøger, hvor forskelligartet Bibelen taler om Gud: narrativt, dialogisk og doksologisk såvel som etisk, mystisk og metafysisk. De kristologiske billeder fortolkes som et kerygmatisk budskab, der konfronterer Gud, som poetisk fantasi, der søger eksistentiel opfyldelse, som en social symbolverden, der skaber hellige fællesrum. I troen på Helligånden begynder “afmytologiseringen” af denne tegnverden: Korset åbenbarer afstanden til Gud, påskemystikken fornyer Guds nærhed som en resonans i mennesker gennem ånden. Efter 80 år fornyes og videreføres R. Bultmanns afmytologiseringsprogram på en kerygmatisk og poetisk, eksistentiel og social, kosmisk og mystisk måde. Anliggendet er det samme: at tyde Bibelens budskab i dens mytiske billeder.
Hvad er sandheden i mytiske billeder i Bibelen?Således spørger Gerd Theißen, blandt andet med inspiration fra Rudolf Bultmannsafmytologise-ringsprogram fra 1940’erne. Forfatteren undersøger, hvorforskelligartet Bibelen taler om Gud: narrativt, dialogisk og doksologisk såvelsom etisk, mystisk og metafysisk. De kristologiske billeder fortolkes som etkerygmatisk budskab, der konfronterer Gud, som poetisk fantasi, der søger eksistentielopfyldelse, som en social symbolverden, der skaber hellige fællesrum. I troenpå Helligånden begynder “afmytologiseringen” af denne tegnverden: Korset åbenbarerafstanden til Gud, påskemystikken fornyer Guds nærhed som en resonans imennesker gennem ånden. Efter 80 år fornyes og videreføres R. Bultmannsafmytologiseringsprogram på en kerygmatisk og poetisk, eksistentiel og social,kosmisk og mystisk måde. Anliggendet er det samme: at tyde Bibelens budskab idens mytiske billeder.
Gerd Theißen forfølger i bogen den tanke, at alene en dialog mellem religion og religionskritik kan føre religionen ind i fremtiden.Kan religion holde stand i det moderne samfund? Gerd Theißen forfølger i bogen den tanke, at alene en dialog mellem religion og religionskritik kan føre religionen ind i fremtiden. På en yderst elegant og overbevisende måde viser han, at religionen ofte indeholder religionskritiske elementer, ligesom religionskritikken på sin side jævnligt rummer religiøse tanker. Religionen skal tage religionskritikken alvorlig. Kun i en seriøs og respektfuld samtale med den moderne verden kan det vise sig, hvad der i religionen er gyldigt og har fornyelsespotentiale.
Kan religion holde stand i det moderne samfund? Gerd Theißen forfølger i bogen den tanke, at alene en dialog mellem religion og religionskritik kan føre religionen ind i fremtiden. På en yderst elegant og overbevisende måde viser han, at religionen ofte indeholder religionskritiske elementer, ligesom religionskritikken på sin side jævnligt rummer religiøse tanker. Religionen skal tage religionskritikken alvorlig. Kun i en seriøs og respektfuld samtale med den moderne verden kan det vise sig, hvad der i religionen er gyldigt og har fornyelsespotentiale.
Gerd Theissen er mere skarp end nogensinde. Han har her begået en usædvanlig troslære for både læg og lærd. En katekismus’ væsen er at give svar. Men her stilles også spørgsmål. Og vi bydes alle sammen op til at bidrage med mulige svar. Theissen bevæger sig meditativt, tentativt og reflekterende, når han gennemgår vores trosartikler. Og grebet er både didaktisk og kritisk, når han på fornemmeste vis viser, hvad evangelisk frihed vil sige. Her er plads til søgen og spørgen. Her er plads til eget levet liv. Her går tro og tanke, samfund og samvittighed hånd i hånd, når Theissen afdækker, hvad Gud, Søn og Ånd har at sige det moderne menneske.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.